Οι αρχές της Καμπότζης κατέσχεσαν ένα κατοικίδιο… λιοντάρι, από το οποίο είχαν αφαιρεθεί τα δόντια και τα νύχια, και το οποίο είχε εμφανιστεί σε βίντεο στο TikTok μέσα από μια βίλα της Πνομ Πεν.

Το αρσενικό λιονταράκι έχει ηλικία μόλις 18 μηνών και ζυγίζει 70 κιλά, ενώ εισήχθη από το εξωτερικό από τον κινεζικής καταγωγής ιδιοκτήτη του, προκειμένου να μεγαλώσει μέσα στο σπίτι του, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου περιβάλλοντος της Καμπότζης, Νεθ Φεάκτρα.

«Οι αρχές της Καμπότζης ξεκίνησαν τις έρευνες για αυτό το λιοντάρι, από τη στιγμή που το είδαμε στο TikTok στα τέλη Απριλίου», εξήγησε ο Φεάκτρα την Κυριακή. «Οι άνθρωποι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μεγαλώνουν σπάνια άγρια ζώα ως κατοικίδια».

Η Συμμαχία για την Άγρια Ζωή – μια Μη Κρατική οργάνωση διάσωσης ζώων που βοήθησε στην κατάσχεση, ανέφερε ότι οι συνθήκες ζωής στην ιδιωτική κατοικία ήταν «ακατάλληλες για ένα άγριο ζώο». «Επιπλέον, οι κυνόδοντες του λιονταριού είχαν αφαιρεθεί, όπως και τα νύχια του, πράγματα που υποβαθμίζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής ενός λιονταριού», τόνισε.


Ο ιδιοκτήτης είχε αναρτήσει φωτογραφία του λιονταριού να στέκεται στην πυλωτή του, ενώ λίγο πιο δίπλα έπαιζε ένας σκύλος. Υπήρχε επίσης ένα βίντεο από όταν το λιοντάρι ήταν ακόμη μικρότερο, και στο οποίο οι ιδιοκτήτες του το έβρεχαν με ένα λάστιχο.

Το αιλουροειδές πρόκειται να μεταφερθεί στο κέντρο διάσωσης άγριας ζωής Phom Tamao, στα προάστια της Πνομ Πεν.

Η κατάσχεσή του έφτασε μια μέρα μετά την ανάρτηση εναέριας φωτογραφίας στο Twitter, στην οποία το λιονταράκι φαίνεται να τριγυρνά σε έναν κήπο της Πνομ Πεν.

Με πληροφορίες από AFP

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο