Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Google Messages: Έρχονται αλλαγές στην πλατφόρμα μηνυμάτων

Google Messages: Έρχονται αλλαγές στην πλατφόρμα μηνυμάτων

Τι πρέπει να αναμένουν οι χρήστες στα επόμενα updates.

Αλλαγές έρχονται όπως φαίνεται στο Google Messages. H εφαρμογή συνεχίζει να έχει προβλήματα και να έρχεται αντιμέτωπη με ελλείψεις σε βασικές λειτουργίες. Για παράδειγμα, οι χρήστες της δεν έχουν τη δυνατότητα να καρφιτσώσουν μια συνομιλία στο επάνω μέρος. Επίσης, δεν μπορούν ούτε να τοποθετούν αστεράκια σε συγκεκριμένα μηνύματα μέσα στη συνομιλία.

Πρόκειται για δυνατότητες που σε άλλα app είναι αυτονόητες. Όχι όμως στο συγκεκριμένο. Αυτό αναμένεται να αλλάξει σύντομα σε κάποιο από τα updates που θα κυκλοφορήσει η Google.

Όπως έγινε γνωστό, οι XDA Developers τις εντόπισαν «ξεψαχνίζοντας» το αρχείο APK της έκδοσης 8.1.050. Ειδικά για την περίπτωση με το αστεράκι, αναφέρουν ότι ίσως οι χρήστες θα μπορούν να φιλτράρουν μόνο τα συγκεκριμένα μηνύματα μέσα σε μια συνομιλία για να τα βρίσκουν πιο εύκολα. Πάντως σημειώνεται πως το γεγονός ότι εντοπίστηκαν οι λειτουργίες στο αρχείο APK δεν αποτελεί εγγύηση για την αυτούσια ενσωμάτωση τους. Η Google μπορεί να τις τροποποιήσει και στο τέλος να δούμε κάτι άλλο.

Την ίδια ώρα, οι αναφορές για χακαρίσματα σε κινητά δεν έχουν τέλος.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται όλο και πιο συχνά λόγος για κινητά που παρακολουθούνται και χάκερ που ψάχνουν αφορμή για να υποκλέψουν τις οικονομικές και προσωπικές πληροφορίες. Στον καθένα μπορεί να συμβεί, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που δεν υπάρχει συσκευή που δεν μπορεί να χακαριστεί. Για να μειωθεί όμως αυτή η πιθανότητα και για να προστατευτεί η συσκευή σας από κακόβουλο λογισμικό, μπορούμε να ακολουθήσουμε μερικές συμβουλές. Αυτές είναι οι παρακάτω:

  • Το σημαντικότερο είναι να γνωρίζεις πάντα τι κάνεις download. Να θυμάσαι πως ο πιο εύκολος τρόπος να χακάρει κάποιος το κινητό σου είναι μέσα από εφαρμογές κατασκοπείας, όπως Spy Phone App, Spyzie και Spyera.
  • Απέφευγε να συνδέεσαι στο internet από δημόσια Wi-Fi. Με τα δημόσια Wi-Fi μοιράζεσαι τα πάντα με τους γύρω σου που χρησιμοποιούν το ίδιο δίκτυο με σένα, όσο τρομακτικό κι ακούγεται αυτό.
  • Ακόμη και αν χρειάζεσαι επειγόντως μπαταρία, καλό είναι να αποφεύγεις να φορτίζεις το κινητό σου μ’ ένα άγνωστο USB αφού υπάρχει κίνδυνος όλα σου τα δεδομένα ν’ αποκαλυφθούν και να μεταφερθούν.
  • Μην ανοίγεις link που δεν γνωρίζεις. Πολλές φορές αν κλικάρεις λάθος links, αυτομάτως το αρχείο και όλο σου το περιεχόμενο είναι διαθέσιμο στους χάκερς.
  • Διατήρησε το λογισμικό σου ενημερωμένο. Ναι, οι ενημερώσεις δεν είναι τυχαίες και προεραιτικές. Τις περισσότερες φορές διορθώσεις για ελαττώματα που μπορεί να κρατούν ανοιχτό κάποιο παράθυρο της συσκευής μας στους χάκερ.
  • Ενεργοποίησε την εφαρμογή Find My iPhone, αφού αυτή δεν είναι μόνο για την εύρεση του τηλεφώνου μας, αλλά αν η συσκευή μας έχει χαθεί, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το Lost Mode. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η οθόνη να κλειδώνει και να μπαίνει αυτόματα κωδικός, πράγμα που κάνει την δουλειά των χάκερς… πολύ δύσκολη.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας

Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024