Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Τράβηξε όπλο για μια… κάρτα Pokémon – Αναστολή της πώλησής τους στα μεγαλύτερα καταστήματα λιανικής

ΗΠΑ: Τράβηξε όπλο για μια… κάρτα Pokémon – Αναστολή της πώλησής τους στα μεγαλύτερα καταστήματα λιανικής

Πρόκειται για άλλη μια παράξενη παρενέργεια της πανδημίας στις ΗΠΑ

Τα Target, ο αμερικανικός κολοσσός των λιανικών πωλήσεων, σταμάτησε να πουλά κάρτες Pokémon ως μέτρο «υπέρμετρης προσοχής» για την προστασία των εργαζόμενων και των πελατών τους.

Η αξία μεταπώλησης των καρτών έχει αυξηθεί ραγδαία στη διάρκεια της πανδημίας, γεγονός που έχει προκαλέσει χάος – και απειλές εναντίον του προσωπικού.

Τα Target πρόκειται να διακόψουν επιπλέον και την πώληση καρτών του MLB, του NFL και του NBA.

Η απόφαση λήφθηκε αφού ένας άνδρας τράβηξε όπλο στη διάρκεια διαμάχης για την ανταλλαγή καρτών σε ένα parking των Target στο Μπρούκφιλντ του Ουισκόνσιν στις 7 Μαΐου.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο 35χρονος που τράβηξε όπλο, είχε δεχθεί επίθεση από μια ομάδα τεσσάρων ανδρών ηλικίας 25 έως 35 ετών ενώ αποχωρούσε από το κατάστημα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ABC.

Ένας πελάτης που βρισκόταν στο parking του καταστήματος την ώρα του περιστατικού δήλωσε στο Fox News: «Απλώς είναι στενάχωρο για τα παιδιά. Ακούγεται κάπως γελοίο που ενήλικες άνθρωποι τσακώθηκαν στο parking για την ανταλλαγή καρτών».

Τα Target επιβεβαίωσαν την απόφασή τους σε ανακοίνωσή τους στην ιστοσελίδα Bleeding Cool.

«Η ασφάλεια των επισκεπτών και της ομάδας μας είναι η κορυφαία μας προτεραιότητα», ανέφερε η εταιρεία. «Από υπέρμετρη προσοχή, αποφασίσαμε να αναστείλουμε προσωρινά την πώληση καρτών MLB, NFL, NBA και Pokémon στα καταστήματά μας, από τις 14 Μαΐου και έπειτα. Οι πελάτες μας μπορούν να συνεχίσουν να αγοράζουν τις κάρτες από την ιστοσελίδα μας».

Ο Τζο Μανταλένα, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας Heritage Auctions με έδρα το Τέξας, εξήγησε στο Reuters γιατί εκτινάχθηκε η αξία των καρτών: «Όταν ξέσπασε η πανδημία, μεγάλο μέρος της Γενιάς Ζ και των Millennials έψαχναν κάτι να κάνουν και όπως διαπιστώσαμε πολλοί από αυτά τα αγόρια και κορίτσια άρχισαν να ξαναπαίζουν Pokémon, γιατί είχαν μεγαλώσει μαζί τους».

Ο Μανταλένα σημείωσε επίσης ότι κούτες με το σετ καρτών της πρώτης έκδοσης στις ΗΠΑ, δηλαδή του 1999, πωλήθηκαν πρόσφατα σε δημοπρασία έναντι $400.000. Ακόμη, μια κάρτα του Τσάριζαρντ που ήταν σε άριστη κατάσταση πωλήθηκε έναντι $300.000 τον Ιανουάριο, ενώ στα τέλη του 2019 οι τιμές έναρξης για μια τέτοια κάρτα περιορίζονταν περίπου στις $16.000.

Στις αρχές της χρονιάς, τα Target περιόρισαν τον αριθμό συσκευασιών που μπορεί να αγοράσει ένας μόνο πελάτης στις τρεις – κάτι σαν το μέτρο με τα αντισηπτικά στη χώρα μας – ενώ στη συνέχεια, ο καθένας μπορούσε να αγοράσει μόνο ένα κουτί με κάρτες.

Επιπλέον, το κατάστημα αναγκάστηκε να λάβει μέτρα για να εμποδίσει εκείνους που κατασκήνωναν τη νύχτα έξω από την είσοδό του, την ημέρα πριν τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων.

Στις αρχές της χρονιάς στην Ιαπωνία, ένας άνδρας διέρρηξε τα χαράματα ένα κατάστημα ανταλλαγής καρτών, σκαρφαλώνοντας με σκοινί που είχε δέσει στην ταράτσα του εξαώροφου κτιρίου. Στη συνέχεια, κατάφερε να αποσπάσει 80 κάρτες Pokémon και Yugioh!, η αξία των οποίων ξεπερνά τις $9.000, σύμφωνα με το Mainichi.

«Ήμουν στην ομάδα αναρρίχησης του σχολείου μου, οπότε δεν φοβάμαι τα ύψη», δήλωσε ο άνδρας στην αστυνομία μετά τη σύλληψή του.

Με πληροφορίες από Guardian

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024