Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
OnlyFans: Αυτή είναι η διαδικτυακή πλατφόρμα που κερδίζει μερίδιο χρηστών

OnlyFans: Αυτή είναι η διαδικτυακή πλατφόρμα που κερδίζει μερίδιο χρηστών

Εκβιάζονται παιδιά και δημιουργούνται λογαριασμοί παρανόμως.

Ανησυχητικές διατάσεις λαμβάνει η χρήση της πλαταφόρμας OnlyFans από τους ανήλικες. Όπως αποκαλύπτει σε άρθρο του το ΒΒC, όλο και περισσότερα παιδιά δημιουργούν λογαριασμούς με ψεύτικα στοιχεία.

O ιστότοπος, σε αντίθεση με άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιτρέπει να ανεβάζει ο οποιοσδήποτε ό,τι είδους περιεχόμενο επιθυμεί, συμπεριλαμβανομένου και πορνογραφικού υλικού, και στη συνέχεια χρεώνει για την πρόσβασή του σε αυτό. Ακόμα δεν έχει καταφέρει να περιορίσει την χρήση του από ανηλίκους αλλά ούτε και την εκμετάλλευσή τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα παιδιά εγγράφονται με ψεύτικα στοιχεία ενώ υπάρχουν και καταγγελίες παιδιών που εκβιάστηκαν για να χρησιμοποιηθούν οι φωτογραφίες τους στον ιστότοπο. Αμερικανικό παρατηρητήριο μάλιστα αναφέρει ακόμα και την ύπαρξη βίντεο παιδιών στον ιστότοπο που έχουν εξαφανιστεί.

Η πανδημία βοήθησε στο να γίνει ευρέως γνωστό:

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του ABC NEWS η ραγδαία αύξηση του αριθμού των λογαριασμών παρατηρήθηκε κατά την διάρκεια της πανδημίας. Η Savannah Benavidez δηλώνει πως άρχισε να δημοσιεύει φωτογραφίες όπου πόζαρε γυμνή ή με τα εσώρουχά της αφού έκλεισαν οι παιδικοί σταθμοί και έπρεπε να αφήσει τη δουλειά της για να φιλά τον 2χρονο γιο της.

Το OnlyFans είναι μια πλατφόρμα που κάποιος για να έχει πρόσβαση πρέπει να πληρώνει μια μηνιαία συνδρομή. Σε αντάλλαγμα ο χρήστης μπορεί να δει φωτογραφικό υλικό όσων έχουν λογαριασμό στην σελίδα. Μπορείς να στείλεις προσωπικό μήνυμα στέλνοντας έξτρα ποσό για τις φωτογραφίες που σου άρεσαν ή και να ζητήσεις περιεχόμενο ειδικά φτιαγμένο για σένα. Η πλατφόρμα κρατά το 20% των εσόδων του κάθε λογαριασμού.

Η Μπέλα Θόρν είναι ίσως από τις γνωστές επώνυμες που διατηρούν λογαριασμό στο OnlyFans συγκεντρώνοντας 1.000.000 δολάρια σε 24 ώρες. Το γρηγορότερο εκατομμύριο που έχει «βγάλει» κάποιος στο OnlyFans μέχρι σήμερα. Στη φετινή κατάταξη όσων κερδίζουν τα περισσότερα χρήματα από τους λογαριασμούς τους στον ιστότοπο πρώτη βρίσκεται το μοντέλο και φίλη των Καρτνάσιανς Μπλακ Τσάινα, με εκτιμώμενα έσοδα 20.000.000 δολάρια το μήνα. Δεύτερη είναι η Μπέλα Θορν με έσοδα 11 εκατομμυρίων το μήνα.

Το OnlyFans, ιδρύθηκε το 2016 και εδρεύει στην Βρετανία. Τον Δεκέμβριο είχε περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες όταν το 2019 είχε μόλις 12 και περισσότερους από ένα εκατομμύριο δημιουργούς περιεχομένου.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024