Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eurovision 2021: Όσα έγιναν πίσω από τις κάμερες στον α' ημιτελικό

Eurovision 2021: Όσα έγιναν πίσω από τις κάμερες στον α’ ημιτελικό

Μεταξύ των 16 χωρών που διαγωνίστηκαν ήταν και η Κύπρος, η οποία πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου.

Γεμάτος λάμψη και χορό ήταν ο α’ ημιτελικός της Eurovivision που διεξήχθη χτες (18/5) στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Οι χώρες που διαγωνίστηκαν ήταν 16, ανάμεσα τους και η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού. Δικαίωμα ψήφου είχαν και δύο χώρες από τις «BIG 5» αλλά και η διοργανώτρια χώρα, που προκρίνονται παραδοσιακά αυτόματα στον τελικό.

Η Γερμανία, η Ιταλία και η Ολλανδία ψήφισαν, λοιπόν, μαζί με τις δεκαέξι χώρες του α’ ημιτελικού και ανέδειξαν τις καλύτερες συμμετοχές. Κοινό και κριτικές επιτροπές έδωσαν τα 10 «εισιτήρια» σε Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο, Κύπρος, Ισραήλ, Λιθουανία, Μάλτα, Νορβηγία, Ρωσία, Σουηδία και Ουκρανία.

Ο Γιώργος Σταυρινίδης μιλώντας στο Πάμε Δανάη από το Ρότερνταμ έκανε λόγο για μια εκρηκτική βραδιά ενώ έδωσε λεπτομέρειες και για το παρασκήνιο.

Για τον Tusse και το τραγούδι της Σουηδίας «Voices», ο Γιώργος Σταυρινίδης είπε πως πρόκειται για έναν μεγάλο σταρ στην χώρα του ενώ πρόκειται για ένα τραγούδι με κοινωνικό υπόβαθρο, που μιλάει για τη ζωή του τραγουδιστή, που ήταν ένα παιδί που έφυγε μόνος του από το Κονγκό και η Σουηδία τον αγκάλιασε για να γίνει ο σταρ που είναι σήμερα.

Για το Βέλγιο και το τραγούδι «The Wrong Place» των Hooverphonic ο Γιώργος Σταυρινίδης δήλωσε ότι εντυπωσίασαν το κοινό με την απλότητα τους. Ωστόσο πρόκειται για μία συμμετοχή που διχάζει αν γιατί σε πολλούς δεν αρέσει το τραγούδι ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως πρόκειται για μια σταθερή αξία στη μουσική. Πέρυσι μάλιστα είχαν επιτεθεί στον διαγωνισμό, όταν το τραγούδι που είχαν παρουσιάσει δεν έλαβε τα σχόλια που περίμεναν.

Όσο για το ποια χώρα έλαβε το πιο θερμό χειροκρότημα, ενθουσιάζοντας το κοινό, Μάλτα και Ουκρανία βγαίνουν μπροστά στην κούρσα των αποστολών που κατάφεραν να προκριθούν στον α’ Ημιτελικό της Eurovision.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024