Ο Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν τίμησαν την ΛΟΑΤ+ κοινότητας σε ένα ηχηρό μήνυμα, που μετέφεραν μέσω βίντεο για να σηματοδοτήσουν τον εορτασμό του μήνα του Pride.

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρει στο βίντεο: «Γεια σας, θέλουμε να σας ευχηθούμε έναν ευτυχισμένο μήνα υπερηφάνειας και να σας ενημερώσουμε για το πόσο περήφανοι είμαστε μαζί σας αυτόν τον μήνα, αλλά και κάθε μήνα. Για τη ΛΟΑΤΚ κοινότητα, για το έθνος, και για τον κόσμο, καθώς ο μήνας του Pride αντιπροσωπεύει πάρα πολλά.»

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν συνέχισε: «Το Pride σημαίνει θάρρος. Θάρρος όλων εκείνων των γενεών που έχουν περάσει και σήμερα ζουν με υπερηφάνεια την αλήθεια τους. Σημαίνει δικαιοσύνη, μιας και ο Ιούνιος σηματοδοτεί την επέτειο της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου για την ισότητα των γάμων και την προστασία των ΛΟΑΤΚ υπαλλήλων από τις διακρίσεις. Και πάνω απ’ όλα, ο μήνας υπερηφάνειας σημαίνει αγάπη.»

Η Τζιλ Μπάιντεν δήλωσε με ειλικρίνεια ότι χρειάζεται «να γίνουν ακόμη πολλές μεταρρυθμίσεις, για να διασφαλιστεί ότι όλα τα άτομα θα απολαμβάνουν την πλήρη υπόσχεση της ισότητας, της αξιοπρέπειας και της προστασίας… ειδικά για τα τρανς και ΛΟΑΤΚ άτομα με σκουρόχρωμο δέρμα. Σε εκτελεστικές εντολές και ομοσπονδιακούς νόμους, και σε επίπεδο εκπροσώπησης, και στις καρδιές και στα μυαλά των ανθρώπων. Αυτή η διοίκηση, η διοίκησή μας, θα είναι πάντα εκεί για να σας στηρίξει.»

Υποσχέθηκαν και πάλι ότι η διοίκηση αυτή θα «αγωνιστεί για να περάσει τον νόμο περί ισότητας», ο οποίος θα τροποποιήσει τον νόμο περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964, για να απαγορεύσει τις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου σε πολλούς τομείς της δημόσιας ζωής και να οικοδομήσει μια «καλύτερη ζωή» για την κουήρ νεολαία, ενώ η Τζιλ ευχήθηκε σε όλα τα άτομα ένα «φωτεινό και χαρούμενό Pride.»

Δείτε το μήνυμα

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο