Μια μεγάλη αλλαγή έρχεται στο Twitch τις επόμενες ημέρες. Όπως ανακοίνωσε η πλατφόρμα, σύντομα θα προστεθούν περισσότερα από 350 διαφορετικά community tags, τα οποία θα είναι σχετικά με το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη φυλή, την εθνικότητα, τις ικανότητες, την ψυχική υγεία κ.α.

Ειδικότερα, στη λίστα θα περιλαμβάνονται tags όπως τα «transgender», «Black», «disabled», «veteran» και «Vtuber». Για τη δημιουργία της λίστας με τα νέα tags το Twitch συνεργάστηκε με διάφορους οργανισμούς, όπως είναι οι GLAAD, The Trevor Project, AbleGamers, SpecialEffect. Σημειώνεται ότι οι προσθήκες αυτές δε θα αλλάξουν τον τρόπο που λειτουργεί ήδη το tagging και θα είναι προαιρετικές.

Γιατί τώρα;

Η πασίγνωστη live streaming πλατφόρμα κατά την ανακοίνωση των αλλαγών σημείωσε ότι η κοινότητα του Twitch ποικίλλει απίστευτα και γι’ αυτό τα tags που διατίθενται στους δημιουργούς πρέπει να το αντικατοπτρίζουν αυτό. «Όταν ξεκινήσαμε τα tags το 2018, το κάναμε για να ενισχύσουμε την ανακάλυψη, να βοηθήσουμε τους δημιουργούς να περιγράψουν το περιεχόμενό τους και να βοηθήσουμε τους θεατές να βρουν όσα τους ενδιαφέρουν. Σχεδιάσαμε σκόπιμα αυτό το σύστημα ώστε οι δημιουργοί να μπορούν να περιγράφουν τι μεταδίδουν, όχι ποιοι ήταν ή για ποιον ήταν. Αυτό το διατηρήσαμε από τότε και κάναμε λάθος. Όταν οι θεατές αναφέρονται στο γιατί αγαπούν το Twitch, δεν μιλούν μόνο για το περιεχόμενο. Μιλούν για τους δημιουργούς, για το τι ενδιαφέρονται και για τις κοινότητες που έχουν δημιουργήσει. Με την επέκταση των tags, δίνουμε στους δημιουργούς περισσότερους τρόπους για να ανακαλυφθούν και στους θεατές περισσότερους τρόπους για να βρουν κοινότητες που θέλουν να ακολουθήσουν», σημειώνει η πλατφόρμα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο