Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξωγήινος του Ρόσγουελ: Σε δημοπρασία καρέ από το φιλμ του 1947

Εξωγήινος του Ρόσγουελ: Σε δημοπρασία καρέ από το φιλμ του 1947

Η θρυλική υπόθεση δεν λέει ούτε να εξιχνιαστεί, ούτε όμως και να ξεχαστεί...

Σε δημοπρασία θα πωληθεί ένα καρέ από την ταινία «Alien Autopsy» του 1947 που δείχνει τη διάσημη ανθρωποειδή φιγούρα που παραπέμπει σε εξωγήινο, ξαπλωμένη σε χειρουργικό τραπέζι ως επακόλουθο της υποτιθέμενες συντριβής UFO στο Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού.

Πλάνο από την περίφημη ταινία

Το ημερολόγιο έδειχνε 7 Ιουλίου 1947 όταν αυτά τα συντρίμμια κοντά στο Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού θα άφηναν κληρονομιά το διαπρεπέστερο μυστήριο του σύγχρονου κόσμου για το οποίο ακόμα δεν υπάρχουν απαντήσεις αν ήταν επιχείρηση συγκάλυψης ή στημένο περιστατικό.

Συγκεκριμένα, το καρέ θα πωληθεί ως ψηφιακό πιστοποιητικό ιδιοκτησίας (NFT) σύμφωνα με τη Daily Mail, με την αρχική προσφορά να ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο δολάρια ή 450 Ethereum κρυπτονομίσματα.

Ο νικητής της δημοπρασίας θα λάβει επίσης ένα φυσικό πλαίσιο 16 mm από την αρχική ταινία που γυρίστηκε το 1947, η οποία, όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης της Βρετανός επιχειρηματίας Ρέι Σαντίλι έχει «πιστοποιηθεί» από τη CIA.

Η διαμάχη γύρω από την ταινία και την αυθεντικότητά της υπάρχει εδώ και χρόνια.

Πηχαίος τίτλος στην τοπική εφημερίδα της εποχής

Το 1995, πλάνα από την ταινία μεταδόθηκαν στο Fox ως ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας μιας ώρας με τίτλο  «Alien Autopsy: Fact or Fiction».

Το 2006, ο Σαντίλι παραδέχτηκε τελικά ότι το βίντεο ήταν «ανασυγκρότηση» αυτού που είπε ότι είδε προηγουμένως και ότι μόνο «λίγα καρέ» ήταν από την ταινία του 1947, αλλά ποτέ δεν διευκρίνισε ποια.

Τη ίδια χρονιά, ο σχεδιαστής ειδικών εφέ, Τζον Χάμφρεϊς ισχυρίστηκε ότι είχε δημιουργήσει τη φιγούρα στο βίντεο και εμφανίστηκε στην ταινία ως ένας από τους παθολόγους, σύμφωνα με το Live Science.

Ωστόσο, το 2001, σε υπόμνημα που διέρρευσε από τον δισεκατομμυριούχο της αεροδιαστημικής Ρόμπερτ Μπιγκελόου, που αποκτήθηκε από τα αρχεία του πρώην αστροναύτη της NASA, Έντγκαρ Μίτσελ στο οποίο συζητά με τον Κιτ Γκριν, επιστήμονα της CIA, αναφέρεται ότι η ταινία και το πτώμα είναι πραγματικά.

Μα, ποιος είναι ο εξωγήινος του Ρόσγουελ;

Το 1947 ένας αγρότης ανακάλυψε κάτι περίεργα χαλάσματα στο ράντσο του στο Νέο Μεξικό και ζήτησε στις 7 Ιουλίου τη βοήθεια των Αρχών.

Μια ερευνητική ομάδα από τη γειτονική αεροπορική βάση στάλθηκε αμέσως στο σημείο για να μελετήσει ό,τι πιστεύεται ότι έλαβε χώρα στις 2 Ιουλίου. Στο πρώτο επίσημο ανακοινωθέν του στρατού γινόταν λόγος για «ιπτάμενο δίσκο», γράφοντας μάλιστα ότι η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ είχε μόλις ανασύρει έναν ιπτάμενο δίσκο από διπλανό ράντσο.

Ωστόσο στη συνέχεια, η επίσημη εκδοχή ήταν ότι βρέθηκαν τα συντρίμμια μιας ιπτάμενης μετεωρολογική συσκευή.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024