Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεύτερο διαδικτυακό μπλακάουτ λόγω βλάβης σε εταιρεία διανομής περιεχομένου

Δεύτερο διαδικτυακό μπλακάουτ λόγω βλάβης σε εταιρεία διανομής περιεχομένου

Μετά την Firstly, τεχνικό πρόβλημα έπληξε και το δίκτυο της Akamai

Τράπεζες και επιχειρήσεις της Αυστραλίας και μεγάλες αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ εξαφανίστηκαν την Πέμπτη από το Διαδίκτυο λόγω τεχνικού προβλήματος στην εταιρεία Akamai, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο μπλακάουτ σε μεγάλους δικτυακούς τόπους.

«Έχουμε ενημερωθεί για το ζήτημα και εργαζόμαστε για την αποκατάσταση των υπηρεσιών το ταχύτερο δυνατό» ανέφερε εκπρόσωπος της μεγάλης εταιρείας διανομής περιεχομένου (CDN), της οποίας οι υπηρεσίες επιτρέπουν την ταχύτερη φόρτωση ιστοσελίδων.

Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας, άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, η ταχυδρομική υπηρεσία και πολλές εταιρείες είδαν τους δικτυακούς τόπους τους και τα app ηλεκτρονικής τραπεζικής να τίθενται εκτός λειτουργίας μετά τις 14.10 ώρα Σίδνεϊ (8.10 ώρα Ελλάδας) και να επανέρχονται λίγες ώρες αργότερα.

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν επίσης υπηρεσίες της αεροπορικής εταιρείας Virgin Australia, η οποία ανέφερε ότι χρησιμοποιεί υπηρεσίες της Akamai για λειτουργίες ταυτοποίησης στο δίκτυό της.

Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας αναγκάστηκε μάλιστα να ακυρώσει αγορές ομολόγων που ήταν προγραμματισμένες για την Πέμπτη.

Αδυναμία πρόσβασης επηρέασε επίσης τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες American Airlines, Southwest Airlines, United Airlines και Delta Air Lines, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο στοιχεία του Downdetector.

Η αναστάτωση έρχεται λίγες ημέρες μετά τη διακοπή λειτουργίας χιλιάδων ενημερωτικών, κυβερνητικών και άλλων δικτυακών τόπων λόγω τεχνικού προβλήματος στο αμερικανικό δίκτυο διανομής περιεχομένου Fastly.

To περιστατικό έφερε στο προσκήνιο την εξάρτηση μεγάλου μέρους του Διαδικτύου από σχετικά λίγες εταιρείες υπηρεσιών και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αγωγές κατά της εταιρείας CDN.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024