Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέτα Ντούζου: Που βρίσκεται σήμερα η δημοφιλής πρωταγωνίστρια της δεκαετίας του 80;

Τέτα Ντούζου: Που βρίσκεται σήμερα η δημοφιλής πρωταγωνίστρια της δεκαετίας του 80;

Η Τέτα Ντούζου μας πρωτοσυστήθηκε το 1982 μέσα από την ταινία «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα». Η ίδια γεννήθηκε ως Παναγιώτα Ντούζου στην Αθήνα στις 7 Ιουνίου του 1964.

Η Τέτα Ντούζου μας πρωτοσυστήθηκε το 1982 μέσα από την ταινία «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα». Η ίδια γεννήθηκε ως Παναγιώτα Ντούζου στην Αθήνα στις 7 Ιουνίου του 1964.

Έφυγε με την οικογένειά της το 1967, σε πολύ μικρή ηλικία, για την Αμε­ρική για να επιστρέψει στην Ελλάδα το 1980. Η υποκριτική δεν ήταν το όνειρο ζωής της Τέτας Ντούζου.

Το «κορίτσι με το πλατύ χαμόγελο», όπως έγραφαν για εκείνη οι εφημερίδες της εποχής, έγινε γρήγορα γνωστό και αγαπητό στο κοινό. Μαζί με την Καίτη Φίνου και τη Νανά Βενέτη απο­τέλεσαν talk of the town πρόσωπα της δεκαετίας του ’80. Μεγαλωμένη μέσα σε καλλιτεχνική οικογέ­νεια, δεν μπορούσε παρά να ακολουθήσει τα βήμα­τά τους. Η υποκριτική δεν ήταν το όνειρο της ζωής της. Εκείνη με τα παιδιά ήθελε να ασχοληθεί, αλλά δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα χρήματα. Έτσι απο­φάσισε -μόλις στα 18 της χρόνια- να λάβει μέρος στις βιντεοταινίες της εποχής για να μπορέσει στη συνέχεια να σπουδάσει παιδοψυχολογία, σύμφωνα με το Ciao.

Ρόδα, τσάντα και κοπάνα

Η πρώτη της κινηματογρα­φική εμφάνιση έγινε στην ταινία Ρόδα, τσάντα και κο­πάνα (1982) που σημείωσε με­γάλη εισπρακτική επιτυχία. Παράλληλα σπούδασε ψυχο­λογία.

Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητή στο κοινό μέσα από δεκάδες ταινίες (κινηματογρά­φος και βίντεο) στις οποίες πρωταγωνίστησε, κυρίως χάρη στους αβανταδόρικους ρόλους της χαριτωμένης κο­πέλας που υποδυόταν. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονό­ματα του ελληνικού κινηματο­γράφου όπως με Μίμη Φωτόπουλο, Νίκο Ρίζο, Μάρω Κοντού, Στάθη Ψάλτη.

Παραμυθένιος έρωτας

Αρχές του ’90 η Τέτα Ντούζου γνωρίζει τον μετέπειτα άνδρα της, τον βιομήχανο Γιάννη Γεωργιάδη, μεσώ κοινής παρέας και στο όνομα του πα­ραμυθένιου έρωτα που από μικρό κορίτσι ήθελε να ζήσει εγκαταλείπει καριέρα, χρήματα και επιτυχίες. Παντρεύονται και αποκτούν μαζί δύο κόρες. Δεν υπάρχει πια η λάμψη της τηλεόρα­σης και του σινεμά για εκείνη. Είναι πλέον απο­φασισμένη να αφοσιωθεί στην οικογένειά της. Ωστόσο το τηλέφωνο δεν σταμάτησε να χτυπά για επαγγελματικές προτάσεις, με την ίδια να απαντά μο­νίμως αρνητικά. «Δεν Θέλει να έχει καμία σχέση με τον χώρο εδώ και αρ­κετά χρόνια. Δεν είχε άλ­λωστε ποτέ φίλους ηθοποιούς. Όλοι οι φίλοι της είναι από τα παιδικά της χρό­νια» είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του ο αδελφός της Στηβ Ντούζος, τονί­ζοντας στη συνέχεια ότι η Τέτα τα παράτησε όλα επειδή αγάπησε.

Η απόσυρση από την υποκριτική

Η Τέτα Ντούζου είναι σή­μερα μια ευτυχισμένη νοι­κοκυρά που φροντίζει το σπίτι και τα παιδιά της. Μένει μόνιμα στη Φιλοθέη και έχει τεράστια αδυναμία στα δύο κορίτσια της. Η μεγάλη κόρη της σπου­δάζει οικονομικά στο εξω­τερικό, ενώ η μικρή της είναι μαθήτρια λυκείου. Όταν ο χρόνος της το επιτρέπει συνεργάζεται με ένα μεσιτικό γραφείο, ενώ στο παρελθόν είχε ανοίξει τη δική της μπουτίκ ρού­χων στην οδό Πατησίων και ένα nail spa.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024