Συσκευές που καθαρίζουν τον αέρα – «ισοδύναμες με 30 δένδρα» – τοποθετήθηκαν στην πλατεία Ομονοίας, την ώρα που το κέντρο της Αθήνας «ασφυκτιά» από το τσιμέντο και την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Πάντως, αρκετοί είναι οι πολίτες που σχολίασαν αρνητικά την είδηση αυτή και διερωτήθηκαν γιατί δεν προκρίθηκε η φύτευση πραγματικών δένδρων που όχι μόνο θα βοηθούσαν στο θέμα του καθαρισμού αέρα, αλλά θα προσέφεραν σκιά και θα ομόρφαιναν αισθητικά το απελπιστικά γκρι κέντρο της πρωτεύουσας.

Δεν έχουν συνδεθεί ακόμα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της LiFO, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», ο όμιλος Πολίτη δώρισε τέσσερις συσκευές απορρόφησης ρυπογόνων μικροσωματιδίων έξυπνης τεχνολογίας καθώς και δύο αισθητήρες ανίχνευσης ποιότητας αέρα και καιρού, που τοποθετήθηκαν στην πλατεία Ομονοίας.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μεγάλου μεγέθους ιονιστές με το αποτέλεσμά τους να ισοδυναμεί – όπως αναφέρει πάντα το ρεπορτάζ – με μια αντίστοιχη φύτευση τριάντα δέντρων.

Σημειώνεται ότι οι συσκευές αυτές δεν έχουν συνδεθεί και άρα δεν λειτουργούν ακόμα.

Το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιείται σε πάρα πολλές πόλεις παγκοσμίως, σε περιοχές με επιβαρυμένη ατμοσφαιρική ρύπανση, σε σημεία κοντά σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, σε λιμάνια, κοντά σε βιομηχανίες αλλά και σε πάρκα, συμβάλλοντας σημαντικά στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr