Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καμπότζη: Είχαν αφαιρέσει τα δόντια και τα νύχια από λιοντάρι και το κρατούσαν ως κατοικίδιο

Καμπότζη: Είχαν αφαιρέσει τα δόντια και τα νύχια από λιοντάρι και το κρατούσαν ως κατοικίδιο

Το άγριο ζώο κατασχέθηκε από τις αρχές, επειδή οι ιδιοκτήτες του αναρτούσαν βίντεο στο… TikTok, όπου το λιονταράκι είχε γίνει viral

Οι αρχές της Καμπότζης κατέσχεσαν ένα κατοικίδιο… λιοντάρι, από το οποίο είχαν αφαιρεθεί τα δόντια και τα νύχια, και το οποίο είχε εμφανιστεί σε βίντεο στο TikTok μέσα από μια βίλα της Πνομ Πεν.

Το αρσενικό λιονταράκι έχει ηλικία μόλις 18 μηνών και ζυγίζει 70 κιλά, ενώ εισήχθη από το εξωτερικό από τον κινεζικής καταγωγής ιδιοκτήτη του, προκειμένου να μεγαλώσει μέσα στο σπίτι του, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου περιβάλλοντος της Καμπότζης, Νεθ Φεάκτρα.

«Οι αρχές της Καμπότζης ξεκίνησαν τις έρευνες για αυτό το λιοντάρι, από τη στιγμή που το είδαμε στο TikTok στα τέλη Απριλίου», εξήγησε ο Φεάκτρα την Κυριακή. «Οι άνθρωποι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μεγαλώνουν σπάνια άγρια ζώα ως κατοικίδια».

Η Συμμαχία για την Άγρια Ζωή – μια Μη Κρατική οργάνωση διάσωσης ζώων που βοήθησε στην κατάσχεση, ανέφερε ότι οι συνθήκες ζωής στην ιδιωτική κατοικία ήταν «ακατάλληλες για ένα άγριο ζώο». «Επιπλέον, οι κυνόδοντες του λιονταριού είχαν αφαιρεθεί, όπως και τα νύχια του, πράγματα που υποβαθμίζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής ενός λιονταριού», τόνισε.


Ο ιδιοκτήτης είχε αναρτήσει φωτογραφία του λιονταριού να στέκεται στην πυλωτή του, ενώ λίγο πιο δίπλα έπαιζε ένας σκύλος. Υπήρχε επίσης ένα βίντεο από όταν το λιοντάρι ήταν ακόμη μικρότερο, και στο οποίο οι ιδιοκτήτες του το έβρεχαν με ένα λάστιχο.

Το αιλουροειδές πρόκειται να μεταφερθεί στο κέντρο διάσωσης άγριας ζωής Phom Tamao, στα προάστια της Πνομ Πεν.

Η κατάσχεσή του έφτασε μια μέρα μετά την ανάρτηση εναέριας φωτογραφίας στο Twitter, στην οποία το λιονταράκι φαίνεται να τριγυρνά σε έναν κήπο της Πνομ Πεν.

Με πληροφορίες από AFP

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024