Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Αντιπαρασιτικό φάρμακο δοκιμάζεται κατά της Covid-19 στην Οξφόρδη

Κοροναϊός: Αντιπαρασιτικό φάρμακο δοκιμάζεται κατά της Covid-19 στην Οξφόρδη

Η ιβερμεκτίνη χρησιμοποιείται από τη δεκαετία του 1970 για την εξουδετέρωση παρασιτικών σκουληκιών

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι διεξάγει κλινική δοκιμή του αντιπαρασιτικού φαρμάκου ιβερμεκτίνη ως υποψήφιας θεραπείας για την Covid-19, στο πλαίσιο του φιλόδοξου κυβερνητικού προγράμματος Principle για την ανάπτυξη θεραπειών για εξονοσοκομειακούς ασθενείς.

Οι πρώτες εργαστηριακές δοκιμές έδειξαν ότι η ιβερμεκτίνη μειώνει την αναπαραγωγή του ιού, ενώ πιλοτική μελέτη σε εθελοντές έδειξε ότι η έγκαιρη χορήγηση του φαρμάκου ενδέχεται να μειώνει το ιικό φορτίο και τη διάρκεια των συμπτωμάτων σε ασθενείς με μέτρια νόσο.

Η ιβερμεκτίνη ήδη χρησιμοποιείται στην Ινδία και άλλες χώρες για την αντιμετώπιση της Covid-19, αν και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και της ΕΕ δεν συνιστούν τη χρήση της για αυτό τον σκοπό.

Η ιβερμεκτίνη χρησιμοποιείται από τη δεκαετία του 1970 για την εξουδετέρωση παρασιτικών σκουληκιών. Μπορεί να προκαλέσει ως παρενέργειες πυρετό, κνησμό και έκζεμα.

«Συμπεριλαμβάνοντας την ιβερμεκτίνη σε μια μεγάλης κλίμακας μελέτη όπως η Principle, ελπίζουμε να συγκεντρώσουμε επαρκείς ενδείξεις για να διευκρινίσουμε πόσο αποτελεσματική είναι η θεραπεία κατά της Covid-19 και κατά πόσο υπάρχουν οφέλη ή βλάβες από τη χρήση της» δήλωσε ο δρ Κρις Μπάτλερ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Εκτός της λίστας των εθελοντών της μελέτης θα μείνουν όσοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο ήπαρ, όσοι λαμβάνουν το αντιπηκτικό βαρφαρίνη καθώς και όσοι λαμβάνουν φάρμακα που ενδέχεται να αλληλεπιδρούν με την ιβερμεκτίνη.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024