Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμβόλιο Covid-19: Δοκιμές σε μωρά έξι μηνών ετοιμάζουν Pfizer, Moderna

Εμβόλιο Covid-19: Δοκιμές σε μωρά έξι μηνών ετοιμάζουν Pfizer, Moderna

Τα δεδομένα θα υποβληθούν στην αμερικανική FDA το φθινόπωρο

Αίτημα για χρήση των εμβολίων τους σε βρέφη ηλικίας έξι μηνών και άνω σχεδιάζουν να καταθέσουν το φθινόπωρο στις ΗΠΑ οι φαρμακοβιομηχανίες Pfizer και Moderna, αναφέρουν οι New York Times.

Η Pfizer ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δοκιμάζει το εμβόλιο Covid-19 σε παιδιά 12-14 ετών και επιβεβαίωσε στην εφημερίδα ότι τις επόμενες εβδομάδες οι κλινικές μελέτες επεκτείνονται σε βρέφη 6 μηνών, με την προοπτική να υποβληθούν τα δεδομένα στις ρυθμιστικές αρχές το φθινόπωρο.

Ανάλογα σχέδια έχει η επίσης αμερικανική Moderna, η οποία ανέφερε στους NY Times και το Insider ότι κι αυτή θα υποβάλλει σχετικό αίτημα στην FDA στις αρχές φθινοπώρου.

«Η Moderna εκτιμά ότι τα δεδομένα για τον παιδιατρικό πληθυσμό θα είναι διαθέσιμα το φθινόπωρο» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

H Pfizer είχε αποκαλύψει τα σχέδιά της κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της στις 4 Μαρτίου, όταν ανέφερε ότι σκοπεύει να ζητήσει άδεια για τις ηλικίες 2-11 ετών τον Σεπτέμβριο και για τις ηλικίες 6 μηνών έως 2 ετών μέχρι τον Νοέμβριο.

Και οι δύο εταιρείες αναπτύσσουν παράλληλα ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων mRNA που έχουν τροποποιηθεί για την αντιμετώπιση μεταλλαγμένων στελεχών, αν και παραμένει ασαφές αν οι ενισχυτικές δόσεις είναι όντως απαραίτητες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά έχει πάντως δηλώσει ότι ενισχυτικές δόσεις μπορεί να αρχίσουν να χορηγούνται από τον Δεκέμβριο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna έχει εκτιμήσει από την πλευρά του ότι οι ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι ηλικιωμένοι και οι εργαζόμενο των συστημάτων Υγείας, θα μπορούσαν να λάβουν ενισχυτικές δόσεις από τον Σεπτέμβριο.

Η Pfizer αναπτύσσει επίσης διπλό εμβόλιο για την πρόληψη της Covid-19 και του πνευμονόκοκκου στους ηλικιωμένους.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024