Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πήλιο και Βόλος: Κοντινοί παράδεισοι που μας προσκαλούν φέτος το καλοκαίρι

Πήλιο και Βόλος: Κοντινοί παράδεισοι που μας προσκαλούν φέτος το καλοκαίρι

Δεν χρειάζεται να πιστεύετε ότι τα εξωτικά μέρη απέχουν χιλιόμετρα από το σπίτι σας

Το Πήλιο είναι ένας από τους ομορφότερους χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα. Είναι τόσα πολλά τα παραδοσιακά χωριά του οικισμού που δεν ξέρεις που να μείνεις κάθε φορά.

Η απόσταση Αθήνα – Βόλος είναι 319 χιλιόμετρα – μια απόσταση που μπορεί να καλυφθεί σε 3 ώρες και 15 λεπτά.

Από Θεσσαλονίκη για Βόλο θα χρειαστείτε 2,5 ώρες για να καλύψετε τα 209 χιλιόμετρα που χωρίζουν τις δύο πόλεις.

Αφού φτάσετε στο Βόλο θα πάρετε κατεύθυνση προς το Πήλιο. Δείτε πιο κάτω τον Χάρτη του Πηλίου και τις χιλιομετρικές αποστάσεις από τον Βόλο προς τα πιο γνωστά και δημοφιλή χωριά του Πηλίου.

Χωριά του Πηλίου

Πιο κάτω ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή για τα πιο δημοφιλή χωριά που υπάρχουν στο Πήλιο. Ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα του Πηλίου και βρείτε το ιδανικό κατάλυμα για τη διαμονή σας στο Πήλιο.

Στα χωριά θα βρείτε ξενοδοχεία στο Πήλιο για ό,τι απαιτήσεις και να έχετε, από παραδοσιακούς ξενώνες έως πολυτελή ξενοδοχεία με όλες τις ανέσεις.

Μακρινίτσα Πηλίου

Γνωστή σαν το μπαλκόνι του Πηλίου, τίτλος που της έδωσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος το 1934, η Μακρινίτσα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χωριά του Πηλίου.

Πάντα γεμάτη με κόσμο αξίζει να την επισκεφθείτε για μια μέρα ακόμα κι να δεν επιλέξετε ένα κατάλυμα εκεί.

Η κεντρική πλατεία της Μακρινίτσας με το ναό του Αγίου Ιωάννη και τη κρήνη με τις λεοντοκεφαλές που αναβλύζει αθάνατο νερό είναι ο λόγος της δημοφιλίας της. Περάστε εκεί τη μέρα σας και απολαύστε το γεύμα σας στο Πάνθεον, ένα από τα πιο παραδοσιακά ταβερνάκια της περιοχής.

Επισκεφθείτε το μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας στο αρχοντικό Τοπάλη που βρίσκεται λίγο κάτω από την κεντρική πλατεία και δείτε 1500 εκθέματα που περιλαμβάνουν ενδυμασίες, σκεύη και πολλά άλλα.

Για τη διαμονή σας στη Μακρινίτσα υπάρχουν παλιά αρχοντικά τα οποία έχουν μετατραπεί σε ξενοδοχεία που θα σας μαγέψουν. Δείτε όλες τις διαθέσιμες επιλογές για ξενοδοχεία στη Μακρυνίτσα Πηλίου στο Booking και στο Ekdromi

Πορταριά Πήλιο

Στη Πορταριά θα απολαύσετε τη πιο μαγευτική θέα προς τον Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο. Χαθείτε στα καλντερίμια της και θαυμάστε την αρχιτεκτονική των πέτρινων παραδοσιακών σπιτιών.

Εδώ θα ευχαριστηθείτε το καλύτερο σπετσοφάι του Πηλίου στο εστιατόριο «Κρίτσα», ενώ στο καφέ – μπαρ «Αερικό» θα περάσετε ώρες ατέλειωτες θαυμάζοντας την υπέροχη, πανοραμική θέα κατά τους θερινούς μήνες, ενώ το χειμώνα θα χαλαρώνετε μπροστά στο τζάκι.

Τσαγκαράδα Πηλίου

Η Τσαγκαράδα είναι ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς για ζευγάρια. Εκεί μπορείτε να πάτε για ιππασία στο βουνό των Κενταύρων στο κτήμα του κυρίου Ρηγάκη. Μπορείτε να διαλέξετε διαδρομές διάρκειας από 1 έως 3 ώρες για να εξερευνήσετε μονοπάτια προς τη θάλασσα με θέα το Αιγαίο ή προς το βουνό για τους πιο περιπετειώδης.

Στην κεντρική πλατεία της Τσαγκαράδας δίπλα από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής παρατηρήστε τον «πλάτανο της Τσαγκαράδας» ένα από τα γηραιότερα δέντρα της Ελλάδας, ενδεχομένως και της Ευρώπης. Η ηλικία του έχει υπολογιστεί στα 1000 χρόνια ενώ η περίμετρος του κορμού του φτάνει τα 15 μέτρα.

