Οι πρώτες ζέστες έχουν ήδη αρχίσει, και η γατούλα σας το νιώθει… στο πετσί της. Τα σημάδια είναι ξεκάθαρα: Έχει αρχίσει να απλώνεται τόσο, ώστε να μοιάζει σαν να… έχει λιώσει στην κυριολεξια, έχει γίνει πιο ράθυμο και γενικώς, πώς να το κάνουμε, είναι εμφανές ότι δεν περνάει και πολύ καλά. Ευτυχώς, μπορείτε να το βοηθήσετε!

Φτιάξε δροσερές γωνιές

Βρες τα σημεία που έχουν ελαφρύ «ρεύμα» αέρα μέσα στο σπίτι και κάνε το περιβάλλον φιλικό για τη γάτα σου, ώστε να πειστεί και να επιλέγει να ξαπλώνει εκεί. Μπορείς επίσης να απλώσεις υγρές πετσέτες στα αγαπημένα της σημεία.

Σύμμαχός σου οι βρεγμένες πετσέτες

Για να δροσίσεις το τρίχωμά της χωρίς να δυσανασχετήσει, βρέξε ελαφρά μια πετσέτα κουζίνας και χάιδεψε την απαλά με αυτή. Μπορείς να κάνεις όσες επαναλήψεις χρειαστεί.

Καθημερινό βούρτσισμα

Όταν το τρίχωμά της είναι καθαρό από κόμπους, η γάτα διατηρεί τη φυσιολογική της θερμοκρασία, γεγονός πολύ θετικό για τη διαβίωσή της το καλοκαίρι. Μην ξεχνάς, λοιπόν, να τη βουρτσίζεις συχνά.

Κλιματιστικό, ανεμιστήρας, οτιδήποτε

Σκέψου τι κάνεις εσύ για να δροσιστείς: ανάβεις το κλιματιστικό, βάζεις τον ανεμιστήρα στο on, κατεβάζεις τις τέντες το μεσημέρι. Όλα αυτά θα δημιουργήσουν ένα ιδανικό περιβάλλον για τη γάτα σου το καλοκαίρι μέσα στο σπίτι.

Ώρα για δροσερό παιχνίδι

Φτιάξε μερικά παγάκια με ζωμό από βραστό κοτόπουλο ή μοσχάρι και ρίξτα στη βεράντα. Η γάτα σου, από την έμφυτη περιέργειά της, θα τρέξει να τα πιάσει και έτσι θα ανακουφιστούν οι πατούσες της που είναι και ένα από τα πιο θερμά μέρη του σώματός της. Bonus η νοστιμιά στο τέλος…

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο