Όταν μιλάμε για τη σημαία υπερηφάνειας, οι περισσότεροι άνθρωποι θυμούνται την αρχική σημαία ουράνιου τόξου που δημιουργήθηκε το 1978.

Ωστόσο, λίγο γνωστό είναι ότι ο Γκίλμπερτ Μπέικερ, ένας από τους βασικούς υποστηρικτές του κινήματος και σχεδιαστής της σημαίας, σκόπευε με την πάροδο των ετών να συμπεριλάβει όλο και περισσότερη κοινότητα LGBTQ +.

Κατά την τελευταία δεκαετία, η σημαία υπερηφάνειας έχει εξελιχθεί σίγουρα για να συμπεριλάβει περισσότερες ταυτότητες που αξίζουν αναγνώριση και γιορτή. Πριν από λίγα χρόνια, η Άμπερ Χάικς παρουσίασε μια ενημερωμένη σημαία Pride Flag με μαύρες και καφέ ρίγες, αποτίοντας φόρο τιμής στα μη λευκά άτομα στην κοινότητα.

Το επόμενο έτος, η σημαία Transgender ενσωματώθηκε από τον σχεδιαστή Daniel Quasar στη σημαία Pride, με μπλε, ροζ και άσπρες ρίγες να προστίθενται στα τροποποιημένα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Μια νέα εκδοχή της Pride σημαίας σχεδιάστηκε από τ@ Valentino Vecchietti που αυτοπροσδιορίζεται ως ιντερσέξ άτομο και που ανήκει στην οργάνωση «Δικαιώματα για τα Ίντερσεξ άτομα του Ηνωμένου Βασιλείου (Intersex Equality Rights UK)».

Δείτε εδώ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο