Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δάφνη Καραβοκύρη: Συγκινεί η εξομολόγηση για τη μάχη της με τη νευρική ανορεξία

Δάφνη Καραβοκύρη: Συγκινεί η εξομολόγηση για τη μάχη της με τη νευρική ανορεξία

Για τη μάχη της με τη νευρική ανορεξία μίλησε η δημοσιογράφος Δάφνη Καραβοκύρη αποκαλύπτοντας πως έφτασε από 62 κιλά στα 39,5 μέσα σε έναν χρόνο

Για τη μάχη της με τη νευρική ανορεξία μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη την Τετάρτη (02/06), η Δάφνη Καραβοκύρη και αποκάλυψε πως έφτασε από 62 κιλά στα 39,5 μέσα σε έναν χρόνο.

Αναλυτικά, η δημοσιογράφος είπε σε ηλικία 15 ετών άρχισε επίσημα να ζει με τον πατέρα της, ο οποίος ήταν εκδότης περιοδικών μόδας και η Δάφνη Καραβοκύρη τόνισε:

«Όταν είσαι παιδί, και πόσο μάλλον όταν είσαι κορίτσι με ευαισθησίες και βλέπεις τα μοντέλα στο σπίτι σου, θέλεις να τους μοιάσεις».

«Έχασα τα μαλλιά μου, μου κόπηκε η περίοδος»

H Δάφνη Καραβοκύρη, στη συνέχεια, δήλωσε πως άρχισε τη μάχη της με τη νευρική ανορεξία, όταν αποφάσισε να «χάσει δυο κιλάκια» σε ηλικία 14 ετών, λέγοντας:

«Ήμουν ένα παιδί, που έσφυζε από ζωή και αποφάσισα να πιω αυτή τη ζωή με το καλαμάκι, στην κυριολεξία. Να γίνω κάτι αποστεωμένο, ένα φάντασμα του εαυτού μου, που τότε δεν το καταλάβαινα».

Φυσικά, όπως αποκάλυψε και η ίδια προκλήθηκαν διάφορα ζητήματα στον οργανισμό της αφού «έχασε τα μαλλιά της, της κόπηκε η περίοδος, το δέρμα της έγινε πιο λεπτό από το χαρτί, αϋπνία».

Πάντως, δεν υπάρχουν φωτογραφίες από εκείνη την περίοδο γιατί -όπως είπε- δεν θέλει να βλέπει τον εαυτό της «παραμορφωμένο».

«Αυτοτραυματιζόμουν και κάθε πρόσληψη τροφής ήταν μια τιμωρία»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Δάφνη Καραβοκύρη τόνισε πως έφτασε να ζυγίζει 39,5 κιλά από 62 μέσα σε έναν χρόνο και για να μην γίνεται αντιληπτό πως έχανε βάρος «σαν νερό», όπως ανέφερε, φορούσε φαρδιά ρούχα και κρυβόταν το θέμα της νευρικής ανορεξίας και έτρωγε μόνο κάποια μουστοκούλουρα.

Ακόμα, η Δάφνη Καραβοκύρη δήλωσε πως δεν πήγαινε σε πάρτι για πάλευε να αδυνατίσει και δεν ήταν ικανοποιημένη, συμπληρώνοντας:

«Έκανα και εμετούς, αυτοτραυματιζόμουν και κάθε πρόσληψη τροφής ήταν μια τιμωρία. Στο μυαλό μου είχα όρεξη αλλά δεν ακολουθούσαν τα υπόλοιπα. Είναι μια ασκητική ζωή, είναι μια κατηφόρα που δεν έχει πάτο».

https://www.youtube.com/watch?v=wM9nOsrTe3U

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024