Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΕΜΑ: Παραφράστηκαν οι δηλώσεις για το εμβόλιο AstraZeneca - Μεγαλύτερα τα οφέλη από τους κινδύνους

ΕΜΑ: Παραφράστηκαν οι δηλώσεις για το εμβόλιο AstraZeneca – Μεγαλύτερα τα οφέλη από τους κινδύνους

Οι δηλώσεις ενός ειδικού του ΕΜΑ για την ακαταλληλότητα του εμβολίου στους κάτω των 60 ετών, δεν είναι ακριβείς σύμφωνα με τον οργανισμό, αλλά παρφράστηκαν από ιταλική εφημερίδα

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από τις φερόμενες δηλώσεις ενός ειδικού του ΕΜΑ το Σάββατο, αναφορικά με την καταλληλότητα του AstraZeneca, ο οργανισμός επανέρχεται με ανακοίνωσή του και υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις αυτές παραφράστηκαν και η εκτίμηση παραμένει η ίδια.

«Η ισορροπία οφέλους – κινδύνου είναι θετική και το εμβόλιο παραμένει εγκεκριμένο σε όλους τους πληθυσμούς».

«Υπήρξαν πολλά άρθρα το Σαββατοκύριακο που περιείχαν παραπληροφόρηση σχετικά με τις επιστημονικές εκτιμήσεις του EMA σχετικά με το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca» αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΜΑ.

Επίσης, επισημαίνεται ότι «η πηγή της παραπληροφόρησης ήταν ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε σε μια ιταλική εφημερίδα, το οποίο παράφρασε έναν από τους ειδικούς μας. Το άρθρο έχει αναθεωρηθεί από τότε και ζητήσαμε επίσης επίσημη διόρθωση».

Πρόκειται για την ιταλική εφημερίδα La Stampa που άλλαξε τον τίτλο της το απόγευμα της Κυριακής και προσέθεσε την νέα διευκρινιστική δήλωση του ειδικού που είχε αρχικά τοποθετηθεί. Στην Ιταλία, η κυβέρνηση αποφάσισε να μην εμβολιάζει τους κάτω των 60 ετών.

«Να επισκέπτεστε τον ιστότοπο του ΕΜΑ»

«Προς το συμφέρον της ορθής και βασισμένης σε στοιχεία αναφοράς, σας ζητάμε να ενημερώσετε άρθρα που περιέχουν ψευδείς πληροφορίες, ώστε να αντικατοπτρίζουν την αμετάβλητη θέση του EMA για το εμβόλιο της AstraZeneca» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΕΜΑ.

Τέλος, ο ΕΜΑ αναφέρει ότι εάν αλλάξουν οι συστάσεις, θα το κοινοποιήσει με διαφανή, ενεργό τρόπο στα μέσα ενημέρωσης και στο κοινό και οι δημοσιογράφοι ενθαρρύνονται να ελέγχουν τον ιστότοπο του οργανισμού για τυχόν νέες πληροφορίες.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η κ. Θεοδωρίδου στην καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών Υγείας. Όπως είπε οι δηλώσεις του ειδικού του ΕΜΑ παρεξηγήθηκαν, και σε κάθε περίπτωση τα όσα είπε αφορούν προσωπικές του απόψεις που δεν εκφράζουν τον οργανισμό.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024