Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Δαλιανίδης: Απίστευτες αποκαλύψεις για τον σκηνοθέτη - «Φοβόσουν μην...»

Γιάννης Δαλιανίδης: Απίστευτες αποκαλύψεις για τον σκηνοθέτη – «Φοβόσουν μην…»

«Ανήκε στην παλιά σχολή των σκηνοθετών, που μπορούσαν και να κατηγορήσουν έναν άνθρωπο. Ακόμη και να τον βρίσουν. Δεν διαρκούσε πολύ, όμως, η αρνητική συμπεριφορά του»

Στο περιοδικό «Λοιπόν» έδωσε συνέντευξη η Καίτη Φίνου, η οποία, μεταξύ άλλων, μίλησε για τον Γιάννη Δαλιανίδη, με τον οποίο συνεργάστηκε στην ταινία «Βασικά καλησπέρα σας».

Κυρία Φίνου, συμμετείχατε στο έργο «Βασικά καλησπέρα σας». Μια κωμική ταινία σε σκηνοθεσία και σενάριο Γιάννη Δαλιανίδη.

Με τον Στάθη, εκείνη την εποχή, ήμασταν ζευγάρι. Στο «Βασικά καλησπέρα σας» συμμετείχαν πολλοί αξιόλογοι ηθοποιοί, με τους οποίους συνυπήρχαμε αρμονικά. Η Σοφία Αλιμπέρτη, ο Πάνος Μιχαλόπουλος, ήταν πολύ καλά παιδιά. Την πρώτη μέρα των γυρισμάτων, είχα πάρα πολύ άγχος και τρακ. Κι αυτό γιατί δεν γνώριζα τι χαρακτήρας και άνθρωπος είναι ο Δαλιανίδης.

Πώς σας δόθηκε αυτός ο ρόλος;

Ο Γιώργος Καραγιάννης, ο οποίος διατηρούσε τη δική του εταιρεία παραγωγής, με πρότεινε στον Γιάννη Δαλιανίδη. Ο Δαλιανίδης, ο οποίος συνεργαζόταν με τον Καραγιάννη, αποφάσισε να επαναλάβει κάτι που έκανε κάποτε. Να εντάξει νέους ηθοποιούς στο καστ. Δεδομένου ότι η επιτυχία του Στάθη είχε προηγηθεί της συγκεκριμένης ταινίας, ο Δαλιανίδης τον γνώριζε. Και αφού ο Δαλιανίδης δέχτηκε να βάλει ως κωμικό τον Στάθη Ψάλτη, βρήκε όλους τους υπόλοιπους.

Ο Γιάννης Δαλιανίδης πώς ήταν ως σκηνοθέτης;

Ο Δαλιανίδης ήταν ένας άνθρωπος με πολύ γλυκές και καλές ημέρες. Άλλοτε, όμως, φοβόσουν μην πέσεις στο στόμα του. Ανήκε στην παλιά σχολή των σκηνοθετών, που μπορούσαν και να κατηγορήσουν έναν άνθρωπο. Ακόμη και να τον βρίσουν. Δεν διαρκούσε πολύ, όμως, η αρνητική συμπεριφορά του. Οι ηθοποιοί, μετά, τον αγκάλιαζαν και τον φιλούσαν. Όταν κάτι δεν πετύχαινε, όπως ήθελε, μάλλον θύμωνε. Ήταν αρκετά αυστηρός. Πολλές φορές με έκανε να ενοχληθώ ή να κλάψω, από επίπληξη που μου έκανε. Έχει τύχει, μάλιστα, να μου κόψει σκηνή από ταινία. Μία σκηνή που στην πρεμιέρα ήταν πολύ καλή. Αυτά πέρασαν και η ουσία είναι πως φτιάξαμε πολύ επιτυχημένες ταινίες.

Και ως άνθρωπος;

Ο Δαλιανίδης ήταν άλλος άνθρωπος, εκτός γυρισμάτων. Πολύ διαφορετικός και φιλικός. Εγώ, φυσικά, έβγαινα με τον Στάθη. Δεν έκανα παρέα με τον Δαλιανίδη. Βγαίναμε, όμως, όλοι μαζί για φαγητό. Ο Δαλιανίδης, ο Στάθης και εγώ. Τα άλλα παιδιά, που ήταν σε νεότερη ηλικία, πήγαιναν στις ντίσκο. Η παρέα που κάναμε, ήταν στα πλαίσια της συνεργασίας μας.

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024