Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας&Ένας: Αλεξάνδρα Κόνιακ και Χρίστος Σερενές

Ένας&Ένας: Αλεξάνδρα Κόνιακ και Χρίστος Σερενές

(Δι)άσημα ζευγάρια στην ζωή ή στο "σανίδι", ταίρια επαγγελματικά ή δύο άλλα μισά μιλούν για τον Έρωτα στο in.gr

Ποιος μπορεί να μιλήσει για τον έρωτα και την αγάπη καλύτερα από ένα ταίρι ανθρώπων που συνεργάζονται στην ζωή σαν ένας άνθρωπος; 

Είτε «ζευγάρια που’ναι χρόνια μαζί», όπως λέει και η Λίνα Νικολακοπούλου στο «Κοίτα μια Νύχτα» της, είτε ντουέτα ανθρώπων που αποτελούν στενούς συνεργάτες και συντρόφους ζωής χωρίς να συνδέονται σεξουαλικά, σε αυτήν τη νέα στήλη του in.gr θα φιλοξενηθούν άτομα που είναι όλα τους… «ένας κι ένας».

Θα απαντήσουν σε κοινές, αλλά και σε διαφορετικές ερωτήσεις, θα μας επιτρέψουν μια σύντομη ματιά στο ερωτικό τους σύμπαν, θα αναλύσουν την δυναμική της έννοιας ζευγαριού και θα θυμηθούν κλασικές και σύγχρονες ιστορίες αγάπης.

Την στήλη εγκαινιάζει ένα ζευγάρι από τα λίγα, δύο άνθρωποι εξαιρετικά διακριτικοί με την προσωπική τους ζωή και, ιδίως, την μεταξύ τους σχέση. Είναι, εκτός από ανδρόγυνο, και οι πιο στενοί συνεργάτες ο ένας του άλλου. Ο Χρίστος Σερενές, νομικός και τραγουδοποιός, γράφει τα πιο μελωδικά τραγούδια στην γυναίκα της ζωής του και εκείνη ακούει στο όνομα Αλεξάνδρα Κόνιακ-μας μαγεύει χρόνια με την σκηνική παρουσία της και την κρυστάλλινη φωνή της.

Είναι φίλοι μου και ξέρουν καλά πόσο τους θαυμάζω και τους ζηλεύω. Και ναι, αυτή η φράση είναι «αντιδημοσιογραφική», αλλά αν μέναμε στα κλισέ, ζήτω που καήκαμε κι εμείς κι οι έρωτές μας, οι «εν είδει» και οι «εν γένει».

Η συζήτησή μας πραγματοποιήθηκε με αφορμή το αποψινό online streaming της Αλεξάνδρας Κόνιακ, που θα σφύζει από έρωτα, καψούρα και πάθος σύμφωνα με την ποπ και elegant αισθητική των παιδιών, φυσικά. Αφήστε που κυκλοφόρησαν και καινούργιο τραγούδι εξαιρετικό σε σκηνοθεσία της κόρης του Θόδωρου Αγγελόπουλου, Ελένης, που κληρονόμησε το βλέμμα και την χάρη του πατέρα της…

Την ώρα που κουβέντιαζα, λοιπόν, με τους αγαπημένους μου ερωτευμένους τις λεπτομέρειες της (πρώτης τους κοινής!) συνέντευξης με ηχητικά μηνύματα, στο background ακουγόταν ευτυχισμένος και κελαρυστός, ο καρπός του έρωτά τους, ο μικρούλης Πάρις.

(Πόση συγκίνηση να μουσκέψει, πια, την Ουσία;)

Να ερωτεύεστε συχνά ή να αγαπάτε αληθινά και παντοτινά;

Χρίστος: Αν και αυτό που κάνω μοιάζει πιο πολύ με το δεύτερο, ωστόσο προσπαθώ να εφαρμόζω τη μέθοδο του πρώτου. Να ερωτεύομαι συχνά λοιπόν κι ας είναι με τον ίδιο άνθρωπο. Το «παντοτινά» κρύβει τον κίνδυνο της ρουτίνας, οπότε φροντίζω να μην παραλείπω τις απαραίτητες τονωτικές ενέσεις.

Αλεξάνδρα: Να ερωτεύομαι αληθινά, να αγαπώ και να αγαπιέμαι παντοτινά.

Πώς ορίζετε την έννοια «ζευγάρι» επί της ουσίας;

Αλεξάνδρα: Ζευγάρι για μένα είναι ο συνδυασμός δύο προσωπικοτήτων που δρουν σα σύνολο, χωρίς όμως να χάνουν τη μοναδικότητά τους.

