Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Street artist μήνυσε το Βατικανό

Street artist μήνυσε το Βατικανό

H street artist Alessia Babrow μήνυσε το Βατικανό αφού ανακάλυψε ότι χρησιμοποιήθηκε αναπαραγωγή του έργου της σε γραμματόσημο του Πάσχα του 2020

H street artist Alessia Babrow μήνυσε το Βατικανό αφού ανακάλυψε ότι χρησιμοποιήθηκε αναπαραγωγή του έργου της σε γραμματόσημο του Πάσχα του 2020.

Σύμφωνα με το AP, η Babrow υπέβαλε αγωγή τον περασμένο μήνα εναντίον της Υπηρεσίας Τηλεπικοινωνιών του Βατικανού στη Ρώμη για φερόμενη χρήση της εικόνας της χωρίς συγκατάθεση. Η καλλιτέχνις ζητά αποζημίωση περίπου 130.000 ευρώ.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ειλικρινά νόμιζα ότι ήταν ένα αστείο» είπε σε συνέντευξή της στο AP. «Το πραγματικό σοκ είναι ότι δεν περιμένετε ορισμένα πράγματα από συγκεκριμένους οργανισμούς» ανέφερε.

Η καλλιτέχνις όπως μεταδίδει σχετικά το ΑΠΕ, είπε ότι προσπάθησε να διαπραγματευτεί για διευθέτηση με το Βατικανό, αν και όπως εξήγησε, η εκκλησιαστική αρχή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δεν έχει ακόμη επίσημα ανταποκριθεί στο αίτημά της.

Στο έργο απεικονίζεται ο Χριστός, όπως παρουσιάζεται σε πίνακα ζωγραφικής του Γερμανού ζωγράφου Χάινριχ Χόφμαν. Στο σώμα η Babrow έχει προσθέσει μία εικόνα ανθρώπινης καρδιάς και τις λέξεις «JUST USE IT».

Το έργο εντάσσεται στο πρότζεκτ «Just Use It» που ξεκίνησε η καλλιτέχνις το 2013 με στόχο, όπως λέει να προωθήσει την ευφυΐα της καρδιάς.

Η καλλιτέχνις δημιούργησε την εικόνα και την κόλλησε σε έναν τοίχο, κοντά στο Βατικανό, στη γέφυρα Βιτόριο Εμανουέλε Β’ και δεν περίμενε ότι θα πέσει στην αντίληψη των αξιωματούχων της εκκλησίας.

Στη σειρά γραμματοσήμων γίνεται αναφορά στον Χόφμαν, αλλά όχι και στη street art καλλιτέχνιδα, η οποία είδε πρώτη φορά το έργο της σε γραμματόσημο στο Instagram.

Η καλλιτέχνις έστειλε τρεις επιστολές στο Βατικανό ζητώντας να αναγνωριστεί ότι πρόκειται για έργο της.

Δεν ήταν μέρος του των σχεδίων μου να καταθέσω μήνυση, δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα «Il Fatto Quotidiano» σημειώνοντας ότι αν ήταν ενήμερη θα έδινε την άδειά της για τη χρήση του έργου της δωρεάν.

Sports in

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφήθηκε χωρίς μακιγιάζ και τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφίζεται με διακριτικό μακιγιάζ και οι followers της τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν. Οι συγκρίσεις με την Κιμ Καρντάσιαν και η αποθέωση της φυσικής της ομορφιάς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024