Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν τα κοσμήματα εμπνέονται από το ζωικό βασίλειο

Όταν τα κοσμήματα εμπνέονται από το ζωικό βασίλειο

Μεταξύ των εκθεμάτων της «Beautiful Creatures: Jewelry Inspired by the Animal Kingdom» και η περίφημη καρφίτσα «Αστερίας» του Σαλβαδόρ Νταλί

«Όμορφα Πλάσματα» φιλοξενεί η νέα αίθουσα εκθέσεων που εγκαινιάστηκε στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας το οποίο εδώ και λίγο καιρό άνοιξε και πάλι τις πύλες του στο κοινό με τη χαλάρωση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Συγκεντρώνει εντυπωσιακά κοσμήματα, εμπνευσμένα από ψάρια, πουλιά, πεταλούδες, πάνθηρες, σαύρες, ακόμη και αράχνες και μέδουσες, μεταξύ άλλων, φιλοτεχνημένα από καλλιτέχνες του κοσμήματος» εξήγησε, η Ellen Futter, πρόεδρος του ΑΜΝΗ, σε ανακοίνωση για την έκθεση «Beautiful Creatures: Jewelry Inspired by the Animal Kingdom».

Μεταξύ των εκθεμάτων και η περίφημη καρφίτσα «Αστερίας» του Σαλβαδόρ Νταλί.

Την πρώτη έκθεση με την οποία εγκαινιάζεται η νέα αίθουσα επιμελείται η ιστορικός κοσμημάτων Marion Fasel συγκεντρώνοντας 104 κοσμήματα που φιλοτεχνήθηκαν τα τελευταία 150 χρόνια – στην ουσία, από την ίδρυση του μουσείου το 1869 έως τις μέρες μας.

Τμήμα της έκθεσης όπως αναφέρει το ΑΠΕ, είναι αφιερωμένο σε κοσμήματα από τα τέλη του 19ου αιώνα, εμπνευσμένα από συλλογές εντόμων.

Ανάμεσα σε αυτά, ένα σκαθάρι από σμαράγδια και χρυσό και ένα σκαθάρι της οικογένειας Lucanidae από διαμάντια, ρουμπίνια, χρυσό και λευκόχρυσο.

Παρών είναι ο διάσημος «πάνθηρας» του Cartier, καθώς και τα «φίδια-κολιέ» που φιλοτέχνησε ο οίκος με 2.437 διαμάντια (συνολικά, 178,2 καράτια).

Ωστόσο, η μεγαλύτερη συνεισφορά του Cartier στην έκθεση είναι το κολιέ με τους κροκόδειλους που φιλοτεχνήθηκε το 1975 για την ηθοποιό María Félix.

«Σύμφωνα με τον θρύλο, μπήκε στον Cartier στο Παρίσι με έναν μικρό κροκόδειλο και είπε “κάντε μου ένα κολιέ” – και το έκαναν» είπε η Marion Fasel.

Περιλαμβάνει έντονα κίτρινα διαμάντια, συνολικά 60,02 καρατίων και σμαράγδια, συνολικά 66,86 καρατίων.

Στον σύνδεσμο της έκθεσης που φιλοξενεί το American Museum of Natural History  μπορεί η/ο λάτρης των κοσμημάτων να θαυμάσει τη μοναδική καρφίτσα «Étoile de Mer» που ο Νταλί φιλοτέχνησε για την Αμερικανή συνθέτρια, γλύπτρια, πάτρονα του χορού και φιλάνθρωπο Rebekah West Harkness.

Η ιδρύτρια του Harkness Ballet φορούσε την καρφίτσα στον ώμο ώστε τα πόδια του αστερία, καθώς ήταν εύκαμπτα, να πέφτουν αγκαλιάζοντας το πάνω μέρος του μπράτσου της.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024