Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
3ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κιμώλου: Σινεμά με φόντο το Αιγαίο

3ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κιμώλου: Σινεμά με φόντο το Αιγαίο

Επιλεγμένες κινηματογραφικές ταινίες από όλον τον κόσμο, ανάμεσά τους και ελληνικές πρεμιέρες, αποτελούν το φετινό πρόγραμμα του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου που διοργανώνεται από τις 21 έως τις 28 Ιουνίου 2021

«Το φεστιβάλ έχει ήδη καθιερωθεί ως θεσμός. Μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, δημοσιογράφοι και σινεφίλ θεατές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ταξιδεύουν για να παρακολουθήσουν σπουδαίες ανεξάρτητες διεθνείς ταινίες κάτω από τα αστέρια της Κιμώλου. Το φεστιβάλ μας αισιοδοξεί να συνεχίσει να στεγάζει τη μαγεία της Eβδομης Τέχνης».

Με αυτά τα λόγια συνοδεύει την επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος του φετινού 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κιμώλου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μανουέλ ντε Κόκο.

Επιλεγμένες κινηματογραφικές ταινίες από όλον τον κόσμο, ανάμεσά τους και ελληνικές πρεμιέρες, αποτελούν το φετινό πρόγραμμα του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου που διοργανώνεται από τις 21 έως τις 28 Ιουνίου 2021 από την εταιρεία Glory Films σε συνεργασία με το Δήμο Κιμώλου και με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι προβολές, όπως κάθε χρόνο, διεξάγονται δωρεάν και φιλοξενούνται σε εμβληματικές υπαίθριες τοποθεσίες της Κιμώλου.

Η αυλαία του φεστιβάλ θα ανοίξει τη Δευτέρα 21 Ιουνίου με την προβολή του αυτοβιογραφικού πολεμικού δράματος «Sympathy for the Devil» του Γκιγιόμ ντε Φοντενέ του 2019, μια συμπαραγωγή Καναδά, Γαλλίας και Βελγίου, ενώ κλείνει τη Δευτέρα 28 Ιουνίου με το αντιπολεμικό δράμα «Sky Road» του Ζουντ Σαίντ (Συρία), παραγωγής 2019.

Στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα θα συμμετάσχουν έξι ταινίες μυθοπλασίας από όλο τον κόσμο, παραγωγής 2020, που θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Breaking Surface (Σουηδία)
Υellow Cat (Καζακστάν) – παρουσία του παραγωγού Γκιγιόμ Ντεσέιγ
Redemption of a Rogue (Ιρλανδία) – παρουσία του σκηνοθέτη Φίλιπ Ντόχερτι και της παραγωγού Σιόμπαν Χάρτον
The Droving (Ηνωμένο Βασίλειο)
The Woman with Leopard Shoes (Γαλλία) – παρουσία του σκηνοθέτη Αλεξις Μπρουσόν και της πρωταγωνίστριας Πολίν Μορέλ
Inner Glow (Βενεζουέλα)

Οι ταινίες θα διεκδικήσουν το Χρυσό Δέντρο και τo βραβείo Καλύτερης Σκηνοθεσίας που θα απονείμει πενταμελής διεθνής κριτική επιτροπή, με Πρόεδρο την Μπερναντέτ Ικοβιτς (υπέθυνη sponsoring για την Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών) και μέλη τους Φραντζέσκα Μπαρτελίνι (ηθοποιός και σκηνοθέτης από την Ιταλία), Αλίνα Μανολάτσε (σκηνοθέτης από τη Ρουμανία), Γιώργο Πυρπασόπουλο (ηθοποιός και σκηνοθέτης από την Ελλάδα) και Αριστοτέλη Μεταξά (Διευθυντής Φωτογραφίας και μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ από την Ελλάδα).

Στο πλαίσιο του KIFF 2021, την Τρίτη 22/06 και την Τετάρτη 23/06 κατά τη διάρκεια του πρωινού σχολικού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό σχολείο Κιμώλου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζουμε κινηματογράφο στα μικρά σχολεία».

Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό την Αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024