Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Stefania στο in.gr: «Επικεντρωνόμαστε σε μια καλή εμφάνιση και θέλουμε όλους του Έλληνες μαζί μας»

Stefania στο in.gr: «Επικεντρωνόμαστε σε μια καλή εμφάνιση και θέλουμε όλους του Έλληνες μαζί μας»

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Ρότερνταμ, όπου απόψε, Πέμπτη 20 Μαΐου,  στις 22:00, πραγματοποιείται ο Β΄ Ημιτελικός του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, στον οποίο διαγωνίζεται η Ελλάδα με τη Stefania.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Ρότερνταμ, όπου απόψε, Πέμπτη 20 Μαΐου,  στις 22:00, πραγματοποιείται ο Β΄ Ημιτελικός του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, στον οποίο διαγωνίζεται η Ελλάδα με τη Stefania.

Η Στεφανία Λυμπερακάκη με το «Last Dance», μια δημιουργία των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn και με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Φωκά Ευαγγελινού, εμφανίζεται στην 4η θέση του αποψινού ημιτελικού.

Η 18χρονη τραγουδίστρια με καταγωγή από τον Έβρο που έχει μεγαλώσει στην Ολλανδία, θα εμφανιστεί στη σκηνή με τέσσερις χορευτές επιστρατεύοντας τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητα, κάτι που επιχειρείται για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού.

Πέρα από την Ελλάδα, στη βραδιά θα διαγωνιστούν επίσης οι Σαν Μαρίνο, Εσθονία, Τσεχία, Αυστρία, Πολωνία, Μολδαβία, Ισλανδία, Σερβία, Γεωργία, Αλβανία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Φινλανδία, Λετονία, Ελβετία, Δανία. Από τις συνολικά 17 εθνικές συμμετοχές απόψε, μόνο 10 θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου.

Δικαίωμα ψήφου σήμερα έχουν οι χώρες που συμμετέχουν σ’ αυτόν, μαζί με τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Τον αποψινό Β΄ Ημιτελικό το ελληνικό κοινό μπορεί να τον παρακολουθήσει τηλεοπτικά, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1 με σχολιασμό Μαρίας Κοζάκου και Γιώργου Καπουτζίδη, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας σε σχόλιο Δημήτρη Μεϊδάν και δικτυακά από το ertnews.gr καθώς και το ERTFLIX.

Μια χρονιά που ο διαγωνισμός θα έχει περιορισμένο κοινό στις εξέδρες, η EBU φέρνει το κοινό κοντά στους καλλιτέχνες, μεταφέροντας το χειροκρότημά τους ζωντανά στην αρένα του Ahoy μέσω της επίσημης εφαρμογής της Γιουροβίζιον.

Για να στείλει κάποιος το πιο δυνατό χειροκρότημα στη Stefania απόψε, πρέπει να κατεβάσει την εφαρμογή και την ώρα που η 18χρονη εκπρόσωπός μας θα ερμηνεύει το «Last Dance» να πατάει επανειλημμένα το κουμπί «Cheer for your artist». Στο ψηφιακό αυτό χειροκρότημα θα γίνεται ειδική αποκωδικοποίηση και επεξεργασία, και ανάλογα με τον αριθμό των χρηστών και την ένταση που πατούν το κουμπί, θα καθορίζεται και η ένταση του χειροκροτήματος που θα ακούγεται έπειτα από κάθε εμφάνιση, τόσο μέσα στο Ahoy Arena όσο και στους δέκτες.

Λίγες ώρες πριν βγει στη σκηνή της Γιουροβίζιον, η Stefania μίλησε στο in.gr.

Τι θα δούμε απόψε από εσένα στη σκηνή της Γιουροβίζιον;

Από την πρώτη στιγμή λέω ότι θέλω να παρουσιάσουμε κάτι που θα κάνει τους Έλληνες υπερήφανους. Το λέω και το εννοώ μέσα από την ψυχή μου! Θέλω φέτος η Ελλάδα να κάνει την ανατροπή και να ανέβει ξανά ψηλά στην Eurovision! Όλες οι εμφανίσεις μέχρι στιγμής στην σκηνή της Eurovision έχουν πάει πολύ καλά και χαίρομαι ιδιαίτερα γι αυτό. Η ομάδα μας είναι πολύ υποστηρικτική και αποτελείται από επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία. Όπως οι περισσότεροι ξέρουν ανεβαίνω στην σκηνή με μια δημιουργία του Βρεττού Βρεττάκου. Η εμφάνιση μας έχει πολλές τεχνικές προκλήσεις και το σκηνοθετικό εύρημα υλοποιείται για πρώτη φορά live στην τηλεόραση. Παρ όλες τις προκλήσεις όλα έχουν δουλέψει πολύ καλά και το ίδιο πιστεύω ότι θα συμβεί και στον τελικό στις 22 Μαΐου. Η Eurovision είναι ένας απρόβλεπτος διαγωνισμός και στο τέλος οι επιτροπές και το κοινό θα μας χαρίσει την θέση στην τελική κατάταξη. Εμείς επικεντρωνόμαστε σε μια καλή εμφάνιση και θέλουμε όλους του Έλληνες μαζί μας.

Μετά τις πρώτες πρόβες στο Ρότερνταμ, πόσο ευχαριστημένη είσαι από την ελληνική εμφάνιση; Τι μένει να δουλέψετε ακόμα;

Είμαι πολύ ευχαριστημένη και παίρνω πολύ ωραίο vibe απο τον κόσμο τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Καλά… για την Ολλανδία τι να σου πω!; Φέτος οι Ολλανδοί είναι πολύ κοντά στην Ελλάδα… Αυτό που έχουμε να δουλεύουμε είναι τις πολύ μικρές λεπτομέρειες. Κατά τα άλλα η εμφάνιση είναι έτοιμη στο 99%.

 Πως είναι το κλίμα στις προετοιμασίες και μέσα στην ομάδα;

Θα πω πως δέσαμε από τον πρώτο καιρό. Είναι σημαντικό να έχεις στο πλευρό σου συνεργάτες που να σε ακούν και δημιουργούν μαζί σου κάτι. Δηλαδή το τραγούδι και το performance έχει φτιαχτεί πάνω μου και νοιώθω οτι είναι 100% Stefania! Γενικά, με συμβουλεύουν και αντιμετωπίζουμε την δουλειά αυτή με το ίδιο πάθος. Είναι ένα ομαδικό παιχνίδι η Eurovision και εγώ νιώθω πως έχω δίπλα μου τους καλύτερους επαγγελματίες για συνεργάτες.

Μια και μένεις στην Ολλανδία, θα διαγωνιστείς ουσιαστικά «εντός έδρας» με τα χρώματα της Ελλάδας. Είναι αυτό για σένα ένα σημαντικό στοιχείο που θα αξιοποιήσεις;

Είναι διπλή χαρά θα πω, εκπροσωπώ την χώρα που κατάγομαι και είναι οι ρίζες μου στην χώρα που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Ναι είναι ένα στοιχείο που ψυχολογικά με βοηθάει από την μία αλλά από την άλλη νιώθω την ανάγκη να κάνω περήφανες και τις δύο χώρες. Νοιώθω και εδώ σαν το σπίτι μου. Για παράδειγμα στο AHOY έχω κάνει ήδη συναυλίες και μου είναι πολύ γνώριμος ο χώρος.

Έχεις αναφέρει ότι μίλησες με την Έλενα Παπαρίζου. Ποιες συμβουλές σου έδωσε για την εμφάνισή σου;

Ήταν πολύ θερμή απέναντι μου. Μου είπε ότι της αρέσει το τραγούδι και με συμβούλεψε πως να διαχειριστώ το άγχος μου πριν ανέβω στην σκηνή αλλά και τα συναισθήματα μου πάνω σε αυτήν. Μου είπε οι όλοι οι Έλληνες της Ευρώπης θα έιναι μαζί μου εκείνη την βράδια και ένοιωσα πολύ ωραία. Η εμπειρία της Eurovision είναι μια όμορφη και σημαντική στιγμή για έναν καλλιτέχνη και το να παίρνεις συμβουλές από την γυναίκα που ανέβασε την Ελλάδα στην πρώτη θέση είναι μεγάλη τιμή.

Ποια ήταν η σχέση σου με τη Γιουροβίζιον πριν λάβεις μέρος; Από παλιότερες συμμετοχές στο διαγωνισμό, έχεις αγαπημένα τραγούδια;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ολλανδία οπότε αποτελώ και εγώ μια Ελληνίδα της ομογένειας. Θυμάμαι από 8 χρονών με την οικογένεια μου να παρακολουθούμε τον διαγωνισμό και να υποστηρίζουμε τις Ελληνικές αποστολές. Ο πατέρας μου είναι μεγάλος Eurofan οπότε με είχε βάλει να ακούσω το “My Number One” λέγοντας μου για την Έλενα Παπαρίζου πως αυτό το κορίτσι μας έκανε περήφανους. Με το που είδα Eurovision «ερωτεύτηκα» τον διαγωνισμό και άρχισα να ψάχνω παλαιότερες δικές μας συμμετοχές. Θυμάμαι τον εαυτό μου να χορεύει με το « This is our night” του Σάκη Ρουβά. Όταν πήγα στην Eurovision Junior είχα βάλει στόχο να εκπροσωπήσω και εγώ μια μέρα την Ελλάδα σε αυτόν τον διαγωνισμό.

 Περιμένεις της στήριξη της ομογένειας;

Δεν την θεωρώ δεδομένη αλλά θα χαιρόμουν πολύ να δουν τα κοινά που έχουμε με μεγαλύτερο αυτό της αγάπης μας για την Ελλάδα. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και η δική τους στήριξη μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Θέλω να σταθούν δίπλα στην ελληνική αποστολή και μαζί να ανεβάσουμε την Ελλάδα ψηλά.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024