Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Idra Kayne: «Εγκλωβίστηκα σε μια κακοποιητική σχέση»

Idra Kayne: «Εγκλωβίστηκα σε μια κακοποιητική σχέση»

Κορίτσι με γαλλικά, πιάνο και μπαλέτο αλλά που στα όνειρά του υπήρχε χώρος μόνο για το τραγούδι. Χρειάστηκε να περπατήσει δύσκολα μονοπάτια για να γίνει αυτό που είναι: τραγουδίστρια με ιδιαίτερο γρέζι, εντυπωσιακό βάθος και πάθος στη φωνή, που θέλει να υμνεί τη χαρά της ζωής

Μετά την πολύμηνη αδράνεια λόγω της παγκόσμιας πανδημίας μπαίνετε ξανά με φόρα σε νέους καλλιτεχνικούς δρόμους.

Είμαι χαρούμενη γιατί με επέλεξαν από το «Λεωφορείον ο Πόθος» του Τενεσί Ουίλιαμς που θα σκηνοθετήσει ο Θανάσης Σαράντος για το Εθνικό Θέατρο. Ηθελαν μια μαύρη για να παίξει τον ρόλο της Ευνίκης (σ.σ.: της γειτόνισσας και φίλης του Στάνλεϊ και της Στέλλας), η οποία θα τραγουδάει σόουλ και τζαζ κομμάτια.

Το στοιχείο σας. Ο ανταγωνισμός, φαντάζομαι, δεν ήταν μεγάλος.

Την ημέρα που πήγα εγώ, περνούσαμε τρεις κοπέλες από ακρόαση. Μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι έχουν γίνει κάποια βήματα από τη στιγμή που έχει αυξηθεί ο αριθμός των μαύρων καλλιτεχνών στην Ελλάδα. Εγώ θεωρώ ότι ακόμη δεν έχει γίνει το μεγάλο άνοιγμα. Προέκυψε μια ίντριγκα, για το πώς περιγραφόταν η θέση για την ακρόαση. Η ανακοίνωση ανέφερε «ζητείται έγχρωμη ηθοποιός». Υπάρχει θέμα ακόμη με το λεξιλόγιο, «είναι ή δεν είναι δόκιμος ο όρος έγχρωμη, δεν είναι;».

Ποια είναι για σας η ιδανική λέξη;

Εγώ θα προτιμούσα το «μαύρη». Αν ψάχνεις για μαύρο ηθοποιό, πώς θα τον πεις; Ισως Αφροέλληνας θα ήταν το πιο σωστό, αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς για να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον όρο.

Δεν έχουμε προχωρήσει ακόμη τόσο ως κοινωνία;

Αρχικά θεωρώ ότι η πλειονότητα είναι κολλημένη, δεν έχει αποδεχθεί τους μεικτούς γάμους. Ο πατέρας μου είναι από την Ουγκάντα, η μητέρα μου είναι Ελληνίδα, παντρεύτηκαν, έκαναν παιδιά, εμένα και τον αδελφό μου. Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στην Ελλάδα. Ακόμη δεν με αποδέχονται πολλοί ως Ελληνίδα.

Πότε το αντιμετωπίσατε τελευταία;

Πριν από λίγες ημέρες πήγα στην τράπεζα να καταθέσω χρήματα στο ταμείο και μου είπαν ότι λόγω Covid θα πρέπει να κάνω αυτή τη συναλλαγή στο μηχάνημα. Αρχισε ο υπάλληλος να μου εξηγεί και όταν φτάνει στο σημείο να μου πει την επιλογή που πρέπει να πατήσω μου λέει: «Μιλάτε ελληνικά;». Του απαντώ: «Μα τόση ώρα σε ποια γλώσσα συνεννοούμαστε;». «Α, συγγνώμη, γιατί σας είδα μαυρούλα». Είναι λυπηρό.

Ποια είναι η πιο ρατσιστική εμπειρία που ζήσατε;

Στην ενήλικη ζωή μου έχω πολλές. Κατ’ αρχάς, ρατσιστικά σχόλια που άκουγα πάνω στη σκηνή, επιθέσεις στα καμαρίνια

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της ταλαντούχας ελληνοαφρικανής τραγουδίστριας στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Πέμπτη

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024