Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερχονται τα «Φιλαράκια» σε ένα απίθανο Reunion

Ερχονται τα «Φιλαράκια» σε ένα απίθανο Reunion

Τα «Φιλαράκια» που μας συντρόφευσαν στους τηλεοπτικούς δέκτες από το 1994 έως το 2004 ξαναβρίσκονται μαζί στην πλατφόρμα του HBO Max για ένα επετειακό επεισόδιο στις 27 Μαΐου

Τα «Φιλαράκια» επιστρέφουν στην πλατφόρμα του HBO Max ύστερα από 17 χρόνια στις 27 Μαΐου. Οπως διαφημίζεται και στο τρέιλερ του «Friends: the Reunion» με υπότιτλο «Αυτό στο οποίο ξαναβρίσκονται μαζί», αυτή θα είναι η ευκαιρία για τους εκατομμύρια φαν της σειράς να δουν ξανά μαζί τους Τζένιφερ Ανιστον, Κόρτνεϊ Κοξ, Λίζα Κούντροου, Ντέιβιντ Σουίμερ, Ματ Λε Μπλανκ και Μάθιου Πέρι. Η παραγωγή της τηλεοπτικής επανένωσης των φίλων συγκατοίκων Ρέιτσελ, Μόνικα, Φοίβης, Ρος, Τζόι και Τσάντλερ αρχικά ήταν σχεδιασμένη να ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2020. Αλλά καθυστέρησε σχεδόν έναν χρόνο λόγω πανδημίας.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Variety», ο κάθε πρωταγωνιστής της σειράς έλαβε αμοιβή περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια δολάρια για τη συμμετοχή του σε αυτό το επετειακό επεισόδιο που σκηνοθετεί ο Μπεν Γουίνστον. Το καστ των πρωταγωνιστών συναντιέται λοιπόν πάλι στο ίδιο πλατό όπου γυριζόταν η σειρά, στο Stage 24, στα στούντιο της Warner Bros στο Μπέρμπανκ. Ομως αυτή η επιστροφή δεν θα είναι η έναρξη ενός νέου σεναριακού εγχειρήματος. Τα «Φιλαράκια» κάνουν αυτή τη συνάντηση για να μοιραστούν αναμνήσεις καθώς και πλάνα από τα παρασκήνια των γυρισμάτων. Αλλά δεν θα απεικονίζουν τους αρχικούς τους χαρακτήρες. Απλά θα εμφανίζονται ως ο εαυτός τους για να μιλήσουν για αυτό που τους άφησε ο ρόλος τους, στο πλαίσιο μιας νέας πραγματικότητας. Πολύ διαφορετικής από τη δεκαετία του ’90 όταν τα «Φιλαράκια» άρχισαν να επιδρούν πάνω στους φίλους τηλεθεατές τους.

Εχουμε σήμερα κάτι κοινό να μας ενώνει με τα «Φιλαράκια»; Το 1994 το ερώτημα αυτό δεν θα είχε διατυπωθεί για τον λόγο ότι η ελληνική μεσαία τάξη ζούσε αυτό που επισημαίνει ο κοινωνιολόγος Παναγής Παναγιωτόπουλος στο βιβλίο του «Περιπέτειες της μεσαίας τάξης» (μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Επίκεντρο), «ένα ευρύ πλαίσιο ζωής μέσα στο οποίο ο καθείς εξατομικευόταν και οργάνωνε στοιχεία «Εαυτού». Ταυτόχρονα, όμως, οι ξεχωριστές ατομικότητες συνέχονταν από τα κοινά βιώματα μιας μοιρασμένης ταυτότητας». To 1995, την εποχή της πρώτης δόξας των «Friends», τα μαλλιά της Τζένιφερ Ανιστον, για παράδειγμα, δίνουν ώθηση σε μια τάση που σχεδόν δεν απομακρύνθηκε ποτέ από τα γυναικεία κεφάλια. Χάρη στο «κούρεμα Ρέιτσελ» και τις επόμενες παραλλαγές του, τα κομμένα στο ύψος του ώμου ίσια μαλλιά σε διαφορετικά μήκη με μύτες και μελί ανταύγειες υπογράμμιζαν την εμφάνιση της ανεξάρτητης γυναίκας.

Σε αυτό το πλαίσιο κοινής ζωής, τα «Φιλαράκια» των δέκα σεζόν και των 236 επεισοδίων και οι συχνές επαναλήψεις στην ελληνική τηλεόραση ενίσχυσαν στους νέους θεατές τους τη μεικτή κοινωνικότητα και τους προετοίμασαν για το επόμενο στάδιο, προς τη συγκατοίκηση με φίλους και την εκπλήρωση του νεανικού αιτήματος για μια «ενήλικη ιδιωτική ζωή».

Τον Μάιο του 2021, παραμονές του επετειακού επεισοδίου και μετά το τρέιλερ το οποίο ανέβασε στο Instagram η Ανιστον, η λεπτομέρεια που προκαλεί αίσθηση και συρροή σχολίων στα social media αφορά ένα φωνητικό τέχνασμα της ηθοποιού. Πολλοί χρήστες αναφέρθηκαν στο ότι η Τζένιφερ Ανιστον καθαρίζει συχνά τον λαιμό της, πριν τις ατάκες της, υπεραναλύοντας τη γνώμη τους αν πρόκειται – ή όχι – για μέθοδο υποκριτικής και κυρίως κομμάτι του ρόλου της ως Ρέιτσελ Γκριν.

Η επιστροφή τους το 2021 με ένα αναμνηστικό επεισόδιο που συναθροίζει μνήμες των πρωταγωνιστών του και εντυπώσεις των γκεστ σταρ που εμφανίστηκαν στη διάρκεια των διαφορετικών σεζόν μοιάζει με επαναληπτική δόση εμβολίου ενίσχυσης του ευδαιμονισμού. Η θέασή του πιθανόν και να απαντήσει στη σύγχρονη απορία: αν το επεισόδιο προσφέρει ικανοποίηση ή πρόκειται για παράγοντα placebo.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024