Η Σελίνα Γκόμεζ άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον για τη δέσμευσή του όσον αφορά το πλεόνασμα εμβολίων κατά της Covid-19.

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός με tweet επέκρινε τον Μπόρις Τζόνσον για την αναγγελία του ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα δωρίσει πέντε εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του νέου κοροναϊού που περισσεύουν, έως τον Σεπτέμβριο.

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου, ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αρχίσει να δωρίζει εμβόλια σε φτωχότερες χώρες τις επόμενες εβδομάδες. Πέντε εκατομμύρια δόσεις θα διατεθούν από το Ηνωμένο Βασίλειο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ άλλα 25 εκατομμύρια θα δοθούν δωρεάν μέχρι το τέλος του έτους.

«Υποσχεθήκατε ότι η Βρετανία θα δωρίσει όλο τα πλεόνασμα εμβολίων» θυμίζει στον πρωθυπουργό.

«Μπόρις Τζόνσον, πέντε εκατομμύρια δόσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο είναι πολύ αργά» έγραψε η Σελίνα Γκόμεζ στο Twitter, προσθέτοντας σε ετικέτα τον λογαριασμό του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Ως αποτέλεσμα της επιτυχίας του προγράμματος εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου, είμαστε πλέον σε θέση να μοιραστούμε μερικές από τις δόσεις μας που αποτελούν πλεόνασμα με εκείνους που τις χρειάζονται» ανέφερε ο Μπόρις Τζόνσον σε δήλωσή του πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της G7 στην Κορνουάλη.

«Με αυτόν τον τρόπο θα κάνουμε ένα τεράστιο βήμα προς την κατεύθυνση της νίκης κατά της πανδημίας» υπογράμμισε όπως μεταδίδει σχετικά το ΑΠΕ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε ότι 500 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων Pfizer θα διατεθούν σε 92 χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα και στην Αφρικανική Ένωση.

Νωρίτερα μέσα την εβδομάδα ηθοποιοί και τραγουδιστές, αθλητές, μεταξύ άλλων οι Πριγιάνκα Τσόπρα, Μπίλι Άιλις και Ντέιβιντ Μπέκαμ κάλεσαν τους ηγέτες της G7 να δωρίσουν το 20% των εμβολίων τους σε φτωχότερα κράτη.

«Η πανδημία δεν θα τερματιστεί οπουδήποτε έως ότου τερματιστεί παντού και αυτό σημαίνει τη λήψη εμβολίων από κάθε χώρα, όσο το δυνατόν γρηγορότερα και δίκαια» αναφέρουν σε ανοιχτή επιστολή τους.

«Η Σύνοδος Κορυφής της G7 είναι μια σημαντική ευκαιρία για εσάς να συμφωνήσετε στις ενέργειες, ώστε να υπάρξουν εμβόλια εκεί όπου είναι αναγκαία περισσότερο, γρήγορα» επισημαίνεται στην επιστολή.

Η Σελίνα Γκόμεζ υπογράφει την επιστολή μαζί με τους Λίαμ Πέιν, Ολίβια Κόλμαν Ορλάντο Μπλουμ Γιούαν ΜακΓκρέγκορ και Λούσι Λίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο