Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έτσι θα κάνετε περισσότερα push-ups

Έτσι θα κάνετε περισσότερα push-ups

Όλα τα tips που θα απογειώσουν τις επιδόσεις σας είτε είστε αρχάριοι είτε πιο προχωρημένοι

Tα push-ups είναι μία από τις πιο απλές βασικές ασκήσεις γυμναστικής που μπορείς να κάνεις. Δεν απαιτεί να έχεις στη διάθεσή σου ειδικό εξοπλισμό, αλλά ούτε και μεγάλο ελεύθερο χώρο. Το μόνο που κάνεις είναι να σπρώχνεις το σώμα σου προς τα πάνω με την υποστήριξη των χεριών σου. Κι όμως, όταν μετά από καιρό βάζεις ξανά τα push-ups στο πρόγραμμα της προπόνησής σου, συνήθως σου είναι δύσκολο το να εκτελέσεις σωστά πάνω από έναν συγκεκριμένο αριθμό επαναλήψεων.

Ασχέτως της φυσικής σου κατάστασης, μπορεί να μην καταφέρνεις να εκτελέσεις πάνω από 10 ή 20 push-ups στη σειρά, ακόμα και αν προπονείσαι επί μέρες με σκοπό να αυξήσεις τις επαναλήψεις που μπορείς να κάνεις. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας με το πάνω μέρος του σώματός σου, ο τρόπος με τον οποίο εκτελείς την άσκηση ή ο στόχος που έχεις θέσει. Για να μην απογοητευτείς και τα παρατήσεις, σου λέμε το πώς θα ανέβεις επίπεδο.

 Βεβαιώσου ότι κάνεις τα push-ups με τη σωστή τεχνική

Για να σιγουρέψεις το ότι δουλεύεις όλους τους μύες που ενεργοποιούνται με τα push-ups θα πρέπει να παρατηρήσεις τη στάση και τη χρήση του σώματός σου. Το στέρνο σου θα πρέπει σχεδόν να αγγίζει το πάτωμα όταν κατεβαίνεις προς αυτό και όταν σηκώνεις το βάρος σου θα πρέπει η πλάτη σου να είναι σε μία ευθεία γραμμή. Όταν κάνεις την άσκηση σωστά δουλεύεις και τους σωστούς μύες οι οποίοι καθώς αναπτύσσονται θα σε κάνουν να εκτελείς τα push-ups όλο και με μεγαλύτερη άνεση στο μέλλον.

Πώς θα κάνεις περισσότερα push-ups

Κάνε push-ups τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα
Αν κάνεις push-ups μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα είναι απολύτως φυσιολογικό το να μην παρατηρείς πρόοδο. Το σώμα σου με αυτή τη συχνότητα απλώς δεν καταφέρνει να εξελιχθεί καθώς στο μεσοδιάστημα των προπονήσεών σου χάνεις τη δύναμη και την πρόοδο που έκανες.

Αύξησε τα σετ και τον χρόνο ξεκούρασης
Ένα μόνο σετ με push-ups δεν είναι αρκετό για να δουλέψεις τους μύες σου και να αυξήσεις τη δύναμη και την αντοχή του πάνω μέρος του σώματός σου. Οπότε, αφού φτάσεις τον μέγιστο αριθμό επαναλήψεων που μπορείς να κάνεις σε ένα σετ, θα πρέπει να κάνεις ένα διάλειμμα και να επαναλάβεις την προσπάθειά σου. Άλλωστε, γενικότερα, η ξεκούραση είναι σημαντική για να προσαρμοστούν οι μύες σου στη φυσική δραστηριότητα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024