Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γιώργος Κοντραφούρης μιλάει στο in.gr για την τζαζ, το νέο του δίσκο και τη συναυλία που ετοιμάζει

Ο Γιώργος Κοντραφούρης μιλάει στο in.gr για την τζαζ, το νέο του δίσκο και τη συναυλία που ετοιμάζει

Ο Γιώργος Κοντραφούρης κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2020 με πέντε νέες συνθέσεις του δημιουργού αλλά και δύο διασκευές, σε αγαπημένα του παλιότερα κομμάτια.

Ο σπουδαίος Γιώργος Κοντραφούρης επιστρέφει στην Αθήνα με μια εμφάνιση που έρχεται να προσφέρει μελωδική ανακούφιση στην δύσκολη εποχή μας.

Μετά από μια δημιουργική περίοδο, αναζήτηση, και διεθνή -όπως τόσα χρόνια- παρουσία, ο παγκοσμίου φήμης πιανίστας και οργανίστας έρχεται να παίξει για την πρωτεύουσα της γενέτειρας Ελλάδας, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής την Δευτέρα 12 Ιουλίου.

Με το Trio του, που αποτελείται από τον ίδιο στο πιάνο, τον Κίμωνα Καρούτζο στο μπάσο και τον Jason Wastor στα ντραμς, θα μας παρουσιάσουν την τελευταία τους δουλειά με τίτλο «The Passing».

Ο δίσκος κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2020 με πέντε νέες συνθέσεις του δημιουργού αλλά και δύο διασκευές, σε αγαπημένα του παλιότερα κομμάτια.

Το Μέγαρο Μουσικής, με πρόγραμμα που πάντα έχει ως παράμετρο την ποιότητα και τη διαχρονικότητα των ακουσμάτων, παρέχει το καλύτερο τοπίο για να τιμήσει την καλλιτεχνική πορεία και αξία του Έλληνα μουσικού. Οι συνθέσεις του θα φτιάξουν τη θερινή ανάμνηση που όλοι αναζητούμε. Το Trio θα δώσει τον αέρα της νεανικότητας που τόσο επιθυμούμε. Οι νότες θα μας επιτρέψουν το ταξίδι, που τόσο μας έχει λείψει.

Μίλησε μας για τον τελευταίο σου δίσκο «The Passing»

Πιστεύω ότι είναι ένας αρκετά αντιπροσωπευτικός δίσκος της αντίληψης και της αίσθησης που έχω για το jazz piano trio, σαν όχημα έκφρασης. Μεγάλο ρόλο έπαιξαν και τα κομμάτια που σκεφτόμουν τα τελευταία δύο χρόνια πριν το “The passing”.

Από που εμπνεύστηκες;

Κυρίως την έμπνευση για το συγκεκριμένο τρίο, και μετά για την ηχογράφηση, μου την έδωσαν οι δυο εξαιρετικοί νέοι μουσικοί, Jason Wastor στα τύμπανα και Κίμων Καρούτζος στο μπάσο που μου ζήτησαν να παίξω μαζί τους. Άρχισα να βλέπω και να αισθάνομαι ότι με αυτά τα δύο παιδιά θα μπορούσα να κάνω το «πέρασμα» στο πώς βλέπω και αισθάνομαι ότι μπορώ να παίξω.

Τι θα δούμε στη συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής;

Θα παίξουμε κομμάτια από το “The Passing”, καθώς και αρκετά καινούργια κομμάτια, τα οποία ηχογραφήσαμε στη διάρκεια της καραντίνας και θα κυκλοφορήσουν το επόμενο φθινόπωρο.

Ζεις αρκετά χρόνια στο εξωτερικό, νοσταλγείς την Ελλάδα;

Τα τελευταία χρόνια πηγαινοέρχομαι μεταξύ Ελσίνκι, Κέρκυρας και Αθήνας. Τρεις μέρες τη βδομάδα μένω στην Κέρκυρα και, τουλάχιστον μια φορά το μήνα, πάω στο Ελσίνκι. Έτσι πιστεύω πως έχει γίνει η ιδανική κατάσταση που πάντα ήθελα, να έχω έδρα την Ελλάδα, αλλά να μην είμαι αποκομμένος από τον υπόλοιπο κόσμο.

Έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά το ελληνικό κοινό;

Νομίζω ότι δεν έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αλλά για μένα είναι το αγαπημένο μου, γιατί μ’ αυτό έχω μεγαλώσει κι έχω γαλουχηθεί και αν μπορώ με αυτό θα ήθελα να μοιράζομαι πρώτα ό,τι κάνω.

Γνωρίζει άνθηση τα τελευταία χρόνια η τζαζ στην Ελλάδα;

Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει, αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι θα συνεχίζει να υπάρχει και να διευρύνεται η σκηνή της τζαζ στην Ελλάδα.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024