Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου: Ανοικτά στο κοινό για πρώτη φορά νέα εκθέματα και μοναδικά ευρήματα

Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου: Ανοικτά στο κοινό για πρώτη φορά νέα εκθέματα και μοναδικά ευρήματα

Επαναλειτουργούν τα υπαίθρια Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου και Πλάκας τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς εκτός από τα απολιθωμένα προ 20 εκατ. ετών δέντρα αποτελεί εξαιρετικό βιότοπο

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ανοίγει ξανά για το κοινό του μαζί με όλα τα Μουσεία της Ελλάδας την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021. Για την ασφαλή επιστροφή στη λειτουργία του Μουσείου , έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία της δημόσιας υγείας και είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας για όλους τους επισκέπτες.
Παράλληλα, επαναλειτουργούν τα υπαίθρια Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου και Πλάκας. Τα δύο Πάρκα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς εκτός από τα μοναδικά απολιθωμένα δένδρα που απολιθώθηκαν πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια αποτελεί ένα εξαιρετικό βιότοπο ορχεοειδών και ορνιθοπανίδας!
Τώρα στο δεύτερο κύμα της ανοιξιάτικης ανθοφορίας κυριαρχεί η anakamptis sancta και το πάρκο μοιάζει με ένα ατέλειωτο λιβάδι με ροζ και λευκές ορχιδέες που αποτελούν ένα όμορφο φυτό που συναντάται στην Ανατολική Μεσόγειο και έχει πάρει το όνομα του από την παρουσία του στους Αγίους Τόπους.
Οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα νέα ευρήματα που εκτίθενται στο Μουσείο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επανέκθεσης του μόνιμου εκθεσιακού χώρου αφιερωμένου στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου.
Πρόκειται για ευρήματα που προέρχονται από τις πρόσφατες ανασκαφές του Μουσείου και για πρώτη φορά παρουσιάζονται στο κοινό.
Παράλληλα, οι επισκέπτες του Μουσείου μπορούν να επισκεφτούν τη μόνιμη εκθέση «Γεωιστορική εξέλιξη του Αιγαίου», να παρακολουθήσουν την επιστημονική ενημέρωση και παρουσίαση πολυμέσων..
Το Μουσείο στα πλαίσια της προσπάθειας καλύτερης εξυπηρέτησης των επισκεπτών του και των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του COVID-19, προσφέρει τη δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία του Μουσείου που δίνει τη δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίων πριν την επίσκεψη στο Μουσείο και τα Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους αποφεύγοντας έτσι την αναμονή και τον συνωστισμό στο εκδοτήριο.
Η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι μια εξαιρετικά εύκολη διαδικασία που μπορεί να γίνει είτε από υπολογιστή ή κινητό κλπ. Οι επισκέπτες απλά μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Μουσείου www.lesvosmusum.gr.
Το Μουσείο θα ανοίξει εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της πανδημίας και την ασφαλή περιήγηση του κοινού σε όλους του χώρους του καθώς και τα υπαίθρια Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους.
Το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και των Πάρκων Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου και Πλάκας διαμορφώνεται ως εξής:
Καθημερινά (Τρίτη– Κυριακή): 9.00 έως 16.00 (Δευτέρα κλειστά).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν:
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
Σίγρι Λέσβου 81103 • Τηλ.- FAX: 2253054434
Κέντρο Πληροφόρησης Μυτιλήνης
8ης Νοεμβρίου 17, Μυτιλήνη 811 00 • Τηλ.- FAX: 2251047033

Sports in

Aπορρίφθηκε από την εισαγγελία το αίτημα του Ντάνι Άλβες για προσωρινή αποφυλάκιση

Αρνητική ήταν η απάντηση της Εισαγγελίας της Βαρκελώνης στο αίτημα του Ντάνι Άλβες να αποφυλακιστεί προσωρινά, μετά την καταδίκη του για σεξουαλική επίθεση σε νεαρή γυναίκα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024