Σοκαρίστηκε 64χρονη στη Λαμία όταν ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους Covid-19 του νομού Βοιωτίας πως θα έπρεπε να μπει σε καραντίνα με τον σύζυγό της και όλες τις επαφές της για θετικό τεστ το οποίο δεν έκανε ποτέ…

Το τηλεφώνημα

Κάτοικος Λαμίας, 64 ετών, δέχτηκε χθες Πέμπτη το βράδυ τηλεφώνημα από τους υπεύθυνους Covid του νομού Βοιωτίας οι οποίοι την ενημέρωναν ότι το τεστ που έκανε στο Νοσοκομείο της Θήβας βγήκε θετικό.

Αυτό δεν θα ήταν καθόλου παράξενο εκτός εάν η γυναίκα δεν είχε περάσει ούτε έξω από το Νοσοκομείο της Θήβας.

Το πρωτοφανές περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση στην οικογένεια καθώς το θετικό αποτέλεσμα του τεστ καθιστούσε υποχρεωτική τη 14ημερη καραντίνα στον σύζυγο και τις στενές επαφές της 64χρονης.

Σαστισμένη η γυναίκα εξηγούσε ότι δεν έχει κάνει ποτέ τεστ στη Θήβα, ωστόσο οι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με την ενημέρωση των κρουσμάτων στη Βοιωτία, ήταν κατηγορηματικοί ότι ο ΑΜΚΑ και το τηλέφωνο της (με το αρχικό 22310…..) ήταν κανονικά καταχωρισμένα μαζί με το θετικό αποτέλεσμα.

Ενημερώθηκε η Αστυνομία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, η οικογένεια δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια, ενημέρωσε άμεσα την Αστυνομία και την Πολιτική Προστασία στη Φθιώτιδα και το θέμα της έφτασε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε κεντρικό επίπεδο.

Αυτό που φαίνεται να έχει επαληθευτεί, είναι χειρόγραφο στο οποίο έχει καταγραφεί ο ΑΜΚΑ της 64χρονης και θα εξεταστεί πως βρέθηκε στα χέρια αυτών που έκαναν το τεστ και ποιος τον έγραψε. Μάλιστα, το όνομά της υπάρχει στην τελευταία λίστα με τα κρούσματα της Θήβας.

Πολλές φορές έχουν καταγραφεί λάθος κρούσματα ή έχουν χρεωθεί σε λάθος μέρη ορισμένα άλλα. Επίσης, στους πρώτους μήνες της πανδημίας που οι υπηρεσίες δεν γνώριζαν τις πονηριές όσων ήθελαν να αποφύγουν την καραντίνα, ειδικά αλλοδαπών, καταγράφηκαν πολλοί λανθασμένοι ΑΜΚΑ και ακόμη περισσότερα ψεύτικα τηλέφωνα.

Το να έχει όμως δοθεί ΑΜΚΑ άλλου ατόμου με το σωστό επίσης τηλέφωνο και να βρεθεί θετικό (ενδεχομένως να έχει συμβεί στο παρελθόν με αρνητικό και να μην έχει δώσει κάποιος σημασία) είναι η πρώτη φορά και σίγουρα οι αρχές πρέπει να δουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Πηγή: lamiareport.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr