Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Εμβόλιο από τα 16 αποφάσισε το Βέλγιο

Κοροναϊός: Εμβόλιο από τα 16 αποφάσισε το Βέλγιο

Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα, ενώ οι υπόλοιποι έφηβοι 16-17 ετών θα εμβολιαστούν μετά τους άνω των 18 ετών

Η διυπουργική διάσκεψη υγείας του Βελγίου έδωσε το πράσινο φως στον εμβολιασμό των νέων 16-17 ετών με το εμβόλιο της Pfizer/Biontech.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα, ενώ οι υπόλοιποι έφηβοι 16-17 ετών θα εμβολιαστούν μετά τους άνω των 18 ετών. Ανάλογα με το ρυθμό ενσωμάτωσης των νέων στην εκστρατεία εμβολιασμού και ανάλογα με τις παραδόσεις των εμβολίων, εκτιμάται ότι οι 16-17 ετών θα προσκληθούν να εμβολιαστούν περί τα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με την Ομάδα Δράσης εμβολιασμού του Βελγίου.

Εξάλλου οι Υπουργοί Υγείας του Βελγίου ζήτησαν από την Oμάδα Δράσης εμβολιασμού να εξετάσει την περίπτωση τα άτομα κάτω των 41 ετών να μπορούν να λαμβάνουν, σε εθελοντική βάση, τα εμβόλια της AstraZeneca ή της Johnson & Johnson. Σκοπός είναι να διατηρηθεί ο ρυθμός της εμβολιαστικής εκστρατείας. Υπενθυμίζεται ότι στο Βέλγιο τα δύο αυτά εμβόλια χορηγούνται μόνο σε άτομα άνω των 41 ετών, λόγω εμφάνισης σπάνιων, αλλά σοβαρών θρομβώσεων.

Τέλος, ενόψει της επαπειλούμενης εμφάνισης του ινδικού στελέχους, η Ομάδα Δράσης εμβολιασμού του Βελγίου εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει το διάστημα μεταξύ των δύο δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca από τις 12 στις 8 εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024