Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Facebook: «Ναι» στην τηλεργασία του προσωπικού του και μετά την πανδημία

Facebook: «Ναι» στην τηλεργασία του προσωπικού του και μετά την πανδημία

Τα γραφεία της εταιρείας θα ανοίξουν ξανά τον Οκτώβριο.

Η τηλεργασία ήρθε για να μείνει σε κάποιες εταιρείες και συγκεκριμένα στο Facebook. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε το προσωπικό, η εξ αποστάσεως εργασία θα συνεχιστεί και μετά την πανδημία του κοροναϊού, καθώς οι εργαζόμενοι θα μπορούν να δουλεύουν μακριά από το γραφείο τους, όταν αυτό είναι δυνατό.

Μάλιστα, ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, είπε στους εργαζόμενους ότι σχεδιάζει να περάσει έως το μισό διάστημα του 2022 μακριά από το γραφείο του. «Η εργασία μακριά από το γραφείο τον έκανε πιο χαρούμενο και πιο παραγωγικό, δίνοντας του περισσότερο χώρο για σκέψεις με μακροχρόνιο ορίζοντα και επιτρέποντας του να περνάει πιο πολύ χρόνο με την οικογένεια του», τονίζει το BBC.

Τα γραφεία θα ανοίξουν ξανά τον Οκτώβριο – Τι αναμένεται να γίνει:

Τα γραφεία του Facebook αναμένεται να ανοίξουν κανονικά τον Οκτώβριο και οι εργαζόμενοι που δεν θα έχουν άδεια για εξ’ αποστάσεως εργασία, θα πρέπει να πηγαίνουν στο γραφείο τους τουλάχιστον τις μισές μέρες. Πάντως διευκρινίζεται ότι η τηλεργασία θα αφορά μόνο τους υπαλλήλους της εταιρείας και όχι τους υπεργολάβους, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο του περιεχομένου των αναρτήσεων, καθώς και σε άλλες εργασίες.

Τι κάνουν οι άλλες εταιρείες:

Η Apple, η Amazon και η Google, επιλέγουν επίσης την τηλεργασία για ένα ποσοστό του προσωπικού ή για μερικές μέρες την εβδομάδα. Ήδη η Amazon ενημέρωσε το προσωπικό της ότι από το Σεπτέμβριο θα μπορεί να εργάζεται στο γραφείο τουλάχιστον τρεις μέρες την εβδομάδα. Τρεις ημέρες εργασίας στο γραφείο ζητά από τους υπαλλήλους της και η Apple. H Google ακόμα δεν έχει προχωρήσει σε κάποια ανακοίνωση αλλά στόχος της είναι η πλειονότητα των εργαζομένων να βρίσκονται στο γραφείο μερικές μέρες την εβδομάδα, ενώ περίπου το ένα πέμπτο να κάνει αποκλειστικά τηλεργασία.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024