Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας & Ένας: Vasia Bresta και Francesca Kal

Ένας & Ένας: Vasia Bresta και Francesca Kal

Δύο παθιασμένα κορίτσια-συνοδοιπόροι μιλούν για τις λεπτές ισορροπίες ανάμεσα σε φιλία, συνεργασία, αγάπη και άλλα δαιμόνια

Κάποιοι άνθρωποι μοιάζουν σα να γεννήθηκαν για να πετούν, να κινούνται, να τολμούν.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι για μένα η Βάσια και η Φραντζέσκα. Δύο γυναίκες όμορφες, δυνατές, ξεχωριστές, δύο φίλες ζωής που πηγαίνουν χέρι χέρι καταπάνω της και νικούν την πλήξη με δραστηριότητες γεμάτες φως: ραδιόφωνο, φωτογραφίσεις, μουσική, μαγειρική, χίλιες δύο ιδέες.

Όχι, δεν θυμάμαι ακριβώς πώς γνωριστήκαμε. Με την Βάσια έχουμε κάτι κοινό που μας πληγώνει, κάτι που μας πρόδωσε και μας κρατά θυμωμένες ακόμα.

Βάσια και Φραντζέσκα, όμως, τις έχω συνδέσει μαζί, με είχαν φιλοξενήσει με τον πιο υποδειγματικό τρόπο στο πλατό του ιντερνετικού ραδιοφώνου στο οποίο έκαναν εκπομπή προ καραντίνας και, οι δυο τους, επίσης με φωτογράφισαν μια νύχτα στη Λαχαναγορά του Ρέντη κάνοντάς με να νιώθω σταρ του σινεμά.

Όχι, η διπλή αυτλη συνέντευξη δεν αποτελεί ανταπόδοση των τόσων καλών που γενναιόδωρα μού έχουν χαρίσει-και πόσο εκλείπει η γενναιοδωρία από τον «χώρο» και από την «εποχή». Δεν έχω ιδέα αν υπήρξε και ποτέ.

Η συνέντευξη αυτή σκοπεύει να λειτουργήσει ως φακός που ψαχουλεύει την ιδιαίτερη φιλία και επαγγελματική συνεργασία δύο κοριτσιών τα οποία δηλώνουν με κάθε ευκαιρία ερωτευμένα με την ζωή.

*Στον τίτλο επέλεξα να βάλω τα ονόματά τους όπως τα έχουν στα social media, τα ονόματά τους ως περσόνων, που είναι και παραείναι. Στην συνέντευξη μού απαντούν κατά μέτωπο, ως Φραντζέσκα (Φ) και ως Βάσια (Β). Η Φραν είναι φωτογράφος και σεφ, η Βάσια είναι dj και μουσική παραγωγός που αγαπά ιδιαίτερα το ρεπορτάζ, την φωτογραφία και τις δημόσιες σχέσεις.

Αν προσπαθήσετε να τις βάλετε σε κουτάκια ή να τους καλλήσετε ταμπέλες, την πατήσατε.

Αφισάκι της εκπομπής τους mix&match

Πώς συναντήθηκαν οι δρόμοι σας, κορίτσια; Και πριν πόσο καιρό;

Φ: Οι δρόμοι μας συναντήθηκαν πριν από 4 χρόνια. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε μόλις συναντηθήκαμε, δέσαμε! Γνωριστήκαμε κλασικά σε κοινή παρέα ένα χειμωνιάτικο απόγευμα, σε μια καφετέρια στο Θησείο.

Β: Οι δρόμοι μας συναντήθηκαν μια νύχτα του Απρίλη! Έβρεχε κατακλυσμούς, με λίγα λόγια είχε διαλυθεί το σύμπαν, εντάξει χιούμορ κάνω… Γνωριστήκαμε λοιπόν μέσω μιας κοινής παρέας. Από τότε είμαστε αχώριστες. Τα μουσικά μας, τα ραδιοφωνικά μας, τα φωτογραφικά μας, τα προσωπικά μας! Projects που έρχονται πολλά και ετοιμάζουμε, μέσα σε όλα μια εκπομπή στο Youtube σε σενάριο-σκηνοθεσία Κατερίνας Σιγάλα.

 Τι πιστεύετε ότι κάνει δυνατή την χημεία μεταξύ δύο ανθρώπων που επιλέγουν να κάνουν παρέα, να είναι μαζί ή να συνεργάζονται; Έχουν κάτι κοινό, στα μάτια σας, αυτές οι ποιότητες των διαφορετικών σχέσεων;

Φ: Η χημεία μεταξύ δυο ανθρώπων είναι περίπλοκη, είτε σε ερωτικό, είτε σε επαγγελματικό και φιλικό στάδιο. Τα χαρακτηριστικά που την κάνουν δυνατή είναι το να είσαι για παράδειγμα ειλικρινής με τον άλλο. Είναι κάτι πολύ βασικό αυτό. Επίσης, θα έλεγα, το να νιώθεις οικεία σε ό,τι κ αν κάνεις. Όπως και οι κοινοί στόχοι, οι ίδιες αξίες και η επικοινωνία. Το κοινό σε όλες αυτές τις σχέσεις για μενα είναι η τρέλα και έπειτα η επικοινωνία.

Β: Την χημεία ή την έχουν δύο άνθρωποι ή δεν την έχουν! Εμείς θα μπορούσα να πω ότι έχουμε πολύ! Πολλές φορές μας μπερδεύουν, νομίζουν ότι είμαστε αδερφές…

Ποιο είναι το μεγάλο σας κοινό και πού το «αγεφύρωτο» χάσμα σας;

Φ: Από κοινά έχουμε αρκετά. Είμαστε στα ίδια μουσικά ακούσματα για παράδειγμα. Μπορείς φυσικά να δεις οτι έχουμε και παρόμοιο στυλ ντυσίματος! Υστερούμε θεωρώ στον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή, η Βάσια σκέφτεται πιο large, κάτι που είναι πολύ θετικό, ενώ εγώ από την άλλη είμαι πιο ήπιων τόνων, αρκούμαι και με τα απλά.

Β: Το μεγάλο μας κοινό θα έλεγα ότι είναι η τρέλα μας! Την παρασύρω, δεν μπορώ να πω. Εγώ ίσως είμαι λίγο παραπάνω…Δεν κομπλάρω, χώνομαι! Το αν έχουμε αγεφύρωτο χάσμα, δεν έχουμε… πολλές φορές δεν συνεννοούμαστε και στο τέλος όπως λέει και ίδια προσπαθώ να κάνω το δικό μου! Δεν είναι εγωιστικό αυτό που λέω, ούτε γενικό απλά πολλές φορές συμβαίνει χωρίς να το θέλω!

Πιστεύετε στο «ποτέ» και στο «για πάντα»; Στην ζωή και στον έρωτα, εννοώ.

Φ: Στη ζωή ποτέ μη λες ποτέ, πολλά μπορούν να συμβούν από εκεί που δεν το περιμένεις. Στον έρωτα, και μιλάω από προσωπική εμπειρία, υπάρχει δυστυχώς και το ποτέ. Τώρα το για πάντα…αυτό είναι σχετικό. Δεν το πολυπιστεύω γιατί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που συνήθως ίσως δεν είναι κοινοί με τα θέλω μου.

B:Μερικές φορές συμβαίνουν πράγματα για να μας ταρακουνήσουν ή να μας ενεργοποιήσουν στο να πάρουμε αποφάσεις και να κινηθούμε έξυπνα. Θεωρώ ότι στον έρωτα πρέπει να ρισκάρεις να τα παίζεις όλα, ό,τι και να γίνει γιατί μόνο έτσι κάτι θα βγει. Όμορφα πάντα!

Η Φραντζέσκα και η Βάσια σχεδόν πάντα γελούν

Πόσος έρωτας μπορεί να χωρέσει σε μια φιλία; Και πόση φιλία σε έναν έρωτα; Ποια είναι η άποψή σας;

Φ: Μια γνωριμία η οποια εξελίσσεται είναι πολύ πιθανό να δώσει πάτημα στην ανάπτυξη μιας φιλίας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα μείνει μόνο εκεί. Ο όρος φιλία μας κάνει να διαχωρίζουμε τα συναισθήματά μας και να βάζουμε τους ανθρώπους γύρω μας σε κατηγορίες. Η φιλία δεν υστερεί σε δύναμη από τον έρωτα, και γι αυτό χωράει άπειρος κατά τη γνώμη μου γιατί υπάρχει ζήλια, θαυμασμός, ενδιαφέρον, ανάγκη. Είναι απλά ένας μαγικός δεσμός. Όσον αφορά τη φιλία στον έρωτα κι εκεί θα απαντήσω το ίδιο. Άπειρη. Ο/η σύντροφός σου πρέπει πρώτα να ναι φίλος/η σου και μετά όλα ‘ άλλα. Έτσι, διαχειρίζεσαι πιο εύκολα τις δύσκολίες και χτίζεις κάτι δυνατό και σταθερό.

Β:Αντίστοιχα και φιλία, έρωτας είναι. Αγαπάς ένα άτομο, το νοιάζεσαι, το στηρίζεις είναι μια μορφή έρωτα…Όπως επίσης πιστεύω ότι δεν υπάρχει έρωτας, χωρίς φιλία. Άν ένας έρωτας δεν περιλαμβάνει την φιλία δεν μπορεί να διαρκέσει, αλλά ούτε να πάει και σε ένα άλλο, υπερβατικό επίπεδο!

Έχει υπάρξει ποτέ μεταξυ σας κάποια έντονη διαμέχη ή επαγγελματική διαφωνία; Η σχέση σας εκτός ραδιοφώνου είναι όπως σας ακούμε στον αέρα;

Φ: Από διαφωνίες τι να πρωτοσκεφτώ; Ερχόμαστε συχνά σε συγκρούσεις γιατί η Βάσια είναι πιο απαιτητικός χαρακτήρας κι εγώ πιο χαμηλών τόνων. Για παράδειγμα, αν της κολλήσει μια ιδέα θέλει με κάθε τρόπο να την υλοποιήσει, πράγμα το οποίο είναι πολύ καλό, εγώ όμως από την άλλη θα τα βάλω κάτω, θα τα αναλύσω, θα βρω τα θετικά και τα αρνητικά και αυτό την εκνευρίζει και ως αποτέλεσμα εκνευρίζομαι κι εγώ στο τέλος. Εκτός ραδιοφώνου είμαστε ακριβώς οι ίδιες, με παραπάνω δόσεις τρέλας όμως!

Β: Κυριολεκτικά σφαζόμαστε σαν τις κότες! Αυτό φαίνεται κιόλας όταν κάνουμε εκπομπή που πετάγομαι και δεν την αφήνω να μιλήσει! Πολλές φορές διαφωνούμε από θέμα λογικής όπως τα βλέπει η Φραντζέσκα… Αλλά έχουν υπάρξει αρκετές φορές που έχει δίκιο, οπότε μετά εγώ σταματώ!

Ποιο κλισέ για την αγάπη δεν πιστεύετε με τίποτα; Και ποιο δεν μπορείτε να σταματήσετε να πιστεύετε;

Φ: Πιστεύω πως για ν’ αγαπήσεις πρέπει πρώτα να έχεις αγαπηθεί. Από τα πιο αγαπημένα μου κλισέ και με αυτό πορεύομαι ως τώρα. Δεν πιστεύω με τίποτα το «αν αγαπάς κάποιον α’ τον να φύγει, αν γυρίσει πίσω..» κλπ. Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε; Τεστ αφοσίωσης; No, thank you.

Β: Θα συμφωνήσω με το κλισέ της Φραντζέσκας… Άν κάτι σε θέλει άστο να γυρίσει. Βλακεία γιατί όταν κάτι το θες πραγματικά το διεκδικείς γιατί μπορεί να μην επιστρέφει από εγωισμούς , οπότε τότε πρέπει να κάνεις κίνηση.

Αλλά μιας και μιλάμε για κλισέ και είναι οι μέρες κοντά του pride και όλων αυτών που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό όπως με τη Δήμητρα της Λέσβου…Είναι καλό να αφήνουμε τον άλλον ελεύθερο χωρίς να μας ενοχλεί τι κάνει στην προσωπική του ζωή και να τον αφήνουμε να ζήσει ελεύθερα εφόσον δε μας ενοχλεί. Είναι καλό κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα να προχωρήσουμε και να δούμε πως υπάρχει και η διαφορετικότητα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Σεβόμαστε το συνάνθρωπό μας όπως θα θέλαμε να μας σέβεται κι αυτός!

Το ίδιο ισχύει και για τον σύντροφό μας, φυσικά.

Ποιο είναι το love song του φετινού καλοκαιριού για καθεμία από εσάς;

Φ: Σίγουρα το Follow You από Imagine Dragons, ακούστε το!

Β: Peggy Gou- Starry Night & Peggy Gou- Nabi (feat.OHHYUK)

Τι αλλάζει μέσα σας όταν είστε ερωτευμένες;

Φ: Κοιμάμαι λιγότερο, αλλά δεν με ενοχλεί αυτό. Χάνω λίγο τη συγκέντρωσή μου σε καθημερινές δραστηριότητες, αλλά τουλάχιστον τα βλέπω όλα πιο ωραία! Μπορεί και να κυκλοφορώ με ένα χαζό χαμόγελο όλη την ώρα, αλλά σίγουρα γίνομαι πιο κυκλοθυμική.

Β: Για μένα δεν αλλάζουν πολλά. Γιατί όταν είμαι ερωτευμένη-κυνηγός Κριός δεν αφήνω τίποτα να πέσει κάτω και διεκδικώ. Κατά τα άλλα, είμαι πάντα ερωτευμένη με την ζωή που τα έχει με άλλον!

Ας υποκριθούμε πως κάνει ψόφο, για να μην σκάμε από την ζέστη, όπως τα κορίτσια

Κι όταν φεύγει ο έρωτας και μένει απλώς η αγάπη, πικραίνεστε; Ή το απολαμβάνετε;

Φ: Πικραίνομαι λίγο, δεν θα το κρύψω. Είναι ωραίο συναίσθημα, όπως προείπα, αλλά ίσως να μας τρέλαινε αν δεν «τελείωνε» ποτέ. Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα πως το απολαμβάνω 100%, ο έρωτας και η αγάπη είναι δυο περίπλοκες έννοιες άλλωστε και το πρώτο οδηγεί στο δεύτερο, έτσι δεν είναι;

Β: Εξαρτάται πάντα! Πολλές φορές θεωρώ ότι η αγάπη είναι μεγαλύτερη από τον έρωτα και πιο σημαντική! Γιατί ο έρωτας φεύγει ξανά έρχεται.. Άλλη αγάπη είναι αυτό που μένει για πάντα!

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024