Χρίστος: Ζευγάρι αποτελούν δύο άνθρωποι που έχουν επιλέξει και επιλέγουν κατ’ εξακολούθηση να παραχωρούν το μεγαλύτερο κομμάτι του εαυτού τους ο ένας στον άλλον, ψυχή τε και σώματι.

Υπάρχει συγγένεια έρωτα και θανάτου κατά την άποψή σας;

Χρίστος: Δεν ξέρω αν θα την ονόμαζα συγγένεια, αλλά σίγουρα υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ των δύο. Κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης μπορεί κανείς να νιώσει ότι αψηφά το θάνατο, αφενός μέσω της ηδονής και αφετέρου λόγω της υποσυνείδητης από κατασκευής μας σύνδεσης της πράξης με τη δημιουργία νέας ζωής.

Μια γεύση από αυτό το συναίσθημα μπορεί να απολαύσει ο οποιοσδήποτε βρίσκεται σε οίστρο, σε οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Αλεξάνδρα: Όπως επίσης μικρούς θανάτους θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε όλους τους παλιούς μας έρωτες, μιας και σίγουρα θα τους έχουμε πενθήσει για κάποιο διάστημα. Όσο περνάει όμως ο χρόνος, καλό είναι να δίνουμε χώρο στη ζωή.

Σύντροφοι, εραστές, γονείς, καλλιτέχνες. Γίνεται; Γίνεται.

Υφίσταται έρωτας χωρίς σεξ;

Χρίστος: Όχι. Κι αν κάποιος τον βιώνει είναι ημιτελής. Ο ερωτευμένος θέλει να πλησιάσει τον άλλον χωρίς όρια. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον όρο «έρωτας» μεταφορικά για άλλες καταστάσεις για να αναδείξουμε την έντασή τους, αλλά ο έρωτας είναι έρωτας.

Αλεξάνδρα: Κανονικά η ερώτηση θα έπρεπε να είναι, αν υπάρχει σεξ χωρίς έρωτα!

Ποια είναι η αγαπημένη σας ιστορία αγάπης; Άσημη ή διάσημη.

Αλεξάνδρα: Όταν σκέφτομαι ιστορίες αγάπης, ξυπνάει η εφηβεία μέσα μου και η πρώτη που μου ‘ρχεται στο μυαλό είναι του Ράιαν Γκόσλινγκ και της Ρέιτσελ Μακ Άνταμς στην ταινία το Ημερολόγιο. Οι τελευταίες σκηνές αποτυπώνουν για μένα τον απόλυτο έρωτα και το μεγαλείο της συντροφικότητας.

Χρίστος: Η αγαπημένη μου ιστορία αγάπης είναι αυτή της οικογένειάς μου. Δε μπορώ να φανταστώ κάτι πιο έντονο από αυτό που έχω εισπράξει από τη μητέρα και τον πατέρα μου, με τα όποια ελαττώματα. Μπορώ να το συγκρίνω μόνο με αυτό που βιώνω τώρα, που δημιουργείται η δική μου οικογένεια.

Ο Χρίστος και η Αλεξάνδρα είναι οκτώ χρόνια ζευγάρι και παντρεύτηκαν το 2018

Στην σκηνή πώς λειτουργεί το συναίσθημά σας; Το αφήνετε στην άκρη ή του επιτρέπετε να γίνει εκφραστικό σας μέσο;

Χρίστος: Μου έχουν συμβεί και τα δύο. Έχουν υπάρξει live στα οποία δεν έχω νιώσει το παραμικρό για διάφορους λόγους και άλλα που έπαιζα επί 2-3 ώρες με ένα κόμπο στο λαιμό και με κάθε νότα να σημαίνει κάτι πολύ μεγάλο για μένα. Όποια κι αν είναι η διαδικασία, αποστασιοποίηση ή συναισθηματική εμπλοκή, το προϊόν που παράγεις πρέπει να έχει μια συνέπεια. Αυτή που θα επιτρέψει στον ακροατή/ θεατή να νιώσει τα δικά του συναισθήματα και να μην ασχολείται με την ύπαρξη ή την ανυπαρξία των συναισθημάτων του καλλιτέχνη.

