Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι τρέχει με την Google και το (νέο) απόρρητο κωδικού πρόσβασης;

Τι τρέχει με την Google και το (νέο) απόρρητο κωδικού πρόσβασης;

Κάτι αλλάζει για δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως

Ένα λουκέτο εμφανίστηκε πρόσφατα δίπλα στο λογότυπο Google, καθώς δισεκατομμύρια χρήστες λαμβάνουν αναβάθμιση απορρήτου

Ο Μάιος ήταν ο μήνας- έκπληξη για τις ανακοινώσεις ασφαλείας της Google. Την Παγκόσμια Ημέρα Κωδικού Πρόσβασης, στις 6 Μαΐου, ο διευθυντής ασφάλειας χρηστών της Google, Mark Risher, είπε σε έναν δημοσιογράφο τεχνολογίας των Forbes ότι η εταιρεία άρχισε ξαφνικά να ξεκινά την αυτόματη εγγραφή δύο παραγόντων ελέγχου ταυτότητας (2FA) στους χρήστες.

Η επίσημη επιβεβαίωση εμφανίστηκε σε μια ανάρτηση ιστολογίου ασφάλειας και ασφάλειας της Google με τίτλο «Ένα απλούστερο και ασφαλέστερο μέλλον – χωρίς κωδικούς πρόσβασης.» Η ειρωνεία είναι ότι η τελευταία αλλαγή ασφαλείας, που επηρεάζει δισεκατομμύρια κατόχους λογαριασμών Google, ενσαρκώνεται με την η εισαγωγή ενός άλλου κωδικού πρόσβασης.

Το πρόβλημα απορρήτου της Google

Σαν να χρειάζεστε υπενθύμιση, η Google παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας σε όλες τις υπηρεσίες όπως η αναζήτηση, το YouTube και ο βοηθός της Google.

Μπορείτε να δείτε και να ελέγξετε αυτήν τη «Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών» από τον Λογαριασμό σας Google. Για να δείτε τι εννοώ, κάντε κλικ στο avatar σας από μια υπηρεσία Google για να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας και προχωρήστε στην ενότητα απορρήτου και εξατομίκευσης.

Στην ενότητα «Στοιχεία ελέγχου δραστηριότητας», κάντε κλικ στην επιλογή δραστηριότητας ιστού και εφαρμογών και η καθημερινή σας ζωή στο διαδίκτυο θα εμφανιστεί μπροστά στα μάτια σας.

Και όσοι τυχαίνει να έχουν πρόσβαση στη συσκευή σας, είτε πρόκειται για φορητό υπολογιστή είτε για smartphone, ενώ είναι συνδεδεμένοι στον λογαριασμό τους στην Google. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε μια διεύθυνση URL συντόμευσης του activity.google.com για να φτάσετε στο ίδιο μέρος.

«Τα ιστορικά αναζήτησης και οι ιστότοποι που επισκέπτονται οι χρήστες πρέπει να παραμείνουν ιδιωτικά, καθώς θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από διαφημιστικές εταιρείες που θέλουν να επωφεληθούν από αυτό το δοχείο ευαίσθητων δεδομένων», προειδοποιεί ο Τζέικ Μουρ, ειδικός στον κυβερνοασφάλεια στο ESET.

«Κάθε ενέργεια που προσφέρεται από την Google για την προστασία των δεδομένων και του ιστορικού μας θα πρέπει να θεωρείται σημαντική αλλαγή και να γίνεται με την πρώτη δυνατή ευκαιρία», καταλήγει.

Εάν η Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών είναι ενεργοποιημένη, οι αναζητήσεις και η δραστηριότητά σας από άλλες υπηρεσίες Google αποθηκεύονται στον Λογαριασμό σας Google, ώστε να μπορείτε να αποκτήσετε πιο εξατομικευμένες εμπειρίες, όπως ταχύτερες αναζητήσεις και πιο χρήσιμες προτάσεις εφαρμογών και περιεχομένου», αναφέρει η Google.

Ωστόσο, εάν εκτιμάτε το απόρρητο περισσότερο από την εξατομίκευση και την ευκολία, μπορείτε απλώς να απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση και να διαγράψετε ό, τι είναι ήδη αποθηκευμένο. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με την τοποθεσία σας και το ιστορικό YouTube από την ίδια σελίδα ελέγχου «Η δραστηριότητά μου στο Google».

Οι χρήστες Chrome Mobile μπορούν επίσης να διαγράψουν γρήγορα τα τελευταία 15 λεπτά του ιστορικού αναζήτησης!

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024