Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γλυκά Νερά - Ξέσπασε η Φαίη Σκορδά: «Τι πατέρας είναι που σκοτώνει και ακουμπάει το μωρό στη νεκρή μάνα;»

Γλυκά Νερά – Ξέσπασε η Φαίη Σκορδά: «Τι πατέρας είναι που σκοτώνει και ακουμπάει το μωρό στη νεκρή μάνα;»

Η Φαίη Σκορδά σχολίασε την πιο αποτρόπαιη λεπτομέρεια του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

Έξω φρενών ήταν η Φαίη Σκορδά με τον συζυγοκτόνο των Γλυκών Νερών που πήρε το μωρό και το τοποθέτησε δίπλα στη νεκρή του μάνα.

«Τι πατέρας μπορεί να είναι ο συζυγοκτόνος; Εγώ πολύ απλά ρωτάω, ένας πατέρας ο οποίος σκοτώνει τη μάνα, σκοτώνει τη γυναίκα του, μετά παίρνει το μωρό και το ακουμπάει πάνω στο σώμα της νεκρής μάνας, τι πατέρας είναι για να μιλάμε τώρα για γονική μέριμνα και τι λέει ο νόμος; Δεν έκανε ήδη κακό στο παιδί;», είπε η Φαίη Σκορδά φανερά εκνευρισμένη.

Στην εκπομπή ήταν καλεσμένος ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος που μίλησε για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας.

Λυκουρέζος: Η «παράσταση» του πιλότου και η θανάτωση του σκύλου ανατρέπουν τον βρασμό ψυχής

O γνωστός δικηγόρος μίλησε και στο MEGA, σημειώνοντας πως ο 33χρονος πιλότος δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι η δολοφονία έγινε εν βρασμώ ψυχής.

«Όπως άκουσα από την συνήγορο υπεράσπισης δεν έθεσε ευθέως το ζήτημα του βρασμού ψυχής. Θα το θέσει σε ένα δεύτερο στάδιο ενώπιον του ακροατηρίου. Για να έχουμε βρασμό ψυχικής ορμής πρέπει να έχουμε μια αιφνιδιαστική, συναισθηματική ακι ψυχική υπερδιέγρση η οποία προκαλεί πλήρη διατάραξη της συνειδήσεως που καταλύει την ήρεμη σκέψη. Η συμπεριφορά του μετά την δολοφονία, όλο το στήσιμο, όλη αυτή η παράσταση και όλες οι ενέργειες που έκανε με ψυχραιμία και μεθοδικότητα ανατρέπουν αυτή την θεωρία» εξήγησε ο δικηγόρος.

Ο κ. Λυκουρέζος αναφέρθηκε ακόμα στο γεγονός ότι ο δράστης ισχυρίζεται ότι  δεν υπάρχει κίνητρο. «Αν δεν κάνει λάθος ο Άρειος Πάγος έχει αποφασίσει ότι σε ορισμένες ανθρωποκτονίες δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχει κίνητρο. Τις περισσότερες φορές υπάρχει όμως κίνητρο. Δεν μπορεί να αποφασίσει να αφαιρέσει τη ζωή της γυναίκας του χωρίς λόγο. Αυτός προσπαθεί να αποδομήσει την συμπεριφορά της απέναντί του. Περιγράφει έναν χαρακτήρα ευέξαπτο»

Ο κ. Λυκουρέζος ρωτήθηκε και για την πιθανότητα να είναι ένα έγκλημα πάθους και ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός. «Τα εγκλήματα πάθους είναι εκείνα που συχνά οδηγούν σε αυτό που λέμε βρασμός ψυχής. Αυτό ανατρέπεται ολοκληρωτικά από αυτά που έκανε μετά. Όλη αυτή η η παράσταση αλλά και η θανάτωση του σκύλου ανατρέπουν αυτό το δεδομένο. Το οικοδόμημα που έστησε με εντυπωσιακή μεθοδικότητα και ψυχραιμία ανατρέπουν το έγκλημα πάθους, δεν υπάρχει πάθος».

«Η ποινή που αναμένεται να του επιβληθεί είναι έως και 15 χρόνια για την ανθρωποκτονία και από 5 έως 10 χρόνια για τη θανάτωση του σκύλου. Το μάξιμουμ της ποινής των ισοβίων είναι 15 χρόνια» εξήγησε ο κ. Λυκουρέζος.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024