Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπάνια ωοτοκία χελώνας καρέτα-καρέτα στη Λούτσα

Σπάνια ωοτοκία χελώνας καρέτα-καρέτα στη Λούτσα

Η οργάνωση Αρχέλων φρόντισε για την περίφραξη του χώρου

Έναν θαλάσσιο επισκέπτη υποδέχτηκε το βράδυ της Πέμπτης η Λούτσα. Χελώνα καρέτα-καρέτα βγήκε σε παραλία της Αρτέμιδας, έσκαψε την άμμο και άφησε τα αβγά της.

Το ευτύχημα είναι πως την είδαν οι περίοικοι, οι οποίοι την περίμεναν να γεννήσει με την ησυχία της και όταν έφυγε, φρόντισαν αμέσως να περιφράξουν τον χώρο για να προστατευτούν τα θαμμένα αβγά.

Στη συνέχεια επικοινώνησαν με τον Σύλλογο Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων» που ανέλαβε τα υπόλοιπα. Ήδη, υπάρχει συνεργασία του Συλλόγου με τον δήμο Αρτέμιδας-Σπάτων και με το λιμεναρχείο ώστε να προστατευτεί το συγκεκριμένο σημείο.

Σίγουρα πρόκειται για σπάνια περίπτωση, όχι όμως για απίθανη. Φέτος δεν έχει αναφερθεί άλλο περιστατικό σε παραλία της Αττικής, ενώ πέρυσι το καλοκαίρι αναφέρθηκε μόνο ένα στην παραλία των Λεγρενών, από τη μεριά του Σαρωνικού.

Ωστόσο, οι παλαιότεροι κάτοικοι της Αρτέμιδας θυμούνται πως τα παλιά χρόνια έβγαιναν χελώνες σε δύο ακριανές περιοχές της Λούτσας, ωστόσο με την αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού σταδιακά εξαφανίστηκαν.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι θαλάσσιες χελώνες πολλές φορές γεννούν τα αβγά τους ακριβώς στο μέρος που γεννήθηκαν και οι ίδιες.

Οι άνθρωποι του συλλόγου «Αρχέλων» εκτιμούν πως η χελώνα της Λούτσας είναι περίπου 30 ετών, και δεν αποκλείεται να επέστρεψε στο σημείο όπου γεννήθηκε.

Οι νεοσσοί θα εμφανιστούν περίπου σε δύο μήνες και όπως λέει ο ο εθελοντής-μέλος του συλλόγου «Αρχέλων» Νίκος Μανίας. χρειάζεται προσοχή από τους κατοίκους, καθώς πρόκειται για πολυσύχναστη παραλία, ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα.

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί στο συγκεκριμένο σημείο της ακτής πλησιάζουν ακόμη και αυτοκίνητα, γι’ αυτό κι έχουμε μιλήσει με το λιμεναρχείο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024