Η πεζοπορία στα μονοπάτια της Τσαγκαράδας θα σας ενθουσιάσει. Περάστε 3,5 ώρες κάνοντας μια περιήγηση στο χωριό θαυμάζοντας τους κήπους και τα αρχοντικά. Θαυμάστε ακόμα το πέτρινο γεφύρι του Μυλοποτάμου που είναι χτισμένο από το 1787.

Στη πλατεία των Αγίων Ταξιαρχών ακριβώς μπροστά από την εκκλησία θα δείτε μια υπέροχη κρήνη με 4 βρυσάκια σε κάθε μεριά της.

Για διαμονή στο Πήλιο στη Τσαγκαράδα θα βρείτε ξενοδοχεία αλλά και πολλούς παραδοσιακούς ξενώνες. Δείτε παρακάτω όλα τα ξενοδοχεία στη Τσαγκαράδα.

Στην Τσαγκαράδα θα βρείτε και το μοναδικό ξενοδοχείο 5 αστέρων στη περιοχή το «12 months Luxury Resort» για την πιο πολυτελή διαμονή για ζευγάρια.

Μηλιές Πηλίου

Οι Μηλιές είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά που μπορεί να συνδυάσει μια πληθώρα δραστηριοτήτων.

Κυρίως είναι γνωστή για τον Σταθμό των τρένων και τον «Μουτζούρη» που συνδέει τις Μηλιές με τον Βόλο. Το τρενάκι λειτουργεί για περιορισμένες διαδρομές και μόνο για λίγους μήνες από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβρη, όσο ο καιρός το επιτρέπει.

Η πλατεία του χωριού με την εκκλησία των Παμμέγιστων Ταξιαρχών που υπάρχει από το 1747 είναι γεμάτη με πλατάνους. Γύρω της υπάρχουν τα δυο από τα παλαιότερα καφενεία του χωριού που πλέον έχουν αναβαθμιστεί και σε εστιατόρια.

Όσο θα βρίσκεστε στις Μηλιές επισκεφθείτε την παλιά Βιβλιοθήκη, εκεί θα βρείτε πολλά σπάνια έγγραφα σχετικά με τη Επανάσταση, χάρτες αλλά και όργανα φυσικής και χημείας που ανήκουν σε άλλες εποχές.

Στις Μηλιές Πηλίου θα βρείτε ακριβώς αυτό που σας ταιριάζει αφού μπορείτε να επιλέξετε να μείνετε σε κάποιο αρχοντικό, σε ένα παραδοσιακό ξενώνα ή ακόμα και σε μια βίλλα. Δείτε στη σελίδα της booking όλα τα διαθέσιμα ξενοδοχεία στις Μηλιές Πηλίου.

Από την πλατεία του χωριού ξεκινούν πλακόστρωτα καλντερίμια εκ των οποίο το ένα οδηγεί στο χωριό της Τσαγκαράδας ενώ ένα άλλο που σας οδηγεί 3 χιλιόμετρα έξω από το χωριό φτάνει μέχρι την Βυζίτσα.

Βυζίτσα Πηλίου

Το χωριό του Πηλίου Βυζίτσα έχει ανακηρυχθεί επίσημα εδώ και χρόνια διατηρητέος οικισμός.

Όλο το χωριό είναι γεμάτο με αρχοντικά Πηλιορίτικης αρχιτεκτονικής.

Πολλά από αυτά τα αρχοντικά πλέον έχουν μετατραπεί σε ξενοδοχεία διατηρώντας φυσικά την ταυτότητα της περιοχής.

Το χωριό διαθέτει, όπως και όλα τα υπόλοιπα, μια υπέροχη πλατεία στολισμένη με πλατάνια ενώ ολόγυρα στη πλατεία θα βρείτε τα μαγαζιά του χωριού.

Ζαγορά Πηλίου

Με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος η Ζαγορά είναι από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου που συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο το γαλάζιο της Θάλασσας με το πράσινο των δέντρων.

Στο δρόμο προς τη παραλία Χορευτό θα βρείτε το σχολείο του Ρήγα Φεραίου, χτισμένο κατά τον 18ο αιώνα το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο ηλικιακά σχολείο που θα συναντήσετε στο Πήλιο.

Στη πλατεία της Ζαγοράς στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου βρίσκετε η βιβλιοθήκη του χωριού στην οποία υπάρχουν πολλά σπάνια χειρόγραφα.

Μένοντας στον Βόλο…

Θα απολαύσετε μια ζωντανή, μικρή πόλη με ενδιαφέρουσα γαστρονομία, τα διάσημα τσιπουράδικα, πλούσια αγορά.

Θα βρείτε, όμως, και ωραίες παραλίες, όπως την Πλαστήρα, την Ξενία, αλλά και αυτήν του Αγίου Στέφανου.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024