Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Frank Kameny: H Google τιμά σήμερα τον Aμερικανό αστρονόμο και ακτιβιστή

Frank Kameny: H Google τιμά σήμερα τον Aμερικανό αστρονόμο και ακτιβιστή

Είχε απολυθεί από την Υπηρεσία Χαρτών του Στρατού γιατί ήταν γκέι.

Αφιερωμένο στον Δρ Frank Kameny είναι το σημερινό Doodle της Google. Πρόκειται για τον Αμερικανό αστρονόμο και ακτιβιστή που έδωσε τις δικές του «μάχες» για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Η επιλογή του έγινε  με αφορμή τον εορτασμό του Pride Month.

Ποιος ήταν ο Δρ Frank Kameny:

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1925 και πολέμησε στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 1957, αφού φοίτησε στο Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο του Τζωρτζτάουν, ξεκίνησε να εργάζεται ως αστρονόμος στην Υπηρεσία Χαρτών του Στρατού. Ωστόσο, απολύθηκε από εκεί λίγους μήνες αργότερα, επειδή έγιναν αναφορές ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Επίσης, για τον ίδιο λόγο του απαγορεύτηκε να εργαστεί ξανά για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ο 32χρονος τότε Δρ Frank Kameny με τη σειρά του μήνυσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και το 1961 υπέβαλε την πρώτη του μήνυση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Παρότι απορρίφθηκε, σηματοδότησε μια δια βίου μάχη για ίσα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και οργάνωσε μία από τις πρώτες ομάδες υπεράσπισης για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 αμφισβήτησε την κατηγοριοποίηση της ομοφυλοφιλίας από την Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία ως ψυχική διαταραχή. Πέντε χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1975 η Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης αναίρεσε την απαγόρευση να προσλαμβάνονται ως υπάλληλοι στο δημόσιο μέλη της LGBT + κοινότητας.

Τελικά το 2009, έλαβε επίσημη συγνώμη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Τον Ιούνιο του 2010 η Washington DC ονόμασε ένα τμήμα της 17th Street NW ως «Frank Kameny Way» προς τιμήν του. Άφησε την τελευταία του πνοή δικαιωμένος ένα χρόνο αργότερα, σε ηλικία 86 ετών.

«Ευχαριστώ, Frank Kameny, που ανοίξατε το δρόμο για δεκαετίες προόδου!» γράφει η Google δημοσιεύοντας το Doodle. Δείτε το παρακάτω:

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024