Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπίλι Πόρτερ: «Η αλήθεια είναι θεραπευτική. Και ελπίζω αυτό να με απελευθερώσει»

Μπίλι Πόρτερ: «Η αλήθεια είναι θεραπευτική. Και ελπίζω αυτό να με απελευθερώσει»

Ο Μπίλι Πόρτερ αποκάλυψε ότι είναι θετικός στον HIV, έχοντας διαγνωστεί από τον Ιούνιο του 2007.

Ο Μπίλι Πόρτερ αποκάλυψε ότι είναι θετικός στον HIV, έχοντας διαγνωστεί από τον Ιούνιο του 2007.

Το αστέρι του Pose έκανε coming out σε μια συνέντευξή του στο The Hollywood Reporter, μιλώντας για το αγώνα της αυτο-αποδοχής.

Ο Μπίλι Πόρτερ αποκάλυψε ότι η πρόσφατη απόφασή του να πει στη μητέρα του ότι ζει με τον HIV, μετά από 14 χρόνια ζωής με τον ιό, τον ενέπνευσε να δημοσιοποιήσει την εμπειρία του.

Η διάγνωση

Περιέγραψε το 2007 ως «τη χειρότερη χρονιά της ζωής του», λέγοντας ότι η διάγνωση του έγινε λίγους μήνες αφότου του είπαν ότι είχε διαβήτη τύπου 2. Την ίδια χρονιά, έμεινε και χωρίς λεφτά.

«Η ντροπή εκείνης της εποχής συνδυάστηκε με την ντροπή που είχε ήδη [συσσωρευτεί] στη ζωή μου και έχω ζήσει με αυτήν την ντροπή για 14 χρόνια», δήλωσε ο Πόρτερ στο The Hollywood Reporter.

«Το να είσαι θετικός στον HIV, έχοντας μεγαλώσει στην εκκλησία της Πεντηκοστής και σε μια πολύ θρησκευτική οικογένεια, είναι η τιμωρία του Θεού».

Η διάγνωση του Πόρτερ έγινε τυχαία, μετά από που μια θεραπεία στην κλινική Callen-Lorde στη Νέα Υόρκη.

«Είχα ένα σπυράκι στα οπίσθια που γινόταν όλο και μεγαλύτερο και στη συνέχεια άρχισε να πονάει. Μια μέρα αποφάσισα να το φροντίσω», εξήγησε.

«Η αλήθεια είναι θεραπευτική. Και ελπίζω αυτό να με απελευθερώσει»

Ο Αμερικανός περφόρμερ είπε ακόμη πως ο ρόλος του στο Pose, αλλά και η συνεργασία του με τον δημιουργό του σόου, Ράιαν Μέρφι, αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντα για την αποκάλυψη της ιστορίας του.  Ο ίδιος εύχεται η διάγνωσή του και η παραδοχή της να βοηθήσει να ξεθωριάσει το στίγμα για τους ανθρώπους που ζουν με HIV και AIDS.

«Ναι, είμαι η στατιστική, αλλά την έχω υπερβεί. Έτσι είναι κάποιος σήμερα με HIV. Θα πεθάνω από κάτι άλλο προτού πεθάνω από αυτό» συνέχισε ο ίδιος, συμπληρώνοντας: «Η αλήθεια είναι θεραπευτική. Και ελπίζω αυτό να με απελευθερώσει. Επέζησα ώστε να μπορώ να πω την ιστορία. Γι’αυτό είμαι εδώ».

O Πόρτερ εξομολογείται πως πηγαίνει στον γιατρό «κάθε τρεις μήνες» και είναι πιο υγιής απ’ό,τι υπήρξε σε όλη του τη ζωή.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024