Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο τυφλός ορειβάτης που άγγιξε Έβερεστ μιλά στο Mega για την ανεπανάληπτη εμπειρία

Ο τυφλός ορειβάτης που άγγιξε Έβερεστ μιλά στο Mega για την ανεπανάληπτη εμπειρία

Ο Κινέζος ορειβάτης Zjang Hong κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του κόσμου και μίλησε για το επίτευγμά του στο Mega και τον δημοσιογράφο Γιάννη Μούτσο

Μαθήματα ζωής παραδίδει σε όλους μας ένας τυφλός Κινέζος ορειβάτης ο οποίος ανέβηκε στην κορυφή του Έβερεστ αποδεικνύοντας ότι όπου υπάρχει θέληση όλα είναι δυνατά.

Αψήφησε τα εμπόδια που του έφερε η ζωή, έχοντας χάσει την όρασή του στα 21 του χρόνια, ο Κινέζος ορειβάτης Zjang Hong και έφτασε στην κορυφή του κόσμου, στο Έβερεστ.

«Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι θα πρέπει να μείνω ασφαλής και να διατηρήσω την ενέργειά μου γιατί θα έπρεπε να επιστρέψω πίσω και είχα πολύ δρόμο μπροστά μου».

Η προσπάθεια για το δύσκολο εγχείρημα της ανάβασης στο Έβερεστ είναι κάθε άλλο παρά εύκολη ακόμη και για αρτιμελείς ορειβάτες, πολύ περισσότερο για τον Zjang Hong, ο οποίος κλήθηκε να σκαρφαλώσει… στα τυφλά.

«Η αποστολή αυτή διήρκησε δυο μήνες. Ξεκινήσαμε από την κατασκήνωση βάσης για εκπαίδευση αλλά η τελευταία φάση διήρκησε μια εβδομάδα από την βάση μέχρι την κορυφή και πίσω. Περπατούσα συνεχόμενα για ένα 24ωρο, αντιμέτωπος με πολύ δυνατό άνεμο, με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 50 χιλιόμετρα ανά ώρα, εκείνη την μέρα».

Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο ντόπιος οδηγός βουνού Σέρπα, καθοδηγώντας τον Zjang Hong, μόνο με την φωνή του.

«Φανταστείτε σε υψόμετρο 8.000 μέτρων, όπου ο καθένας φοράει μάσκα οξυγόνου, με τον αέρα να είναι πολύ δυνατός, μόλις που καταφέρνεις να ακούσεις αυτό που σου λένε.

»Φτάσαμε στην νότια κορυφή, στην τελευταία μας στάση προς την κορυφή, όπου ένα τμήμα του μονοπατιού ήταν πετρώδες, ιδιαίτερα ολισθηρό και στενό… Μπορεί να περάσει ένα άτομο τη φορά. Ο οδηγός Σέρπα δεν μπορούσε να βρίσκεται δίπλα μου… είμαστε δεμένοι ο ένας με τον άλλον και αν έπεφτα θα έπεφτε και εκείνος μαζί μου… Προσευχήθηκα στον Θεό να μου επιτρέψει να περάσω το μονοπάτι αλλά κατά κάποιο τρόπο έπεσα, ωστόσο επειδή δεν βλέπω, έπιασα το πόδι μου για να βρω και πάλι το έδαφος, και ευτυχώς κατάφερα να σηκωθώ. Εκείνη την στιγμή πίστεψα ότι ήμουν νεκρός…».

Επόμενος σταθμός για τον τυφλό ορειβάτη είναι η κατάκτηση των 7 ψηλότερων κορυφών του κόσμου. Παράλληλα όμως θέλει να βοηθήσει εκείνους που έχασαν στο μέσο της ζωής τους το δώρο της όρασης, με την δημιουργία ενός ιδρύματος, για να δώσει ένα μάθημα ζωής.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024