Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Pole Dancing: Δέκα λόγοι να πιάσεις τον στύλο

Pole Dancing: Δέκα λόγοι να πιάσεις τον στύλο

Μπορεί να κάνει θαύματα για την εμφάνιση, τη διάθεση και την υγεία σου

Έχεις τουλάχιστον μια φίλη που το έχει δοκιμάσει κι έχει «κολλήσει» εξαιτίας των αποτελεσμάτων στο σώμα της, αλλά και της απόλαυσης που αντλεί από τις ίδιες τις προπονήσεις. Έχεις δει εντυπωσιακές χορεύτριες να περιστρέφονται γύρω από τον στύλο, γνωρίζοντας πλέον ότι δεν πρόκειται για ένα «άθλημα» που προορίζεται αποκλειστικά για τα strip shows, αλλά για ένα κανονικότατο άθλημα, που μπορεί να γίνει και μορφή τέχνης. Ο λόγος, φυσικά, για το pole dancing, που μπορεί να κάνει θαύματα για το σώμα, την υγεία και την ψυχολογία σου.

Ορίστε δέκα λόγοι να το δοκιμάσεις:

Αδυνατίζει

Το pole dancing είναι ταυτόχρονα μια τέλεια ισομετρική και καρδιαγγειακή άσκηση. Μπορείς να κάψεις τόσες θερμίδες όσες θα έκαιγες σε μια συνεδρία 30 λεπτών αερόμπικ ή γυμναστικής. Αυτό θα οδηγήσει σε σημαντική απώλεια βάρους μέσα σε μερικούς μήνες.

Χαρίζει αυτοπεποίθηση

Πρώτα από όλα, πολύ γρήγορα θα δεις τη στάση του σώματός σου να βελτιώνεται, ενώ παράλληλα η κίνησή σου θα γίνει πιο κομψή και η ευλυγισία σου θα φτάσει στα ύψη. Πώς να μην νιώσεις αυτοπεποίθηση;

Μειώνει το άγχος

Μια έντονη συνεδρία pole dancing κάνει το σώμα σου να παράγει ενδορφίνες (την ορμόνη που σχετίζεται με τα συναισθήματα ευφορίας).

Είναι διασκεδαστικό

Έχει μουσική, έχει έναν έξτρα βαθμό δυσκολίας, σε κάνει να νιώθεις υπεράνθρωπος… Πώς να μην θέλεις να επιστρέψεις στο studio;

Σβήνει τους πόνους

Η αυξημένη ευλυγισία νικά προβλήματα, όπως ο πόνος στην πλάτη, η δυσκαμψία του αυχένα και ο πόνος των μυών. Μπορείς επίσης να ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο διαστρέμματος.

Δυναμώνει τα οστά και τις αρθρώσεις

Η ανάπτυξη γερών οστών και συνδετικού ιστού, σε συνδυασμό με την αύξηση της κινητικότητας των αρθρώσεων, βοηθά να μειώσεις σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης αν είσαι γυναίκα. Από τη στιγμή που δεν ασκείς τεράστια πίεση στις αρθρώσεις σου, το pole dancing είναι μια πολύ ασφαλής μορφή άσκησης.

Κάνει καλό στην καρδιά σου

Όπως σε κάθε μορφή μέτριας έως έντονης αερόβιας άσκησης και δεδομένου ότι όλοι οι μύες αξιοποιούνται, η τακτική άσκηση προωθεί τη ροή του αίματος. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες που ζουν καθιστική ζωή.

Βρίσκει την ισορροπία

Όταν αρχίζεις να εκτελείς πιο πολύπλοκες ρουτίνες, αυξάνεται η κιναισθητική σου ευφυία. Αυτό σημαίνει ότι έχεις λιγότερες πιθανότητες πρόκλησης τραυματισμών, εξαιτίας πρόσκρουση σε πράγματα. Θα έχεις καλύτερη ισορροπία και θα αποφευγεις τα συχνά ατυχήματα, όπως γλίστρημα, πτώση κλπ.

Μπορεί να κάνει καλύτερη την εγκυμοσύνη σου

Ένα από τα λιγότερο γνωστά οφέλη του pole dancing είναι ότι αυτή η μορφή άσκησης μπορεί να είναι ευεργετική αργότερα στη ζωή σου, αν αποφασίσεις να κάνεις παιδί. Το pole dancing αναπτύσσει εξαιρετικά ισχυρή πλάτη και κοιλιακούς μύες, οι μειώνουν τον πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και θα σε βοηθήσουν να έχεις μια πιο ομαλή και λιγότερο επώδυνη γέννα.

Θα κοιμάσαι πιο εύκολα

Οι ασκήσεις σε συνδυασμό με τις διατάσεις που κάνεις πριν το pole dancing, θα διασφαλίσουν ότι θα έχεις έναν καλό και ήρεμο ύπνο.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024