Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βίκυ Σάφρα: Η πλουσιότερη Ελληνίδα σύμφωνα με τη λίστα Forbes – Η παραμυθένια ζωή της

Βίκυ Σάφρα: Η πλουσιότερη Ελληνίδα σύμφωνα με τη λίστα Forbes – Η παραμυθένια ζωή της

Λέγεται Βίκυ Σάφρα και τα νούμερα που δείχνουν την περιουσία της... ζαλίζουν. Αγγίζουν τα 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, στις 13 Μαΐου το Forbes την είχε στην λίστα του με τους πλούσιους και ισχυρούς στην θέση 339

Λέγεται Βίκυ Σάφρα και τα νούμερα που δείχνουν την περιουσία της… ζαλίζουν. Αγγίζουν τα 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, στις 13 Μαΐου το Forbes την είχε στην λίστα του με τους πλούσιους και ισχυρούς στην θέση 339.

Η 68χρόνη Ελληνίδα και τα 4 παιδιά της κληρονόμησαν τη μυθική περιουσία της από τον σύζυγο της, τον πλουσιότερο Βραζιλιάνο, τον ιδιοκτήτη τραπεζών σε 3 Hπέιρους και του πύργου Γκέρκιν στο Λονδίνο, τον Τζόσεφ Σάφρα.

Τραπεζίτης και ιδρυτής της τράπεζας SAFRA, έφτασε στην Βραζιλία το 1962 από τον Λίβανο και θεωρείτο ο πλουσιότερος άνδρας της Βραζιλίας και μέσα στους 40 πλουσιότερους άνδρες στον πλανήτη σύμφωνα με το Forbes. Γεννημένος στο Λίβανο στο Χαλέπι από οικογένεια με Εβραϊκή καταγωγή.

Περιουσία που… αγγίζει τα 7,8 δισ.

Tον Δεκέμβριο του 2020 η περιουσία σύμφωνα με τον οικονομικό Τύπο έφτανε τα 7,1 δισεκατομμύρια που μέσα σε μερικούς μήνες αυξήθηκαν κατά 700 εκατομμύρια φτάνοντας στα 7,8 δισ.

Η πάμπλουτη Ελληνίδα αποφεύγει τις κοσμικότητες αλλά όχι και τον κόσμο και είναι επικεφαλής του φιλανθρωπικού ιδρύματος “Βίκυ και Τζόσεφ Σάφρα” ενώ περνάει τον καιρό της στην πολυτελή κατοικία της στην Βραζιλία.

O Λιβανέζος επιχειρηματίας προέρχεται από ρίζα της οποίας οι τραπεζικές δραστηριότητες χάνονται στα βάθη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ακραία εργασιομανής ο ίδιος τιμούσε τον κόπο των συνεργατών του με την μάλλον εκκεντρική του συνήθεια να πληρώνει τις υπερωρίες με κοσμήματα τα οποία έδινε στους υπαλλήλους του με απώτερο αποδέκτη τις συζύγους τους.

Στο 1969 ο Τζόσεφ Σάφρα θα παντρευτεί την Ελληνίδα Βίκυ Σαρφάτη και μετέπειτα κυρία Σάφρα με την οποία είχαν γνωριστεί στην Ελβετία. Θα ζήσουν ευτυχισμένοι με 4 παιδιά την κόρη Έσθερ και τους τρεις γιους Ντέιβιντ, Αλμπέρτο και Τζακόμπ και 14 εγγόνια να επισφραγίζουν την ευτυχία τους μακριά από τις κοσμικότητες.

Στους κοσμικούς κύκλους το ζευγάρι ήταν θέμα συζήτησης για την αγάπη του για την απομόνωση, την τέχνη, την επιστήμη και τα σπάνια αλλά και αξέχαστα δείπνα που παρέθετε σε εξέχουσες προσωπικότητες στο σπίτι των 130 δωματίων στο Μοραμπί με τις φήμες να λένε πως όλες οι εκδηλώσεις είχαν πάντα την αυστηρή φύλαξη ανδρών των μυστικών υπηρεσιών που προστάτευαν τους κροίσους που γευμάτιζαν.

Sports in

Η Φενέρ και τι συμφέρει τον Ολυμπιακό…

Ο βασικός στόχος των «καναρινιών», το πρόγραμμά τους μέχρι την διπλή μάχη με τον Θρύλο και τα παιχνίδια με Γαλατά και Καραγκιουμρούκ, που καλό για τον Ολυμπιακό θα είναι να μην μετατεθεί κανένα από τα δυο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024