Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί σνομπάρουμε τον ανδρικό οργασμό;

Γιατί σνομπάρουμε τον ανδρικό οργασμό;

Πολλές έρευνες και άρθρα και συμβουλές γύρω από τον γυναικείο οργασμό, όμως ο ανδρικός οργασμός που είναι «θαμμένος»;

Γενικά δεν θεωρούμε τον ανδρικό οργασμό ως κάτι που έχει «επίπεδα» ή ότι είναι μια mind blowing εμπειρία, έτσι; Όλοι τον θέλουν, λίγοι τον καταφέρνουν, οι περισσότεροι τον μπερδεύουν. Όχι ακόμα έχουμε δρόμο μπροστά μας. Μην φανταστείτε δηλαδή ότι συζητάμε για τους οργασμούς στο μπαρ με τους κολλητούς μας. Ίσως πρέπει να ξεκινήσουμε, άλλωστε είναι πιο διασκεδαστικό από τις συζητήσεις για ποδόσφαιρο, πανδημία ή το πόσο αδικήθηκε η Κύπρος στην Eurovision (να σκάσω είμαι ακόμα), αλλά σπάνια ακούμε έναν άντρα να παραπονιέται ή να έχει ανησυχίες γύρω από την σεξουαλική του απόλαυση. Καμιά φορά αρκεί το γεγονός ότι είχε έναν. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε (διπλής).

Τι γίνεται όμως αν θα μπορούσατε να κάνετε περισσότερα; Να νοιώσετε περισσότερα; Όπως και με οτιδήποτε, υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης, αλλά το σεξ από την οπτική γωνία ενός άντρα εστιάζεται κυρίως στην απόδοση. Όμως ο οργασμός δεν γνωρίζει φύλα στην πολυπλοκότητα, για αυτό και δεν είναι καθόλου περίεργο ότι ο αρσενικός οργασμός έχει περάσει στα ψηλά. Από ντροπή, από άγνοια μπορεί και από αδιαφορία.

Η Portia Brown, ειδική σύμβουλος για το σεξ και επικεφαλής της εταιρείας Kandid σεξουαλικής ευεξίας, θεωρεί ότι ο ανδρικός οργασμός μπορεί να έχει παραβλεφθεί επειδή υπάρχει πολύ λιγότερο μυστήριο γύρω του. «Το αιδοίο έχει διαφορετικούς τύπους οργασμών, όπως εσωτερικός, G-spot, εξωτερικός και κλειτοριδικός, που μπορεί να προκαλέσει κάποια σύγχυση γύρω από το είδος του οργασμού που είναι καλύτερος ή πιο έντονος», λέει. «Εάν έχετε πέος απλά δεν έχετε αυτό το είδος ρητορικής για τον οργασμό σας.»

Η Kerri Middleton, σύμβουλος σεξ του Bathmate, συμφωνεί, προσθέτοντας ότι οι ανδρικοί οργασμοί έχουν παραλλαγές. «Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν θα είναι ο κάθε οργασμός έντονος», λέει, «αυτή είναι η πραγματική ζωή, όχι το Pornhub.»

Το υγρό παρασκήνιο

Το καύσιμο για τη διαδικασία που οδηγεί στον οργασμό είναι η τεστοστερόνη, μια ορμόνη που παράγεται σε σταθερή παροχή από τους όρχεις. Οι όρχεις παράγουν επίσης εκατομμύρια σπέρμα κάθε μέρα, το οποίο ωριμάζει και στη συνέχεια αναμιγνύεται με λευκά, πλούσια σε πρωτεΐνες υγρά. Αυτά τα υγρά τρέφουν και υποστηρίζουν το σπέρμα ώστε να μπορούν να ζήσουν μετά την εκσπερμάτωση για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Αυτό το μείγμα υγρού και σπέρματος, γνωστό ως σπέρμα, είναι αυτό που κινείται μέσω της ουρήθρας και έξω από το πέος κατά τη διάρκεια του οργασμού.

Η τεστοστερόνη που ρέει μέσα από το σώμα ενός άνδρα, μαζί με ψυχολογικούς παράγοντες, καθορίζει τη δύναμη της επιθυμίας του για σεξ.

Αυτή η σεξουαλική επιθυμία, ή λίμπιντο, είναι το κλειδί για την έναρξη της διαδικασίας που θα οδηγήσει σε οργασμό. Εάν ένας άντρας δεν έχει σεξουαλική ορμή , για παράδειγμα, εάν έχει κλινικά χαμηλή τεστοστερόνη ή πάσχει από κατάθλιψη, το σώμα του μπορεί να μην ανταποκρίνεται σε σεξουαλικά ερεθίσματα και μπορεί να μην μπορεί να βιώσει οργασμό.

Οργασμός αγνοείται;

Όπως θα σας πει κάθε αφεντικό (που θέλει να εκπληρώσει τους στόχους της εταιρείας) ή life coach (που έβγαλε μόλις άλλο ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης) , ο δρόμος προς τη βελτίωση ξεκινά με τον εντοπισμό του προβλήματος. Αναρωτηθείτε τι απολαμβάνετε και τι δεν απολαμβάνετε. Ανησυχείτε για την απόδοση σας; Το μέγεθος έχει πράγματι σημασία; Δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε; Θέλετε ο οργασμός να διαρκέσει περισσότερο; «Ενώ δεν υπάρχουν προφανείς ενδείξεις ότι οι οργασμοί σας δεν ανταποκρίνονται στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους», λέει η Middleton, «θα πρέπει να αισθανθείτε το  μέγεθος του οργασμού από την ένταση του».

Τι μας κρατάει πίσω;

Μερικοί άνδρες μπορεί να έχουν προβλήματα στην επίτευξη οργασμού. Αυτά συνήθως προέρχονται από ψυχολογικούς παράγοντες (όπως και το 99% των προβλημάτων μας). Για παράδειγμα, εξακολουθούν να επηρεάζονται από ένα τραυματικό συμβάν ή ο τρόπος που έχουν μεγαλώσει ή έχουν πέσει σε παγίδες αυνανισμού που θα μπορούσαν να έχουν ρυθμίσει το σώμα να πάρει περισσότερο χρόνο στον οργασμό. Ωστόσο, το πρόβλημα μπορεί επίσης να προκληθεί από ορισμένα φάρμακα ή από νευρολογική ή καρδιαγγειακή νόσο ή από χειρουργική επέμβαση όπου κόβονται τα νεύρα, λέει ο Beverly Whipple, PhD, RN, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Rutgers στο Newark New Jersey.

Αλλαγή πλεύσης

Εάν θέλετε οργασμούς που θα ξεσηκώσουν την γειτονιά, τότε ίσως χρειαστεί να κάνετε μερικές προσεκτικές αλλαγές στον τρόπο που ζείτε. Βήμα πρώτο: Η διατροφή. Αυτό που τρώτε έχει μεγάλο αντίκτυπο στο σώμα σας, οπότε πρέπει να εμπιστευτείτε τη βιταμίνη C και τα λιπαρά οξέα, αλλά και να απορρίψετε τα λιπαρά φαγητά , τα τηγανητά, τον καφέ και τα εκλεπτυσμένα σάκχαρα (ο οργασμός θέλει θυσίες). Και αν θέλετε να βγάζετε «καπνούς» από απόλαυση, τότε πρέπει να κόψετε και το κάπνισμα. Το κάπνισμα μπορεί να επηρεάσει τη ροή του αίματος και να οδηγήσει σε ανικανότητα, λέει οπότε προσπαθήστε να το κόψετε, ή τουλάχιστον να το περιορίσετε, για να εξασφαλίσετε υγιές αίμα που θα ρέει στο πέος σας για ισχυρές στύσεις. Ένα τσιγάρο μετά είναι απαραίτητο.

Εκτός από τα προφανή οφέλη για την εκρηκτική κορύφωση, ασφαλώς τα οφέλη θα έχουν αντίκτυπο και στην καθημερινή σας ζωή. Με την κορύφωση, ο εγκέφαλός σας θα παράγει ντοπαμίνη, επίσης γνωστή ως χημική ουσία «ευχαρίστησης» και οξυτοκίνη, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του στρες και του άγχους. Και μην ξεχνάμε τη σεροτονίνη, η οποία μπορεί να σας χαλαρώσει αλλά και να σας στείλει για ύπνο, σαν πουλάκι (το πιάσατε;).

Με την ευχή μου!

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024