Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάρε κόσμε: Η Κίνα λανσάρει λοταρία, χαρίζει ψηφιακά γουάν

Πάρε κόσμε: Η Κίνα λανσάρει λοταρία, χαρίζει ψηφιακά γουάν

Η Κίνα πρωτοστατεί στην παγκόσμια κούρσα των ψηφιακών νομισμάτων που εκδίδονται από κεντρικές τράπεζες.

Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι του Πεκίνου θα λάβουν ως δώρο γεμάτα ψηφιακά πορτοφόλια στο πλαίσιο λοταρίας για την προώθηση του ψηφιακού γουάν (e-CNE)

Η Κίνα πρωτοστατεί στην παγκόσμια κούρσα των ψηφιακών νομισμάτων που εκδίδονται από κεντρικές τράπεζες (CBDC) και έχει πραγματοποιήσει δοκιμές σε αρκετές μεγάλες πόλεις, ανάμεσά τους το Σενζέν και η Σαγκάη, όπου χαρίστηκαν σε πολίτες 20 εκατομμύρια γουάν (2,57 εκατ. ευρώ).

Οι δοκιμές επεκτείνονται τώρα στην πρωτεύουσα. Συνολικά 200.000 «κόκκινοι φάκελοι» (μια αναφορά στον παραδοσιακό τρόπο με τον οποίο οι Κινέζοι δωρίζουν χρήματα) που περιέχουν 200 ψηφιακά γουάν (26 ευρώ) ο καθένας θα παραδοθούν μέσω κλήρωσης στους τυχερούς, οι οποίοι θα πρέπει να κατεβάσουν app για να ξοδέψουν τα χρήματα σε επιλεγμένα καταστήματα του Πεκίνου.

Δείτε επίσης: Ψηφιακό ρούβλι ετοιμάζει η Ρωσία

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κλήρωση μπορούν να εγγραφούν από τις 6 Ιουνίου, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο ανάρτηση στον ιστότοπο της τοπικής κυβέρνησης. Οι νικητές θα ανακοινωθούν μερικές μέρες αργότερα και θα πρέπει να ξοδέψουν το σύνολο του ποσού μέχρι τις 20 Ιουνίου.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας έχει στόχο να γίνει η πρώτη κεντρική τράπεζα του κόσμου που εκδίδει ψηφιακό νόμισμα, μια ιδέα που εξετάζουν κι άλλες χώρες όπως η Ρωσία, η Σουηδία και το Ισραήλ, μεταξύ άλλων.

Το σχέδιο εντάσσεται στην προσπάθεια της Κίνας να διεθνοποιήσει το γουάν και να απεξαρτηθεί από το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα όπου κυριαρχεί το δολάριο.

Τα ψηφιακά νομίσματα αυτού του είδους δίνουν στους ιδιώτες πρόσβαση σε κεφάλαια της κεντρικής τράπεζας, προνόμιο που σήμερα απολαμβάνουν μόνο οι τράπεζες.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024