Αλεξάνδρα: Εγώ δε λειτουργώ έτσι. Υπάρχουν πάντα κάποιες στιγμές που συντονίζομαι απόλυτα με το συναίσθημά μου. Απλώς κάθε φορά εκπλήσσομαι κι εγώ η ίδια με το ποιες είναι αυτές. Δεν το περιμένω τη στιγμή που συμβαίνει κι αυτό από μόνο του είναι κάτι πολύ συγκινητικό.

Επί σκηνής κι επί ζωής

Τι άλλαξε στην καθημερινότητά σας, ως Αλεξάνδρας και ως Χρίστου, τώρα που γίνατε γονείς;

Χρίστος: Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι το παιδί απορροφά σαν μαύρη τρύπα όλο το νεκρό χρόνο. Δεν υπάρχει πλέον τέτοιος, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Είμαι από αυτούς που λειτουργούν καλύτερα υπό πίεση, οπότε ένα παιδί ήταν ό,τι πρέπει για την περίπτωσή μου!

Αλεξάνδρα: Αυτό το πλάσμα, μου έχει αλλάξει όχι μόνο την καλώς εννοούμενη ρουτίνα μου, αλλά και τον τρόπο σκέψης μου. Δίνω αξία στα πιο σημαντικά προσπαθώντας να βάζω στην άκρη ανθρώπους και καταστάσεις, που στο παρελθόν θα με ζόριζαν πολύ, οργανώνω καλύτερα το χρόνο μου, βάζω άλλες προτεραιότες, ακολουθώ τα θέλω μου πιο συνειδητά και με μεγαλύτερο σθένος. Επίσης δεν υπάρχει μέρα που να μην τραγουδήσω παιδικά τραγούδια, να μην ξεφλουδίσω φρούτα, να μη νανουρίσω, να μην αγκαλιάσω, να μη φιλήσω κι αυτή η αλλαγή είναι κι η πιο όμορφη.

Με τι άλλο, τόσο υψηλό και τόσο ζόρικο, μπορεί κατά την γνώμη σας να συγκριθεί ο έρωτας για έναν άλλο άνθρωπο;

Αλεξάνδρα: Με την προσφορά. Όταν μπορείς να κάνεις έναν άλλον άνθρωπο ευτυχισμένο με τις πράξεις και τις προθέσεις σου.

Χρίστος: Με τη στιγμή που γεννιέται μια δυνατή ιδέα, μουσική η μη. Τη στιγμή εκείνη, νιώθεις πως ξεπερνάς τον εαυτό σου, πως η ύπαρξή σου αποκτά περισσότερο νόημα. Δεν είναι εγωιστικό, είναι πολύ όμορφο και όλοι μας πρέπει να το αναζητάμε, όπως αναζητάμε τον έρωτα.

Ποιο τραγούδι που θα ακούσουμε στο online streaming σας θα αφιερώνατε ο ένας στον άλλον;

Χρίστος: Αν και θα ακουστεί τραγούδι που έχω γράψει για την Αλεξάνδρα σε προσωπικό επίπεδο, της αφιερώνω το πιο πρόσφατο «Μόνο εσένα» γιατί το συγκεκριμένο δεν ξέρω αν θα το είχα ολοκληρώσει ποτέ και ποια μορφή θα είχε, αν δε γραφόταν στο πλαίσιο της συνεργασίας μας. Κόνιακ, δικό σου!

Αλεξάνδρα: «Σε επιλέγω κάθε μέρα, σήμερα πάλι όπως και χθες. Κι απ’ τις πολλές επιλογές, να φύγω θα ‘ναι η τελευταία.»

Τι είναι αυτό που κάνει τον έρωτα έναν Θνητό Θεό;

Χρίστος: Η έντασή του. Αν ήταν αθάνατος θα ήμασταν όλοι όμηροί του ολοκληρωτικά. Τουλάχιστον τώρα μπορούμε να προσποιούμαστε ότι δεν είμαστε και ότι ασχολούμαστε και με άλλα πράγματα.

Αλεξάνδρα: Το ότι τον ζουν θνητοί άνθρωποι;

Info:

Απόψε,  Σάββατο 29.05 στις 21:00 ακριβώς, Αλεξάνδρα Κόνιακ online streaming! Προμηθεύεστε το εισιτήριό σας από την Ticketservices και σας έρχεται σύνδεσμος στο mail σας, πατώντας εδώ

Μην ξεχνάτε πως το live θα είναι διαθέσιμο μέχρι και τη Δευτέρα 31.05 το βράδυ, για όποιον δεν μπορεί να το δει το Σάββατο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024