Ο Μπουράκ Χακί το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Λέσβο, όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα της ταινίας “Σμύρνη μου αγαπημένη“. Ο διάσημος ηθοποιός έχει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους και έτσι σε λίγους μήνες οι θαυμαστές του θα έχουν την ευκαιρία να τον απολαύσουν στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας μας μαζί με το υπόλοιπο cast.

Το TLIFE βρέθηκε στη Μυτιλήνη και συνάντησε τον Μπουράκ Χακί σε μια ανάπαυλα από τα πολύωρα γυρίσματα της ταινίας. Ο γοητευτικός ηθοποιός αποκάλυψε τον λόγο που δέχτηκε να συμμετάσχει στην ταινία, μίλησε για τη συνεργασία του με τη Μιμή Ντενίση, παραδέχθηκε ότι παρακολουθεί ελληνικές σειρές, ενώ αναφέρθηκε και στη φάρμα που έχει φτιάξει στην Τουρκία.

Για τη συμμετοχή στη “Σμύρνη μου αγαπημένη” και τη συνεργασία με τη Μιμή Ντενίση:

“Πρώτα απ’ όλα, είμαι πολύ υπερήφανος που μου προτάθηκε αυτός ο ρόλος. Είναι ένας πολύ μεγάλος ρόλος, μία πολύ μεγάλη ταινία, πολλοί επαγγελματίες εδώ, όπως μπορείτε να δείτε, η παραγωγή υπέροχη, η Μιμή είναι υπέροχη, η σκηνοθεσία, το σενάριο, όλοι… Και οι ηθοποιοί είναι σπουδαίοι.

Όταν μου έγινε η πρόταση για το ρόλο, φυσικά ήθελα να ελέγξω το σενάριο. Το διάβασα και μου άρεσε, έκλαψα… και είπα «πρέπει να είσαι μέσα». Βλέπω πολλά σενάρια, δεν μου αρέσουν κάποια, είμαι άνθρωπος της λεπτομέρειας. Η Μίμη είναι, επίσης, απόλυτα τελειομανής και άνθρωπος της λεπτομέρειας. Έτσι, σήμερα είμαστε εδώ, με εκατοντάδες πρόβες, πολλές συναντήσεις…”.

Για τον ρόλο του στην ταινία “Σμύρνη μου αγαπημένη”:

“Ο ρόλος μου… Ήταν πριν από περίπου εκατό χρόνια, στη Σμύρνη, όταν ξεσπούσε ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος. Εκείνη την εποχή οι Έλληνες, οι ελληνικές οικογένειες ήταν οι πλουσιότερες οικογένειες στη Σμύρνη. Εγώ είμαι υπηρέτης, μαζί με τον πατέρα μου, δουλεύω για μια ελληνική οικογένεια. Μεγαλώνω στην ουσία μαζί τους, αλλά με το Κίνημα των Νεότουρκων, γίνομαι μέλος του στρατού του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Αυτός είναι ο ρόλος μου.

Είναι μια πολύ συγκινητική ιστορία, με πολλές αντιθέσεις, πολλά διαφορετικά στοιχεία, ακόμη και μέσα στην ίδια την οικογένεια. Τα χρόνια εκείνα, η Σμύρνη ήταν σε μια αρμονία, όχι όπως το σημερινό Izmir, ήταν ένα διαφορετικό μέρος, με όλους τους πολιτισμούς, όλες τις θρησκείες, όλες τις γλώσσες, τους χορούς, τις μουσικές…

Ήταν μια πραγματική Μητρόπολη, όχι όπως σήμερα. Έτσι, θέλουμε να δείξουμε πραγματικά τι συνέβη σε αυτούς τους ανθρώπους αμέσως μετά. Όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες, αλλά και στην Ελλάδα, όταν αυτοί οι άνθρωποι, που ζούσαν στη Σμύρνη, επέστρεψαν, είχαν δυσκολίες”.

Ο Μπουράκ Χακί παρακολουθεί ελληνικές σειρές και εξηγεί σε τι διαφέρουν από τις τουρκικές:

“Έχετε κι εσείς, όμως, μερικές ωραίες σειρές. Παρακολουθώ, μερικές φορές ανοίγω κάποια κανάλια εδώ, δεν ξέρω τα ονόματα των σειρών… Παρακολουθώ τον Λεωνίδα – Κακούρη -. Οι “Άγριες Μέλισσες” είναι πολύ καλή σειρά. Βλέπω μία στο Mega, μου αρέσει, στον Ant1 επίσης μου αρέσει κάποια.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλές καλές σειρές. Το μόνο «πρόβλημα» που έχω, αυτό που βλέπω εδώ και είναι διαφορετικό σε σχέση με την Τουρκία, είναι ότι είμαστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με τα φώτα και τα παρασκήνια. Δεν έχουμε σκιά, δεν βλέπουμε σκιά. Εδώ, όταν βλέπω μια σκιά λέω “ω τα φώτα είναι διαφορετικά εδώ”, τέτοια πράγματα, αλλά και οι ηθοποιοί εδώ είναι πολύ καλοί”.

Για το αν του έχει γίνει πρόταση να συμμετάσχει σε ελληνικό σίριαλ:

“Μέχρι στιγμής δε μου έχει γίνει, αλλά δεν ξέρω… Είναι πολύ δύσκολο για μένα, θα πρέπει να μάθω γρήγορα καλά ελληνικά, χωρίς προφορά, οπότε είναι λίγο δύσκολο. Αλλά, ξέρω ότι μπορώ να καταφέρω οτιδήποτε στη ζωή μου”.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο