Πριν λίγες μέρες η μέλλουσα μαμά Χριστίνα Μπόμπα είχε δημοσιεύσει βίντεο και φωτογραφίες της με κηδεμόνες στα χέρια.

Όπως η ίδια η Χριστίνα Μπόμπα αποκάλυψε υπέφερε από το Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα.

Ένα συχνό σύμπτωμα στην εγκυμοσύνη που εμφανίζεται με πόνο, μούδιασμα, μυρμήγκιασμα στα χέρια και τους καρπούς.

Τι είναι το Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα;

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα επηρεάζει ένα νεύρο στον καρπό που ονομάζεται διάμεσο νεύρο. Προκαλείται και εντείνεται από τις επαναλαμβανόμενες καθημερινές κινήσεις του καρπού (π.χ. κατά τη χρήση υπολογιστή), με αποτέλεσμα η έγκυος να νιώθει μούδιασμα, πόνο αλλά και αδυναμία στο χέρι. Εάν κάτι πιέζει ή ασκεί πίεση στο διάμεσο νεύρο μπορεί να προκαλέσει τα συμπτώματα του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα. (Carpal Τunnel Syndrome).

Το σύνδρομo καρπιαίου σωλήνα μπορεί να είναι ενοχλητικό ή ακόμα και λίγο επώδυνο, όμως τα συμπτώματά του συνήθως είναι αντιμετωπίσιμα στην εγκυμοσύνη.

Eμφανίζεται προς το τρίτο τρίμηνο όπως συνέβη και στην περίπτωση της Χριστίνας Μπόμπα.

Η μέλλουσα μαμά όμως, δεν είναι η μόνη. Έως και το 60% των γυναικών εμφανίζουν συμπτώματα καρπιαίου σωλήνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τις περισσότερες φορές τα συμπτώματα είναι ήπια και ανεκτά όμως, ένα ποσοστό της τάξεως του 10% των εγκύων γυναικών διαμαρτύρεται για έντονο πόνο που δυσκολεύει την καθημερινότητά τους.

Στην τελευταία της εμφάνιση η Χριστίνα Μπόμπα εμφανίστηκε χωρίς τους κηδεμόνες και χωρίς τις ειδικές ταινίες στα χέρια, πράγμα που σημαίνει ότι ο πόνος υποχώρησε.

Αυτό το διάσημα απολαμβάνει τις τελευταίες της βόλτες μιας και σύντομα θα κρατά στην αγκαλιά της τα δίδυμα κοριτσάκια της.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο