Την επιτυχία της Apple φαίνεται πως… ζήλεψε η Alphabet Inc. ανακοινώνοντας πως το καλοκαίρι θα προχωρήσει στη λειτουργία του πρώτου φυσικού καταστήματος της Google παγκοσμίως. Μάλιστα, το κατάστημα θα ανοίξει στη συνοικία Τσέλσι της Νέας Υόρκης, κοντά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, όπου εργάζονται 11.000 άτομα.

Αν και η Google έχει στο παρελθόν «στήσει» pop-up καταστήματα για την προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών της, θα είναι η πρώτη φορά που θα ιδρύσει κανονικό κατάστημα, το οποίο μάλιστα θα παρέχει και υπηρεσία παραλαβής προϊόντων τα οποία οι καταναλωτές θα έχουν παραγγείλει online. Επίσης, στόχος της διοίκησης είναι να προσφέρει μια διαδραστική εμπειρία στους καταναλωτές.

Η απόφαση της Alphabet συνιστά μια σημαντική στροφή του Ομίλου ειδικά σε σχέση με την ανταγωνιστική Apple, η οποία εδώ και χρόνια έχει επενδύσει σημαντικά και στην ανάπτυξη μιας αλυσίδας καταστημάτων σε όλο τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό πως η Apple άνοιξε τα πρώτα, δύο καταστήματα της στις ΗΠΑ, το 2001 και έκτοτε έχει δημιουργήσει μια αλυσίδα με 270 καταστήματα μόνο στις ΗΠΑ και πολλά ακόμη διεθνώς.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr