Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eurovision 2021: Το ιταλικό συγκρότημα Måneskin που έκλεψε την καρδιά όλης της Ευρώπης

Eurovision 2021: Το ιταλικό συγκρότημα Måneskin που έκλεψε την καρδιά όλης της Ευρώπης

Οι Måneskin είναι ένα ιταλικό ροκ συγκρότημα από τη Ρώμη, που αποτελείται από τον επικεφαλής τραγουδιστή Νταμιάνο Ντάβιντ, τη μπασίστα Βικτόρια Ντε Αντζελις, τον κιθαρίστα Τόμας Ράτζι, και τον ντράμερ Ίθαν Τόρκιο.

Οι Måneskin (Ιταλική προφορά: [ˈmɔːneskin], Δανικά: [ˈmɔːnəˌske̝nˀ],[2] δανικά για το «σεληνόφως») είναι ένα ιταλικό ροκ συγκρότημα από τη Ρώμη, που αποτελείται από τον επικεφαλής τραγουδιστή Νταμιάνο Ντάβιντ, τη μπασίστα Βικτόρια Ντε Αντζελις, τον κιθαρίστα Τόμας Ράτζι, και τον ντράμερ Ίθαν Τόρκιο.


Η μπάντα πήρε φήμη αφού κατέληξε στη δεύτερη θέση στην ενδέκατη σεζόν του ιταλικού τάλεντ σόου X Factor το 2017.

Ο 65ος Διαγωνισμός της Eurovision έλαβε τέλος το βράδυ του Σαββάτου 22 Μαΐου, με νικήτρια χώρα την Ιταλία και το rock συγκρότημα Måneskin. Οι Ιταλοί εμφανίστηκαν στην 24η θέση και ξεσήκωσαν την Ευρώπη υπό τους ήχους της ροκ μουσικής και κατάφεραν… να την κατακτήσουν!

Η μπάντα κέρδισε το Φεστιβάλ Μουσικής Sanremo του 2021 και εκπροσώπησε την Ιταλία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2021 με το τραγούδι «Zitti e buoni», νικώντας με 524 πόντους.

Ο frontman της ιταλικής μπάντας,  ξεσήκωσε με τη φωνή του, το ταλέντο του και την ενέργειά του όλους τους Ευρωπαίους! Ο 22χρονος ροκάς θεωρείται sex symbol στη χώρα του και ο γυναικείος πληθυσμός τον λατρεύει!

Ωστόσο, ο ίδιος έχει χαρίσει την καρδιά του στην γνωστή στην Ιταλία Influencer και μοντέλο, Giorgia Soleri, με την οποία μάλιστα αρραβωνιάστηκαν μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης.

Τα μέλη της μπάντας συναντήθηκαν πρώτα ως μαθητές του ίδιου γυμνασίου. Το 2016, ενώ ήταν μαθητές του liceo scienceo J.F. Kennedy στο Monteverde της Ρώμης, αποφάσισαν να ξεκινήσουν ένα συγκρότημα.

Το όνομα της μπάντας επιλέχθηκε όταν έπρεπε να εγγραφούν στο Pulse, έναν τοπικό διαγωνισμό μουσικής για αναδυόμενες μπάντες.[8] Καθώς σκεφτόταν, η Βικτώρια, η οποία είναι μισή Δανέζα, την ζήτησαν οι συμμαθητές της να πει μερικές δανικές λέξεις και συμφώνησαν για το Måneskin («σεληνόφως»), αν και το νόημά του δεν σχετίζεται με το ίδιο το συγκρότημα.

Ο Διαγωνισμός Pulse σημείωσε επίσης μια καμπή στην καριέρα τους, καθώς έπρεπε να αρχίσουν να γράφουν τα δικά τους τραγούδια. Ο διαγωνισμός τους οδήγησε να αποδώσουν στο Felt Music Club & School και αργότερα κέρδισαν το πρώτο βραβείο.

Αργότερα έπαιξαν ως buskers στους δρόμους της συνοικίας Colli Portuensi της Ρώμης, καθώς και στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, συμπεριλαμβανομένης της Via del Corso.

Μια από τις πρώτες ζωντανές συναυλίες τους έξω από την πατρίδα τους πραγματοποιήθηκε στη Faenza, στη συνάντηση ανεξάρτητων δισκογραφικών εταιρειών του 2016. Περίπου 30 άτομα παρακολούθησαν την παράσταση

Μετά από ένα ταξίδι στη Δανία, κατά τη διάρκεια του οποίου το συγκρότημα παρουσίασε επίσης ζωντανές εμφανίσεις, οι Måneskin ενίσχυσαν τη συνοχή τους και άρχισαν να παίζουν μαζί για αρκετές ώρες την ημέρα.

Sports in

Χωρίς Παπανικολάου στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός – Διαθέσιμος ο Γουόκαπ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Μπαρτσελόνα, χωρίς τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου – Κανονικά στην αποστολή ο Τόμας Γουόκαπ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024