Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Google Photos: Τέλος από σήμερα ο δωρεάν απεριόριστος αποθηκευτικός χώρος

Google Photos: Τέλος από σήμερα ο δωρεάν απεριόριστος αποθηκευτικός χώρος

Όσες φωτογραφίες και videos υπάρχουν στο Google Photos πριν τη 1 Ιουνίου δε θα μετρήσουν για το όριο χώρου.

Το Google Photos είναι από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες αποθήκευσης αρχείων, καθώς παρέχει δωρεάν απεριόριστο χώρο στο cloud με έναν Google λογαριασμό. Ωστόσο, από σήμερα (1/6) η δυνατότητα αυτή παύει να ισχύει.

Συγκεκριμένα, όποια φωτογραφία ή video ανεβαίνει πλέον στο Google Photos θα μετράει έναντι του συνολικού χώρου αποθήκευσης του Google Drive, εκτός αν ο χρήστης διαθέτει Google Pixel συσκευή. Αν τα 15GB του δωρεάν χώρου αποθήκευσης του Google Drive δε αρκούν, θα πρέπει να γίνει επιλογή κάποιου πακέτου, το οποίο είναι επί πληρωμή, από €2 το μήνα για 100GB έως €10 για 2ΤΒ.

Σημειώνεται ότι όσες φωτογραφίες και videos υπάρχουν στο Google Photos πριν τη 1 Ιουνίου δε θα μετρήσουν για το όριο χώρου και θα παραμείνουν στο λογαριασμό των χρηστών. Επίσης, αν κάποιος δεν θέλει να πληρώσει μπορεί να διαγράψει περιεχόμενο προκειμένου να ελευθερωθεί χώρος και να μπορεί να συνεχίζει να αποθηκεύει δωρεάν φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση η Google θα στέλνει ειδοποιήσεις όταν το όριο του αποθηκευτικού χώρου μειώνεται, ενώ συμπεριλαμβάνει και ένα εργαλείο το οποίο θα κάνει ευκολότερη την εύρεση θολωμένων φωτογραφιών και screenshots για να μπορούν να διαγραφούν.

«Σήμερα, πάνω από 4 τρισεκατομμύρια φωτογραφίες είναι αποθηκευμένες στο Google Photos και κάθε βδομάδα ανεβαίνουν 28 δισεκατομμύρια νέες φωτογραφίες. Αφού τόσοι πολλοί από εσάς βασίζεστε στο Google Photos για να αποθηκεύσετε τις αναμνήσεις σας, είναι σημαντικό όχι απλά να είναι ένα σπουδαίο προϊόν, αλλά να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας μακροπρόθεσμα. Για να καλωσορίσουμε περισσότερες αναμνήσεις σας και να δημιουργήσουμε το Google Photos του μέλλοντος, αλλάζουμε την πολιτική του απεριόριστου χώρου», έχει αναφέρει η Google επί του θέματος.

Sports in

Συνάντησε τον Νεϊμάρ ο Τσιτσιπάς

Συνάντηση αστέρων ανάμεσα σε Στέφανο Τσιτσιπά, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Νεϊμάρ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024