Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεβασμός στην παράδοση και υπέροχα τραγούδια στο «Σπίτι με το MEGA»

Σεβασμός στην παράδοση και υπέροχα τραγούδια στο «Σπίτι με το MEGA»

Ο Κώστας Αγέρης και η Μελίνα Ασλανίδου ετοίμασαν μια ξεχωριστή βραδιά στο «Σπίτι με το MEGA» και παρουσίασαν ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στην ελληνική παραδοσιακή μουσική με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Ο Κώστας Αγέρης και η Μελίνα Ασλανίδου ετοίμασαν μια ξεχωριστή βραδιά στο «Σπίτι με το MEGA» και παρουσίασαν ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στην ελληνική παραδοσιακή μουσική με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Μαζί με τους δύο ταλαντούχους ερμηνευτές ήταν και καλλιτέχνες που αγαπούν την παράδοση και σέβονται την μουσική του τόπου μας.

Από τον Πόντο, ο Δημήτρης Καρασαββίδης, η Πέλα Νικολαΐδη, ο Στάθης Νικολαΐδης, ο Αλέξης Παρχαρίδης και ο Ηλίας Υφαντίδης. Από τα Νησιά μας η Στελλίνα Κονιτοπούλου, από την Ήπειρο ο Σπύρος Σιώλος και από τη Μακεδονία η μπάντα της Φλώρινας των Αδελφών Βαλκάνη. Συμμετείχαν η Μαριάννα Παπαμακάριου και ο Τάκης Βαμβακίδης και η Αναστασία Παντούση.

Άρωμα Ηπείρου από τον Σπύρο Σιώλο

«Λέω να πάμε προς την Ήπειρο. Τα τραγούδια τους όλα κρύβουν μια λεβεντιά και μια ιστορία. Ο Σπύρος Σιώλος είναι απόψε εδώ κοντά μας για να μας τραγουδήσει αυτούς τους ρυθμούς» ανέφερε ο Κώστας Αγέρης.

Ο Σπύρος Σιώλος μαζί με τον Κώστα Αγέρη ερμήνευσαν το «Χαλασιά μου» και μόνος του τα «Πέτρινα χρόνια», τον «Ήλιο», τον «Λιούλιου» και το «Κρασί δεν έπινα».

Στο τέλος του μέρους αυτού ο Σπύρος Σιώλος χάρισε στους τηλεθεατές του MEGA το «Με με διώχνεις μάνα για την ξενιτιά» και το «Ο ήλιος βασίλευε».

Νικολαΐδης, Καρασαββίδης και Παρχαρίδης στο «Σπίτι με το MEGA»

Ο Στάθης Νικολαΐδης, ο Δημήτρης Καρασαββίδης και ο Αλέξης Παρχαρίδης πήραν τη σκυτάλη και μαζί με τον Κώστα Αγέρη ερμήνευσαν τα παραδοσιακά «Αγγείο 1» και «Αγγέιο 2».

Όλοι μαζί στη σκηνή έδωσαν το έναυσμα για χορό με τα «Ντως Καμπάνα», «Ξενιτεμέντσα Παναϊα», «Να έμενε ένα πετούμενο», τα μαλιάμ εσπρίναν», «Ο κύρη μ’ και η μάνα μ’» και «Πολλά χρόνια εμπροστάν».

Ταξίδι στο Αιγαίο με την Στελλίνα Κονιτοπούλου

Το ταξίδι στην ελληνική παραδοσιακή μουσική συνεχίζεται με το Αιγαίο και αγαπημένα νησιώτικα.

Ο Κώστας Αγέρης με «Άμα χαράζει στο Αιγαίο» και την απαραίτητη συνοδεία βιολίου ξεσηκώνει το κοινό και ετοιμάζει το κλίμα για την μεγάλη υποδοχή στην Στελλίνα Κονιτοπούλου.

«Αχ τι ωραία που είναι τα νησιώτικα. Μυρίζουν θάλασσα. Έχω μια φίλη που έχει γεννηθεί στη Νάξο. Θέλω να καλέσω στη σκηνή την Στελλίνα Κονιτοπούλου» ανέφερε ο ερμηνευτής.

Η νεαρή ναξιώτισσα πήρε το μικρόφωνο και μαζί με τον Αντώνη στο λαούτο και τον Νικόλα στο βιολί εντυπωσίασε με τις φωνητικές δυνατότητές της.

«Η μπρατσέρα», «Πατινάδα Νάξου», «Καπετάνιος» και «Λυγαριά» σε ένα μοναδικό αφιέρωμα στη κυκλαδίτικη κουλτούρα.

Άξια συνεχίστρια της οικογενειακής παράδοσης των Κονιτόπουλων, η Στελλίνα με ιδιαίτερη χροιά φέρνει αέρα Κυκλάδων στη σκηνή του MEGA.

Όλοι οι τηλεθεατές χορεύουν στο σαλόνι του σπιτιού τους ή ακόμα καλύτερα στις αυλές των σπιτιών του στη Νάξο.

«Στην Πάρο και στη Νάξο», «Ευβοιώτισσα», «Όμορφες νησιώτισσες», «Το κουφονήσι» και «Χορέψετε- χορέψετε».

O Ηλίας Υφαντίδης με τη λύρα του ανεβάζει το θερμόμετρο στα ύψη

«Μαυροθάλασσα» στη συνέχεια από τον Κώστα Αγέρη με το δοξάρι στο χέρι και τον χαρακτηριστικό ήχο της λύρας του.

Ο Ηλίας Υφαντίδης, καλλιτέχνης που τιμά και σέβεται την ποντιακή παράδοση ανέβηκε στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και ξεσήκωσε τους τηλεθεατές του MEGA.

«Αϊτέντς επαραπέτανεν», «Είμες Πόντιοι» και «Πυρρίχιος χορός» τραγούδησε και έπαιξε με τη λύρα του ο Ηλίας Υφαντίδης.

«Σαν απόκληρος γυρίζω» από την εξαιρετική Μαριάννα Παπαμακάριου

«Η επόμενή μας καλεσμένη έρχεται από την Κύπρο, ένα νησί γεμάτο ταλέντο, παράδοση, πολύ πόνο και πολύ χαρά» ανέφερε ο Κώστας Αγέρης υποδεχόμενος την Μαριάννα Παπαμακάριου.

Η ερμηνεύτρια επέλεξε τον παραδοσιακό «Κατιφέ» αλλά και το «Φεύγω με πίκρα στα ξένα» για να χαρίσει στο κοινό του MEGA.

Στη συνέχεια «Σ’ αγαπάω γιατί είσαι ωραία» και «Σαν απόκληρος γυρίζω» του Βασίλη Τσιτσάνη που έχουμε λατρέψει με την φωνή της Σωτηρίας Μπέλλου.

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024